Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj. Plánuji nákup nového auta a uvažuji nad bílou barvou. Hlavním důvodem je cena. U značky, kterou chci koupit, je to jediná barva bez příplatku, ostatní jsou už plus 13 000 Kč. Bílé auto jsem nikdy neměla, ale jediná nevýhoda, která mne napadá, je, že je na něm vidět sebemenší špína. Kdo máte bílé auto, šli byste do této barvy znovu? Má bílá barva nějaké mínusy, které jste si třeba při koupi neuvědomili? Předem díky za tipy.
Já jsem bílý auto nikdy nechtěla, nakonec ho mám, nechala jsem si zatmavit skla, to byl příplatek cca 4 tis a vypadá to super, mám ho tři roky a pořád se mi líbí
Špína na tom jde vidět tak normálně řekla bych. Já jsem prase, více než rok jsem nebyla v myčce ![]()
Tak ona ta špína je vidět na každém autě, to ne, že ne a někde jsem četla, že prý se bílá auta nejmíň kradou, tak to by mohlo být plus
A nakonec zjistíš, že na autě je barva až to poslední důležité, hlavně aby se ti dobře řídilo, aby moc nežralo atd.
Bíla barva na autě není barva
bílá auta se i hůř prodávají, připlatila bych si za barvu, bezbarvé auto bych nechtěla ![]()
Co se týče špíny, tak bych řekla že třeba na černé je vidět víc, ale to nevadí aspoň má to auto barvu ![]()
Moji rodiče měli bílé auto. Je to asi třináct let a po té, co ho prodali, koukali zase po bílém. Taky jsem ho před dvěma rokama měla a opravdu mi to nepřišlo špatný, naopak oproti tmavýmu je tam v létě menší hic. A ani bych neřekla, že je na tom ta špína až tolik vidět. (Ale možná je to taky tim, že jsem kanál a auto špinavé zvenku moc neřeším. Hlavně že je čisto uvnitř)
Já měla už dvě bílá auta a když je zima nebo bahno tak je to na nich vidět jako na ostatních, já si kupovala auta vždy podle toho co očekávám, výkon, velikost, rok výroby a počet najetých km, barva u mě nehrála roli, ale já nikdy nekupovala nové auto, teď mám stříbrnou metal. a je na tom taky vše vidět, hlavně aby sloužilo
Barva je u aut to poslední, co mě zajímá, to si urči jiná kritéria, která musí auto splňovat, v první řadě řeš to, jak je na tom motorově a technicky, barva už by měla být jen taková třešinka
Navíc bílá auta rychleji reznou.
Bílá barva je na určitých autech moc pěkná ![]()
@K-Black Když jsem jela v bílém Infinity, jelo se mi mooc dobře
a ta barva mu fakt slušela ![]()
Nejlepší barva se říká, že je stříbrná - jak na špínu, tak na odřeniny, ale má ji každý.
No ja nevim, ale kdyz je zasvihany bily auto, je to o dost vic fujtajbl, nez zasvihany modry treba
To si vzdycky reknu: Taky ma auto jako prase.
Zato, kdyz vidim zasvihany bily, reknu si: Hm, auto ma jako prase, hlavne, ze ma bily ![]()
![]()
Chce to asi castejsi mycku, ta bila zari ![]()
Bílé auto bych si nekoupila, pokud bych kupovala nové, to už bych teda radši připlatila. Jinak nevýhody bílého? Jako podstatné bych viděla absolutní neviditelnost při mlze či sněhu, ty auta se prostě za špatného počasí úplně ztratí. Jinak ta špína je vidět asi na každém ![]()
Bílé auto jedině když je hezky udělané celkově - kola, lišty, doplňky
Jinak vypadá pořád jak z výprodeje, ať je to jakákoliv značka. Ale pokud ti to je jedno, tak do toho jdi ![]()
Vidis, ja si kupovala pred casem auto, hrozne jsem chtela bile. Bila barva je na autech v dnesni dobe trend. Ziju ve meste, kde se autama zije, vetsina lidi ma bilou karu). Bohuzel mam nakonec metalizu, no barva nejezdi. Nevyhodou je, ze bila barva casem docela zajde, obzvlast, kdyz budes jezdit do mycky co skrabe.