Křížaly - trouba x susička
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nemám zkušenost,ale pamatuju,že babička je dělala jen v létě a dávala do verandy-prosklená byl tam hic.
Jinak neporadím.Chce to zkusit a uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj u nás doma by se křížaly mohly dělat pořád
máme sušičku, a musím říct že koupit si jí se vyplatí
vše se ti suší rovnoměrně spotřebuje méně energie než trouba a vjde se do ní více křížal
ale jinak v troubě se dělají jednoduše jablka krájíš na tenké plátky
a dáváš na plech stršíš do trouby my máme horkovzdušnou a tu jsem zapínala na 180 stupňu a dělali se asi hodku a kousek ? musíš ochutnávat já osobně nemám moc ráda moc vysušený mám raději trochu vlhčí ![]()
- Citovat
- Upravit
U nás se křížaly suší na topení - naskládají se na polystyrenové tácky (od kynutých knedlíků, laskonek …) a sem tam se převrátí.
- Citovat
- Upravit
My taky sušíme na topení. Křížaly miluju
. A ještě víc než jablečné mi chutnají hruškové ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
křížaly
děkuji za tip, právě připravuji hrušky a nechxi, aby mi zplesnivěly, polystyrenové sáčky, mi přijdou jako vhodné řešení na sušení
pak se pustím do jablek
- Citovat
- Upravit
Křížaly
Jak sušíte jablka v troubě? Na jak silné plátky, kolik stupňů a jak dlouho?
Je lepší koupit sušičku na ovoce? …a případně stačí ta nejlevnější? Díky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sušička je ekonomičtější, ale v troubě to jde také. Plátky dělám 3 - 5 mm (podle typu ovoce) a do trouby jsem mívala udělaná síta (taťka mi je tehdy udělal z pletiva do oken a drátu tak, aby šly zasunovat do drážek trouby místo roštu. Na plechu to musíš moc hlídat a sem tam prohrábnout či otočit. Když už trouba, tak pokud máš možnost přepnout na horkovzdušnou - tak dávám 50 - 60 stupňů. Ale mám už pár let obyčejnou sušičku ETA Sahara a dělám v ní vše: byklinky, ovoce, zeleninu, maso, ořechy, šípky, houby… Má pět pater a ta sem tam prohodím tak, aby ta horní se dala dolů a naopak… Ono i v troubě to musíš hlídat, ale častěji… Ta moje sušička vyšla něco kolem tisícovky, ale tuším, že se dnes dají sehnat i levnější. Pokud chceš sušit jen sezonně, tak vážně bohatě stačí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám taky sušičku (Eta-nevim typ) stála kolem 1000,– jsem spokojená…mám 9 pater, suším převážně jen ovoce-většinou jabka! Dostačuje uplně! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak už jsem si nějakou úplně obyčejnou za 650,– objednala. Myslím, že bude na ty jablíčka stačit
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ssisley píše:
Tak už jsem si nějakou úplně obyčejnou za 650,– objednala. Myslím, že bude na ty jablíčka stačit![]()
Bude, to se neboj… jak říkám. taky mám jen úplně tu obyčejnou s jedním stupněm chodu a proháním v ní vše, co se dá usušit ![]()
Tak ať se daří ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chci si udělat křížaly. Jak je děláte vy?
V troubě nebo v susičce. Můžete mi napsat postup, při sušení v troubě? Jak dlouho trvají v susičce a vyplatí se jí koupit?
Díky.