Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
prosim o zkusenosti, jak se u vas projevila endometrioza?
Pred mesicem jsem skoncila na pohotovosti, ze me chytl slepak. Krev byla ok, po prohmatani bricha taky vse v poradku. Pichli mi injekci na bolest a jela jsem domu. Jenze se v bolestech furt placam. Minuly tyden jsem byla na gynde a dle pohmatu a utz mam zvetseny pravy vajecnik. Vzala mi krev a je vse ok. Jeste mi napsala Indometacin, ktery docela zabral, ale v sobotu jsem to dostala a myslela jsem, ze umru.. bylo mi na zvraceni, bricho me bolelo a pocity na omdleni. Mam se pak ozvat, kdyz bolest neprejde, ze bych sla na laparoskopii.
Uz se v tom placam mesic. Nekdy je lip, nekdy v navalu bolest prijde a jsem nepouzitelna.. diagnozu stanovenou nemam, ale asi by to odpovidalo..
Jak se projevila u vas?
Moc dekuji za zkusenosti ![]()
Nejdřív jen šíleně silná, bolestivá MS. Ale opravdu hodně silná. Bolestmi jsem nefungovala klidně 2dny. Musela jsem brát léky. Postupně se v době MS pridavaly další problémy. Jako návaly horka, zvracení, omdlevani, bolesti průjmy. Potom byly problémy i mimo MS, průjmy, bolesti při styku, krvácení mimo cyklus, bolesti při sportu, bolesti při sezení. Bolesti zad.
Při laparce mi odstranili cestu o velikosti 10×9cm.
@lachtanice86 Navaly mam taky.. nevolnost taky, ale spis jsem mozna nervni z toho, co to je.
Venku je hezky a ja jsem uplne KO ![]()
Myslela jsem, ze za ty bolesti muze cysta, ale tu na utz nevidela. Jen zvetseny vajecnik..
@lachtanice86 Myslis, ze ani pohmatem a vnitrnim ultrazvukem? ![]()
Jsem docela zvědavá na příspěvky. Dcera má návaly, silné bolesti při menstruaci, časté bolesti břicha. Bolesti břicha při rychlejší chůzi, kdy se musí zastavovat a břicho tisknout (nejsou to bolesti jako když netrénovaný běží). Zatím se dětská doktorka smála, že po porodu to zmizí, což mne" dojalo". Na gyndě dostala antiko, moc to nepomohlo. Takže se tak plácáme.
Je pravda, ze po prvnim porodu se mi nevolnosti u ms dost zlepsily.. ale pokud mimi zatim neplanuje, tak se preci nemuze xlet trapit ![]()
Jsem uz po dvou porodech, dva roky kojeni a posledni dve ms teda katastrofa!
Uz ted se bojim dalsi ![]()
@Anonymní píše:
Jsem docela zvědavá na příspěvky. Dcera má návaly, silné bolesti při menstruaci, časté bolesti břicha. Bolesti břicha při rychlejší chůzi, kdy se musí zastavovat a břicho tisknout (nejsou to bolesti jako když netrénovaný běží). Zatím se dětská doktorka smála, že po porodu to zmizí, což mne" dojalo". Na gyndě dostala antiko, moc to nepomohlo. Takže se tak plácáme.
@fialka06 píše:
@lachtanice86 Myslis, ze ani pohmatem a vnitrnim ultrazvukem?
Ne
@Anonymní píše:
Tak před nasazením léčby k potlačení endo, se doporučuje laparka na odstranění cyst, srustu a ložisek. 0ak hormony. Mela jsem to stejně. Na endo mi přišli ve 20.
Jo a ani těhotenství kojení, porody neznamenají že endo zmizí. Vlastní zkušenost
Jsem uz delsi dobu po operaci endometriozy. Mela jsem silnou menstruaci, velke bolesti pri ni a porad jsem mela pocit, jako bych sedela na kostce ledu, pry to bylo srustama…