Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zažila jsem to minimálně 6× a upřímně nechápu ten blok. Je to naprosto normální a končí tak velká část těhotenství. Dřív o tom ženy ani nevěděly a měly to prostě za zpožděnou menzes.
Biochemické zažije snad každá žena. To je normální, kdo tvrdí, že ho nezažil, spíš jen netestoval moc brzo a vůbec to nezaregistroval. Příště počkej s testem až budeš mít fakt aspoň pár dní zpoždění a nelov duchy, ušetříš si dost nervů.
Zažila jsem také minimálně 3×. Měla jsem pocit, že snad dítě mít nebudu. Přestala jsem testovat hned při jednom dni zpoždění dělala jsem co mám ráda připravila pomůcky na m/s a ono to vůbec nepřišlo a z toho mám miminko. ![]()
Taky jsem zažila. Ale tím, že to ještě nebylo ani pořádné těhotenství jsem to brala s nadhledem. Později jsem zažila o mnoho horší věci. Celkově to, aby se embryo vytvořilo, uchytilo a prosperovalo je dost komplikovanej proces a pokud se to nezaloží správně, je určitě lepší, když se ani pořádně neuchytí - je to spíš tak, že to tvoje tělo vyhodnotilo správně. Jak píšou holky, je to hodně časté a spoustu žen o tom ani neví, protože se netestují tak brzy. Je dobré brát pozitivní testy trochu s rezervou minimálně do potvrzení srdeční akce..(ale i tak je dobré vědět, že potrat zažije každá cca 4. žena a biochemko se tam ještě ani nepočítá.) Držím palce, hlavně ať neztrácíš optimismus takhle hned a ať se brzy zadaří.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj, ráda bych se podělila. Vím, že je nás tu víc.
Kolem termínu menses. Těhu testy pozitivní no spíš dušíci.
Začaly mizet. Za týden dorazila menses silná, bolestivá. Testy negativní.
Takže těhu nejsem dle lékaře to bylo právě biochem těhu.
Teď užívám doplňky stravy na upravení menstruačního cyklu.
Jenže teď už mám strach a sex odmítám. Něják jsem se zablkovala
Nevím
Pocit, že moje tělo není dost silné?
Budu vděčna všem za rady, podporu.
Pouze ty ženy co to zažily. Diky.