Změna antibiotik před dobráním těch původních

2900
2.12.11 13:39

Změna antibiotik před dobráním těch původních

ahoj, prosím o radu. Dcera měla o víkendu vysoké horečky (39,5), kašel a rýmu. Doktorka jí v pondělí nasadila antibiotika Amoksilav po 12-ti hodinách s tím, že má nález na průduškách. Začala jsem jí je dávat v pondělí večer. Dnes jsme byly na kontrole a doktorka při poslechu zjistila, že to v těch průduškách stále chrastí a řekla, že máme změnit antibiotika, místo těch původních, které brala tedy místo 7 dní pouze 4 máme nasadit Klacid. Nedělala žádné odběry. Máte někdo zkušenost s takovýmto postupem? Mám strach, abych dceru zbytečně nervala antibiotiky, obzvlášť pokud ta původní ani nedobrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
2.12.11 14:41

no, zásadní otázka bych řekla, že zní, jestli kromě ATB berete i něco na tu rýmu a něco na podporu vykašlání hlenů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
2.12.11 16:00

ano, na rýmu sprej Olynth, na kašel sirup Ventolin a ode dneška ještě ACC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
2.12.11 18:34

Ahoj, nám to tak doktkorka udělala - zrovna minulý a předminulý týden měla malá zánět průdušek. Jako první ATB měla Curam a pak jí to změnila na Sumamed. S druhýmiu antibiotiky dala malé i Prednison a zabralo to, takže asi věděla, co dělá. Taky se mi tolik léků nelíbilo, jenže fakt je, že malá se zlepšila a uzdravuje se.

Na rýmu jsme dávali Nasivin 3× denně, jnak zvlhčovat Libenarem a na kašel Mucosolvan, Spiropent a Fenistil.

Přeju hodně štěstí a ať je to brzo za váma! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.12.11 19:39

myslim si, že to ACC by mohlo pomoct. Ventolin je na rozšíření průdušek a ACC je na rozpuštění hlenu a usnadnění jeho vykašlávání. Divím se, že něco na odkašlávání jste nedali/nedostali hned na začátku. ATB nezbaví hlenu a kašle, ale bakterie (pokud tam je)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
2.12.11 19:40

jinak Klacid je na průduškové věci dost dobrej většinou (kor pokud je to tedy bakteriální a ne virové)

Akorát doporučuju k tomu koupit nějaké laktobacily (docela po něm moje holky měly průjem a opruzenej zadeček - jen upozorňuju, nestraším :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
3.12.11 11:50

díky za rady, laktobacily jsem včera koupila, tak je pro jistotu preventivně nasadím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí