Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Taky se mi dělají modřiny. Tak se na hematologii objednej znovu, když je teď máš hodně.
V nejakem podcastu jsem slysela, ze nadmerna tvorba modrin muze byt zpusobena nedostatkem vitaminu C.
@Anonymní píše:
Ahojky, nema nekdo zkusenost zacalo se mi delat velke mnozstvi modrin po nohach kdyz se treba poskrabu tak se mi udelaji modriny..Nebo ruzne po nohach aniz bych se bouchla.. v roce 2016 jsem byla na Hematologii a vse bylo v poradku.. ale ted je obdobi ze se mi opravdu delaji hodne nasadila sem i zelezo a vitamin B. Samosrejme sem zacala googlit a nasla to nejhorsi 🙈
A co třeba nejhorší? Nenapadá mi žádná hrozna choroba, co by zpusobova hrozně modřin a hematologicky by bylo všechno v pořádku… ![]()
@Dendiss píše:
V nejakem podcastu jsem slysela, ze nadmerna tvorba modrin muze byt zpusobena nedostatkem vitaminu C.
A rutinu. Proto se dává ascorutin.
@Dendiss vitaminu C mam prisun dost si myslim denne si dam ovoce nebo zeleninu ![]()
@Anonymní píše:
@Lama Lama tak mozna prehanim ale hned sem za tim videla leukemii🙈
Leukémie způsobuje zvýšenou krvácí ostatní tím, že nádorové buňky útlumu krvetvorby a netvoří se desticky. Trombocytopenii pozná i podprůměrný chirurg ( toho nepovažuji ani za doktora), natož hematolog.
@Lama Lama takze myslis ze s toudle variantou muzu byt v klidu 🙈 aspon trosku
@Takco píše:
A rutinu. Proto se dává ascorutin.
Máš recht. Ale většinou nepomůže nic. Prostě větší křehkost cév vrozená, kterou nepřekonaš. Plus uzkostne ladění dané ženy (chlap s modrinama ještě nikdy neprisel).
@Anonymní píše:
@Lama Lama Myslis teda ze niceho vaznyho se obavat nemusim?😔
Ach ty ujištění… myslím, že je větší pravděpodobnost, že tě dneska cestou z práce srazí quto, než že zemres v důsledku nediagnistovane nemoci, která ti způsobuje modriny na nohou. Pokud to nejsou modriny 10×10 cm, nemáš jinak krvacive potíže a další příznaky, jsi hematologicky vysetrena, tak bych se vůbec netrapila
Hele, pro odlehčení. Nemáš náhodou gelové nehty? ![]()
Já je mám kvůli ekzému, protože se svými bych se uškrábala a s těmi gelovými to nejde. No a když něco svědí a nejde to poškrábat, tak přidám na síle. Škrábance teda žádné, ale modřiny mám pěkné. Taky jen na nohou ![]()
Ahojky, nema nekdo zkusenost zacalo se mi delat velke mnozstvi modrin po nohach kdyz se treba poskrabu tak se mi udelaji modriny..Nebo ruzne po nohach aniz bych se bouchla.. v roce 2016 jsem byla na Hematologii a vse bylo v poradku.. ale ted je obdobi ze se mi opravdu delaji hodne nasadila sem i zelezo a vitamin B. Samosrejme sem zacala googlit a nasla to nejhorsi 🙈