Křížaly - trouba x susička

Ola11
28.2.10 22:50

Křížaly - trouba x susička

Chci si udělat křížaly. Jak je děláte vy?
V troubě nebo v susičce. Můžete mi napsat postup, při sušení v troubě? Jak dlouho trvají v susičce a vyplatí se jí koupit?

Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5429
28.2.10 23:48

Nemám zkušenost,ale pamatuju,že babička je dělala jen v létě a dávala do verandy-prosklená byl tam hic.
Jinak neporadím.Chce to zkusit a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
28.2.10 23:56

Ahoj u nás doma by se křížaly mohly dělat pořád :-) máme sušičku, a musím říct že koupit si jí se vyplatí :-) vše se ti suší rovnoměrně spotřebuje méně energie než trouba a vjde se do ní více křížal :-) ale jinak v troubě se dělají jednoduše jablka krájíš na tenké plátky :-) a dáváš na plech stršíš do trouby my máme horkovzdušnou a tu jsem zapínala na 180 stupňu a dělali se asi hodku a kousek ? musíš ochutnávat já osobně nemám moc ráda moc vysušený mám raději trochu vlhčí :-)

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
1.3.10 07:17

U nás se křížaly suší na topení - naskládají se na polystyrenové tácky (od kynutých knedlíků, laskonek …) a sem tam se převrátí.

• Citovat
  • Upravit
781
1.3.10 11:40

My taky sušíme na topení. Křížaly miluju :srdce: . A ještě víc než jablečné mi chutnají hruškové :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenkassima
16.9.10 22:07

křížaly

děkuji za tip, právě připravuji hrušky a nechxi, aby mi zplesnivěly, polystyrenové sáčky, mi přijdou jako vhodné řešení na sušení :) pak se pustím do jablek

• Citovat
  • Upravit
167
10.4.12 21:21

Křížaly

Jak sušíte jablka v troubě? Na jak silné plátky, kolik stupňů a jak dlouho?
Je lepší koupit sušičku na ovoce? …a případně stačí ta nejlevnější? Díky moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
10.4.12 21:31

Sušička je ekonomičtější, ale v troubě to jde také. Plátky dělám 3 - 5 mm (podle typu ovoce) a do trouby jsem mívala udělaná síta (taťka mi je tehdy udělal z pletiva do oken a drátu tak, aby šly zasunovat do drážek trouby místo roštu. Na plechu to musíš moc hlídat a sem tam prohrábnout či otočit. Když už trouba, tak pokud máš možnost přepnout na horkovzdušnou - tak dávám 50 - 60 stupňů. Ale mám už pár let obyčejnou sušičku ETA Sahara a dělám v ní vše: byklinky, ovoce, zeleninu, maso, ořechy, šípky, houby… Má pět pater a ta sem tam prohodím tak, aby ta horní se dala dolů a naopak… Ono i v troubě to musíš hlídat, ale častěji… Ta moje sušička vyšla něco kolem tisícovky, ale tuším, že se dnes dají sehnat i levnější. Pokud chceš sušit jen sezonně, tak vážně bohatě stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
10.4.12 23:06

Ahoj, já mám taky sušičku (Eta-nevim typ) stála kolem 1000,– jsem spokojená…mám 9 pater, suším převážně jen ovoce-většinou jabka! Dostačuje uplně! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
11.4.12 00:13

Tak už jsem si nějakou úplně obyčejnou za 650,– objednala. Myslím, že bude na ty jablíčka stačit :-) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
11.4.12 09:00
@ssisley píše:
Tak už jsem si nějakou úplně obyčejnou za 650,– objednala. Myslím, že bude na ty jablíčka stačit :-) :potlesk:

Bude, to se neboj… jak říkám. taky mám jen úplně tu obyčejnou s jedním stupněm chodu a proháním v ní vše, co se dá usušit :D
Tak ať se daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1