Bezpříznaková meningitida?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.5.22 21:56

Bezpříznaková meningitida?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda může nastat případ, kdy se meningitida projevuje pouze jako bolest šíje, která bolí, při tom, kdy člověk da hlavu k bradě a poté ji úplně zákoní (plus škrábání v krku a rýma - in což nejsou příznaky meningitidy.)

• bez toho, aniž by se projevil jiný příznak typický, jako je bolest hlavy a teplota.

To znamená, jestli může být meningitida bez bolesti hlavy a bez teplot.

Přijde mi to značně nepravděpodobné, ale nevím. :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.5.22 22:08

Taťka zrovna jednu těžkou hnisavou prodělal. Ještě je v nemocnici a dlouho bude.
Začalo to jako bolest hlavy, pak v noci začal zvracet, ráno se přidaly teploty 39, neschopnost mluvit, apatie, ktomu bolest šíje a nemožnost předklonu.
Meningitida určitě musí splňovat všechny příznaky, pochybuji že by byla jen bolest šíje, to máš spíš namoženou krční páteř…

• Citovat
  • Upravit
874
24.5.22 22:14
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda může nastat případ, kdy se meningitida projevuje pouze jako bolest šíje, která bolí, při tom, kdy člověk da hlavu k bradě a poté ji úplně zákoní (plus škrábání v krku a rýma - in což nejsou příznaky meningitidy.)
  • bez toho, aniž by se projevil jiný příznak typický, jako je bolest hlavy a teplota.

To znamená, jestli může být meningitida bez bolesti hlavy a bez teplot.

Přijde mi to značně nepravděpodobné, ale nevím. :think:

Z povahy nemoci a smrtnosti to není pravděpodobné. Meningitida je něco, co buď rychle vyřeší lékaři léčbou nebo tě to s velkou pravděpodobností zabije. :nevim:
Ale nejsem doktor, možná na světě chodí někdo, kdo ji prodělal skoro bez příznaků a žije… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
25.5.22 07:45

Samozřejmě meningitida může probíhat i velmi lehce i atypicky (obvykle podle druhu původce). pokud je ale až takto lehká, tak to věru nemá vůbec cenu řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.22 11:29

@Scara @Anonymní @Pudloslava
Dobře, děkuji.
Vůbec bych to neřešila, protože mě kromě bolesti šíje při daní hlavy k prsům nebo při zaškolení jen škrábe v krku, což mě nutí kašlat a mám lehkou rýmu. Jinak nic.
Ale kámoška přišla s tímto(i když symptomy nesedí) a já zjistila, že i přesto, že mi mamka říkala, že nás pravděpodobně na meningokoka očkovala, tak v průkazu to nemáme.
Takže uvažuju, že hned, jak mi bude lépe, se nechám naočkovat.
Ještě jednou moc díky. :D

• Citovat
  • Upravit
41865
25.5.22 12:33
@Anonymní píše:
@Scara @Anonymní @Pudloslava
Dobře, děkuji.
Vůbec bych to neřešila, protože mě kromě bolesti šíje při daní hlavy k prsům nebo při zaškolení jen škrábe v krku, což mě nutí kašlat a mám lehkou rýmu. Jinak nic.
Ale kámoška přišla s tímto(i když symptomy nesedí) a já zjistila, že i přesto, že mi mamka říkala, že nás pravděpodobně na meningokoka očkovala, tak v průkazu to nemáme.
Takže uvažuju, že hned, jak mi bude lépe, se nechám naočkovat.
Ještě jednou moc díky. :D

Meningitidu nezpůsobuje jen meningokok, toho bys nerozchodila. Způsobuje ji mnoho virů i bakterií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
25.5.22 14:06
@Havlova píše:
Meningitidu nezpůsobuje jen meningokok, toho bys nerozchodila. Způsobuje ji mnoho virů i bakterií.

přesně tak, ty lehké meningitidy jsou virové a léčí se klidem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.22 18:19

Dobře. Děkuji všem za odpovědi. :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.23 13:33

Meningitida streptokok? Obnova

Ahoj, obnovuji diskuzi, prosim o radu. Mela jsem aftu plnou pusu, az na krcni mandle, dalsi den bolest nosohltanu, u mandli zvetsene a bolestive uzliny, v noci zimnice. Trvalo to asi 4 dny, bolaku v puse se mi podarilo zmirnit, uz dokazu jist, ale mam bolesti hlavy od patere do hlavy, mozek jakoby byl mekky (popisuju pocit, ze nejde o typickou bolest jako treba pri kocovine), tlak v ocich. Unava hrozna. Mela jsem toto uz pred pul rokem, kdy mi ale vyskocila i vyrazka a dostala jsem penicilin s podezrenim na spalu. Ted jsem zatim u dr nebyla, nedostala jsem se. Ale ted uz nemam ani viditelne priznaky (v krku uz jen slaby povlak). Takze nevim, zda tam naklusat, znervoznuje me ta hlava a meningitida me napadla. Mam syna, necele 3 roky a ten v tydnu zacal rymou, v krku nic nevidim, ani si nestezuje, jednou zvracel (predpokladam z hlenu), ale zadna schvacenost, ani teploty nema. Ma skelny pohled a vcera mu vyskakala vyrazka (ale jedl jahody). S nim se chystam k dr, pokud vyrazka do zitra nezmizi. Dekuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex