Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám s kapkami osobní zkušenost u obou dcer, starší užívá stále, zabírají i na potravinovou alergii. jedná se o šetrné a velmi účinné řešení. Kupuji pravidelně po více kusech za výhodnou cenu v polské lékárně. 5ml. Mohu přibrat, cena je opravdu výhodná. Expirace je u každého balení na krabičce uvedena, min. 12 měsíců.Ráda zodpovím dotazy: sylvasmyd@seznam.cz
Ahojte holky,prominte že vam vstupuji do diskuze,ale někdy ani probio.kapky ani sabky nepomužou uplně jako u nas. Muj syn už ma ted 3 roky, ale když si vzpomenu na jeho 1 rok života tak jen plakal a plakal. A až po roce nam zjistili potravinovou alergii na pšeničnou mouku a vejce atd. Takže i když jsem kojila rok a pul tak jsem mu vlasně nevědomky předavala ty alergeny do mateřskeho mleka a z toho měl ekzem a bolesti bříška.Kdybych to bývala věděla dřív tak dych zkusila dodržovat dietu jen o ryži a mase a pak bych přidavala ruzne potraviny,protože už dneska vím ,že alergických dětí je čím dal víc a jsou alergie na cokoli třeba i na celer.Tim jsem vas samozřejmě nechtěla postrašit jen přidat 1 z dalších možností.Hlavu vzuru všechno jednou přejde i třeba potravinová alergie aspon ja vto doufam.Jana.
Ahoj Jano i ostatní holky.
![]()
Ráda bych doplnila janiny zkušenosti s potravinovou alergií. Má dcera jí trpí také, je už větší a rovněž jsme o tom delší dobu nevěděli. Je to opravdu velký problém, zvláště, když mimi velmi často…téměř po každém jídle trápí bříško a vy nevíte z čeho. Nám se ale povedlo bolení bříška i prdíky minimalizovat tak, že jsme začali později používat pouze probiotiké mléčko a doplnili jsme Biogaia kapkami a musím říci, že v kombinaci s pohybem…od 2 měsíců jsme chodili plavat, cvičením a masážemi se vše spravilo. Občasné problémy byly, zvláště v době nachlazení a nemoci, kdy byl organismus oslabený a tudíž alergie propukaly ve větší míře než jindy. Ale s kapkami jsem velmi spokojená a starší dcera je užívá dodnes, idkyž je jí už 12 let. Sylva
![]()
ahoj sylvasmyd,ja taky použivala probiotické kapky asi cely rok,taky jsme jezdili pro ně do polska,nemužu říct že by nam nepomohli,protože třeba kdybych je nedavala vubec tak by mu bylo ještě huř, to ja nemohu samozřejmě vědět,ale žadne viditelne změny jsem nepozorovala,i ted používam sem tam probiotika,ale v prašku co nasypu do čaje a mohu vozit sebou a nemusím mít v lednici.Probiotika a inulin je važně v dnešní době potřeba. Jen jsem chtěla holky upozornit,že když ten neutišitelny plač u miminka přetrvava několik měsícu a nelepší se to tak to muže mít i nějakou příčinu,jako třeba alergie na nějakou potravinu,a pokud se vašemu miminku začne děla ekzem nebo třeba v letě praskat pod kolínkama kužička tak to jsou další varovne signaly,aby zašli na alergologii a samozřejmě na kožní to je jasne.Doufam že u vašich miminek to jsou jen klasické tříměsíční koliky.Držím palce a at hezky rostou však to jsou nejkrasnější chvíle života.Papa
Ahoj, nám kapky Bio Gaia taky nepomohly. Zkoušeli jsme různé jiné přípravky na prdíky, zkončili jsme u Baby Calm, ale taky nic moc efekt, spíš pro klid duše, že pro to něco děláme. Hodně štěstí.