Bezsáčkový vysavač filtr

lila30
11.3.10 06:41

Bezsáčkový vysavač filtr

Dobrý den,

uvažujeme o koupi bezsáčkového vysavače, zajímalo by mě za jak dlouho se musí měnit filtr ve vysavači. nějak to nemužu najít na netu :-D

Prosím nepište dle potřeby :lol: ,prosím napište jak dlouho vám vydržel ve vysavači dík za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
11.3.10 07:33

Řekl bych, že to záleží na tom, jak často a kde vysavač používáš. Řádově to budou asi měsíce, možná nějaký ten rok… Akorát to chce být šetrný při čištění toho filtru - vyklepávat, případně obrat rukou.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
11.3.10 07:51

já už mám 3roky,jednou za měsíc pořádně vyfoukám vzduchem a operu!!!a vysává dál!!!nemůžu si na něj stěžovat!lepší než sáčkový!

Příspěvek upraven 11.03.10 v 07:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
11.3.10 07:56

Ahoj, my máme bezsáčkový doma už víc než rok a ještě jsme filtry neměnili. Máme za prvé náhradní, takže naštěstí hned nemusíme kupovat a za druhé je navíc spousta z nich omyvatelných, takže je jen omyju a je to :palec: Zatím problémy s vysavačem nemám 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
11.3.10 08:03

Zdravím :wink: ,
taky mám doma bezsáčkový (Fagor) 2 roky a filtr jsem ještě něměnila. Ale moc spokojená nejsem, protože po každém vysávání (1,5 koberce) musím jít vyklepávat (obírat, vyfoukat) jinak ztrácí tah. Má velký výkon a přesto že vysávám často, tak se strašně zanáší.
Asi jsme vybrali s malým zásobníkem :nevim:
Je pravda že nemusím kupovat sáčky, ale příště bych už šla raději do sáčkového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lila30
11.3.10 08:28

Díky za reakce :-) , v obchodě jsem se ptala a tam v podstatě nevěděli, jen že záleží co vysávám
Jsem právě uvažovala, jestli je to vřádu měsíců nebo vydrží třeba i 2 roky, než se třeba roztrhá nebo zanese tak , že ten sací výkon hodně klesne
Dívala jsem se a filtry bych si musela kupovat přes net

• Citovat
  • Upravit
24798
11.3.10 08:28

My máme bezsáčkový dva roky a taky jenom vyklepávám a čistím vodou. Náš teda saje i s plnou tou nádobou, jen se pak často sám vypíná - přehřívá se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.3.10 09:04

TAké jen renovuji dle potřeby - vyperu či vypráším a pak táhne lépe - lepší než kupovat nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
11.3.10 09:12

Taky dle potřeby :) vysavači jsou 3 roky, filtry máme dva a stále oba funkční, vyklepávám a tak jednou za 2-3 měsíce projdou pračkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
11.3.10 09:22

Sice se nemusí kupovat a měnit po měsíci sáčky, ale zas se musí často čistit filtry, jinak vysavač špatně saje … takže velká výhoda oproti sáčkovému není. Sáček s prachem se vyhodí pohodlně do koše, s minimálním prášením okolo, nádoba u bezsáčkového se musí vyprázdnit a řekla bych že prachu okolo je víc …
Zhodnoť si co od vysavače chceš … dle potřeby vzít, vysát, uklidit zpět? tak je sáčkový dobrá volba. Nevadí že skoro po každém vysátí je potřeba vysypat nádobu, čistit filtry? Tak vem bezsáčkový, nebo vodní … Je to všechno o pohodlí … mě by to nebavilo, na to jsem moc líná abych dělala ještě něco na víc. Vysavač mám sáčkový, a jednou za 3m cca. jen vyměním sáček a víc není třeba.

• Citovat
  • Upravit
lila30
11.3.10 09:44

No nad tím jsem taky přemýšlela, momentálně máme sáčkový , ETA Astro je, ale velice veliký, proto zvažuji menší
Manžel stále apeluje , že je třeba nový a že ten náš si vezme do garáže,a že mám koupit bezsáčkový at furt nemusíme hledat kde koupit sáčky ( nedávno nám zrušily elektro prodejnu kde jsme kupovali sáčky :(

Jenomže, vysávám tak akorát já a ještě tedy jako většina chodím do práce, děti zatím 6 a 3 roky( dcera atopik, prý je lepší pro alergiky bezsáčkový) , no a abych řekla pravdu moc se mi do toho nechce, jelikož mám domácnosti tak nad hlavu a ještě vymývat nádobu od vysavače :(

• Citovat
  • Upravit
17180
11.3.10 09:49

ahoj tak já mám bezsáčkový ale dá se použít i s vodou. Já teda používám jen ten vodní - zelmer a je super, po vysávání vodu vyleju do záchodu vnitřek osprchnu a je to - filtr jsem zatím ejště neměnila a výkon je pořád super. Přijde mi to lepší než sáčkový i bezsáčkový :mrgreen:

Mám tenhle http://www.zelmer.cz/…__model_819/ jen starší model který se jemnoval jinak, ale vypadá úplně stejně. Tou vodou se ta špína jen jakoby prohání, není to morké vysávání. No a to pak člověk čučí co má doma bordelu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
11.3.10 09:53

Andelo, jak děláš po 3 měsících vyměnit sáček? 8-o My ho máme plný tak za 2-3 neděle…

Mi právě bezsáčkový přijde ekologičtější v tom že se kvůli mně nemusí vyrábět nový pytlíky a nevyhazuju je pak na skládku… A taky to že tam ten bordel a roztoče nemám strčený čtvrt roku aby se tam usazovali v tom pavouci a jiná havěť. U popelnice to nadělá prachu dost, to je pravda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.3.10 10:01

souhlas s hanulí - mi přijde lepší jen vysypat, než shánět sáčky. A hlavně nádobu nemeju - proč když za týden bude zase od prachu - komu to vadí. Plnou s ní jdu na wc , tam jí vysypu a rovnou umeju záchod, což je stejně na pořadu dne..
Mám zelmer na sáčky i bez, ale používám jen bez..Poloplný sáček ti taky saje na prd, ale vysypat ho nemůžeš, za to nádobku ano, pokaždé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.10 10:38

Ahoj, tak my měli bezsáčkový nějaký ETA a za rok letěl. To čištění je daleko horší než vyndat sáček a vyhodit. Kromě toho - když má někdo jen malinko alergii na prach, tak to čištění je zážitek a třeba při bydlení v bytě - kde ten filtr čistit? Manžel to dělal v koupelně a vše špinavé - bezsáčkový už nikdy. Teď jsme dostali sáčkový Concept za pár korun a nemůžeme si stěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí