Bílé skvrny na mandlích

15.12.22 01:23

Bílé skvrny na mandlích

Dobrý den,
Mam dotaz. V pátek sem chytla covid, klasicka teplota, bolest hlavy a krku, krk me bolel cca do pondeli a to fakt hodne, byl narudlej a nic moc sem na mandlích nevypozorovala. Bolet me prestal v utery a dnes kdyz sem se tam divala, vsimla sem si bileho povlaku na mandlich, vypada to jako angina ale krk me neboli, teplotu uz nemam..citim se super..proto nechapu co to muze byt, na internetu sem cetla ze to znamena hnisava angina, ale to je prece blbost ne? To by me musel krk vazne bolet… prikladam foto, vim ze to je nechutny ale sem zoufala, muj krk vypada jak po atomove valce pritom nic nepociťuju. Help

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
259
15.12.22 02:07

Pokud tě v krku nebolí, tak to neřeš. Já měla na jaře angínu asi 3× za sebou a měla jsem takhle flekatý mandle ještě dlouho potom. Časem to zmizelo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.22 02:10
@tulka123 píše:
Pokud tě v krku nebolí, tak to neřeš. Já měla na jaře angínu asi 3× za sebou a měla jsem takhle flekatý mandle ještě dlouho potom. Časem to zmizelo :kytka:

Moc dekuju za uklidnění :srdce: :* :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
15.12.22 05:39

Máš v krku infekci tak se ti povlekly mandle. Bílé skvrny, fleky, povlaky na mandlích jsou prostě známkou infekce v těch místech. Ať už virové (chřipky, virózy, covid, mononukleoza..) nebo bakterialni (anginy strepto/ stafilokokove, jine) Mandle jsou mizní uzliny, takový záchytný bod který chytá všechno co kolem projde s cílem aby to nešlo dalndo těla…ty bily skvrny jsou prostě mrtvé bílé krvinky a zbytky buněk které bojovaly s infekci…pokud už tě v krku neboli, je ti lépe je dobojováno a teď se uklízí..za nějakou dobu to zmizí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí