Jak se u vás projevila endometrióza?

2053
24.5.22 15:49

Jak se u vas projevila endometrioza?

Ahoj,
prosim o zkusenosti, jak se u vas projevila endometrioza?
Pred mesicem jsem skoncila na pohotovosti, ze me chytl slepak. Krev byla ok, po prohmatani bricha taky vse v poradku. Pichli mi injekci na bolest a jela jsem domu. Jenze se v bolestech furt placam. Minuly tyden jsem byla na gynde a dle pohmatu a utz mam zvetseny pravy vajecnik. Vzala mi krev a je vse ok. Jeste mi napsala Indometacin, ktery docela zabral, ale v sobotu jsem to dostala a myslela jsem, ze umru.. bylo mi na zvraceni, bricho me bolelo a pocity na omdleni. Mam se pak ozvat, kdyz bolest neprejde, ze bych sla na laparoskopii.
Uz se v tom placam mesic. Nekdy je lip, nekdy v navalu bolest prijde a jsem nepouzitelna.. diagnozu stanovenou nemam, ale asi by to odpovidalo..
Jak se projevila u vas?
Moc dekuji za zkusenosti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19983
24.5.22 16:27

Nejdřív jen šíleně silná, bolestivá MS. Ale opravdu hodně silná. Bolestmi jsem nefungovala klidně 2dny. Musela jsem brát léky. Postupně se v době MS pridavaly další problémy. Jako návaly horka, zvracení, omdlevani, bolesti průjmy. Potom byly problémy i mimo MS, průjmy, bolesti při styku, krvácení mimo cyklus, bolesti při sportu, bolesti při sezení. Bolesti zad.
Při laparce mi odstranili cestu o velikosti 10×9cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
24.5.22 16:41

@lachtanice86 Navaly mam taky.. nevolnost taky, ale spis jsem mozna nervni z toho, co to je.
Venku je hezky a ja jsem uplne KO :,(
Myslela jsem, ze za ty bolesti muze cysta, ale tu na utz nevidela. Jen zvetseny vajecnik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
24.5.22 17:21

@fialka06 ne každa cysta je na utz vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
25.5.22 07:53

@lachtanice86 Myslis, ze ani pohmatem a vnitrnim ultrazvukem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.22 09:43

Jsem docela zvědavá na příspěvky. Dcera má návaly, silné bolesti při menstruaci, časté bolesti břicha. Bolesti břicha při rychlejší chůzi, kdy se musí zastavovat a břicho tisknout (nejsou to bolesti jako když netrénovaný běží). Zatím se dětská doktorka smála, že po porodu to zmizí, což mne" dojalo". Na gyndě dostala antiko, moc to nepomohlo. Takže se tak plácáme.

• Citovat
  • Upravit
2053
25.5.22 10:02

Je pravda, ze po prvnim porodu se mi nevolnosti u ms dost zlepsily.. ale pokud mimi zatim neplanuje, tak se preci nemuze xlet trapit :nevim:
Jsem uz po dvou porodech, dva roky kojeni a posledni dve ms teda katastrofa!
Uz ted se bojim dalsi :?

@Anonymní píše:
Jsem docela zvědavá na příspěvky. Dcera má návaly, silné bolesti při menstruaci, časté bolesti břicha. Bolesti břicha při rychlejší chůzi, kdy se musí zastavovat a břicho tisknout (nejsou to bolesti jako když netrénovaný běží). Zatím se dětská doktorka smála, že po porodu to zmizí, což mne" dojalo". Na gyndě dostala antiko, moc to nepomohlo. Takže se tak plácáme.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
25.5.22 12:04
@fialka06 píše:
@lachtanice86 Myslis, ze ani pohmatem a vnitrnim ultrazvukem? :think:

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
25.5.22 12:06
@Anonymní píše:

Tak před nasazením léčby k potlačení endo, se doporučuje laparka na odstranění cyst, srustu a ložisek. 0ak hormony. Mela jsem to stejně. Na endo mi přišli ve 20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
25.5.22 12:07

Jo a ani těhotenství kojení, porody neznamenají že endo zmizí. Vlastní zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
25.5.22 12:47

@lachtanice86 Tak to cucim teda.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
26.5.22 12:44

Jsem uz delsi dobu po operaci endometriozy. Mela jsem silnou menstruaci, velke bolesti pri ni a porad jsem mela pocit, jako bych sedela na kostce ledu, pry to bylo srustama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí