Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Chtěla bych vás poprosit i radu. Dcerku mi říká delší dobu, že jí bolí břiško. Když jsem s ní byla u doktorky udělala jí rozbor moči a výsledky byli negativní. A dneska seděla na nočníků když z něho stoupla byl tam malý krvavý hlen nebo výtok. Docela mě to vyděsilo. Za chvíli šla na malou a v moči měla malinky provázek krve. Tak si myslím, že to měla ještě z toho hlenu. Máte s tím někdo zkušenosti. Nevím jestli to souvisí s tím, že mi stále říká, že jí bolí bříško nebo si to vymášlí.Nedokážu to rozlišit. Ještě mě napadlo jestli ten hlen nemůže mít ze střev ( já nevím odkud vlastně pochází) včera spolkla pecku od třešně tak jestli to jí tam udělalo neplechu?? Nechci být za histerku a hned letět na pohotovost. Předem děkuji za rady.
no jde o to, odkud to je. Starší nás takhle kdysi vyděsila (akorát, že teda z ničeho nic to začalo a pak se zjistil zánět močáku, ale to už pak řvala u čůrání, tak to byste asi poznali)
Šla bych k dr.
a začala bych znovu u obvodní znovu s močí a případně vás pošle dál (nebo my jsme tehdy byli na dětské klasické pohotovosti a tam byly výsledky myslím za hodinu v režimu statim, jinak se čeká do druhého dne, pominu-li orientační vyšetření u dr)
my jsem byli předtím na rozboru moči u dětský - obvodní a trvalo to týden.
A jak se takhle malinké holčičky vyšetřují u dětské gynekoložky? To musí být pro mě traumatizující ne…
Keny, no nemusí ji zrovna tak vyšetřovat, jak dospělé, ale měli byste zjistit, jestli má hlen z pochvy..bolesti břicha tomu odpovídají. a dál by tě směřovala pro případný zánět močového měchýře, rozhodně bych klidná nebyla. Kdy jsi to zjistila? jsi měla aspoň zavolat Dr.
Keny, a za celý den ti na stolici nebyla? podle stolice by jsi mohla vědět, zda nejsou stopy krve.
Zjistila jsem to dnes odpoledne a moje doktorka tam už nebyla. Stolici od té doby neměla. A můžu s tím počkat do pondělí nebo myslíš, že bych měla jét zítra raději na pohotovost?
Keny, pokud si stěžuje na bolest břicha, jela bych na pohotovost. Pokud ne, ale výtok by se zase objevil, tak taktéž. Do pondělí bych čekala možná pouze v případě, že nic jiného by se nedělo.
A ten pojem DELŠÍ DOBU SI STĚŽUJE NA BOLEST BŘICHA…je jak dlouho?
s timhle bych asi zajela na dětskou pohotovost - klasickou dětskou. Kvůli tomu, aby vyloučili, jestli to neni močák - s tim neni žádná legrace a zanedbání případného zánětu by mohlo ohrozit ledviny
Pokud to nebude močák (ani nic jiného - nejspíš by udělali i ultrazvuk bříška celkově), tak vás odkážou na gyndu
ještě bych pohlídala tu stolici (má pleny? )
budu držet palce, dej vědět, jak se to vyvíjí, popř. co řekli
souhlasím…kdykoli a kdekoli se objeví krev, tak není něco v pořádku a mělo by se řešit…ráno bych ji sbalila a mazala na pohotovost.
Ahoj. V každém případě můžeš na dětskou pohotovost zavolat a zeptat se, jestli máte hned přijet nebo počkat na pediatričku. Vzhledem k bolesti břicha bych to neodkládala.
Já ti nevím, ale bolesti břicha plus krev at už z konečníku nebo z pochvy mi příjde docela aktuní, určitě bych jela na tu pohotovost, nebo jak píše hkac minimálně tam zavolat. Držím palec