Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@adamcoka no mam😂 😂 taky uz me to napadlo a zpozorovala sem ze pod stehnem sem se skrabala a mam tam cesticku modrin😂 😂 😂 😂
No a je to jasný ![]()
Jako nechci podceňovat zdravotní problém, ale zkus to sledovat. Mě to nejdříve také vyděsilo a pak jsem si všimla, že se dělají tam, kde jsem se škrábala a že to bude těma gelovkama ![]()
A jestli nemáš nervy čekat na odběry do července, dojdi si na krev jako samoplátce. Finančně to člověka nezrujnuje, základ je asi za stovku. Zítra můžeš jít (bývá to bez objednání) a pozítří máš klid
Držím palce, ať je vše ok ![]()
@Arnikamo píše:
A jestli nemáš nervy čekat na odběry do července, dojdi si na krev jako samoplátce. Finančně to člověka nezrujnuje, základ je asi za stovku. Zítra můžeš jít (bývá to bez objednání) a pozítří máš klidDržím palce, ať je vše ok
A nebo jí tam vyjde mimo normu jedna z položek a bude vybzíklá ještěvíc, páš si nebude vědět, co s tím počít. Začne obtelefonovávat doktory, zakládat diskuze…
Já to mám stejný. Přítel se mi směje, že pořád do něčeho naražim, bourám a padám. Ale když se nad tím oba zamyslíme, tak si vlastně uvědomíme, že zas takové nemehlo nejsem. Jenom se mi prostě hrozně lehce tvoří.
Ahoj,
Taky se mi dělají modřiny a někdy o nich vůbec nevím a nebo třeba dneska sem se škrabala a teď se dívám a modřina ![]()
Beru železo jelikož při poslednim odběru krve (1,5 roku zpátky) jsem ho měla málo. Jinak žádné jiné potíže nemám. ![]()
Nevíte co by to mohlo být způsobené? Četla jsem že céčko, to neberu a toho ovoce taky moc nejím ![]()
Nedostatek některých živin: Nedostatek vitamínů nebo minerálů, jako je vitamin K, vitamin C nebo železo, může způsobit sníženou schopnost těla hojit se a zvýšit náchylnost k modřinám.
Křehké cévy: Někteří lidé mají geneticky křehké cévy, což znamená, že se snadno vytvoří modřiny, i když se nevystavují žádnému nárazu nebo tlaku.
Vedlejší účinky léků: Některé léky, zejména krevní tlak nebo antikoagulační léky, mohou způsobit, že se tělo snáze modří.
Hematologické poruchy: I když jste byla v minulosti na hematologii a vše bylo v pořádku, stále existuje možnost, že se některá krevní porucha může vyvinout nebo zhoršit.
Je důležité, abyste s tímto stavem konzultovala svého lékaře, který bude schopen provést důkladné vyšetření a určit příčinu vašich modřin.
@adamcoka no mam😂 😂 taky uz me to napadlo a zpozorovala sem ze pod stehnem sem se skrabala a mam tam cesticku modrin😂 😂 😂 😂