Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všem,
minulý týden jsem zjistila, že jsem těhotná. Test ukazoval 1-2 týdny. Byla jsem asi 4 týdny po několika letém braní antikoncepce, takže jsem byla strašně šťastná, že se to chytlo hned. Bohužel jsem včera začala krvácet a doktor mi řekl, že to bylo biochemické těhotenství, u kterého se plod dal nemohl vyvíjet a prostě odešel s MS ven z těla. Vím, že se to stává a mnohdy o tom ženy ani nevědí, ale já se s tím nemohu psychicky srovnat, i když to skončilo takhle ze začátku.
Podle doktora mám počkat 1-2 menstruace než se začneme opět snažit, aby se tohle nestalo znovu a děloha se mohla v klidu vyčistit. Co jsem četla u ostatních diskuzí, že je větší pravděpodobnost otěhotnění ihned po této MS s oplodněným vajíčkem a doporučují to i lékaři začít ihned. Nevím co mám dělat.. mám strach, aby se to nestalo znovu a bojím se, že je problém ve mě a že mám já špatná vajíčka.. doktor říkal, že je to dané genetikou, nebo zánětem v děloze, nebo stresem apod.
Stalo se vám to někomu také? A případně jak jste se s tím srovnávaly? Určitě poslechnu doktora a počkám aspoň 2 menstruace.. jen mě zajímají vaše příběhy a jak jste se s tím srovnávaly a zda se vám pak zadařilo.
Děkuji ![]()
@Anonymní píše: Více
A cekala jste až do te doby, nebo jste se snažili i mezitim?
Jestli jsi měla test clearblue, tak jsi nejspíš těhotná nebyla. Bohužel teď některý šarže mají vadu a 1-2 ukazují všem.
Ja mam skoro 3 měsíce po biochemickém.,.ztráta bolela hlavně protože sme se dlouho snažili a mam v okolí samé těhotné 🙈 nikdy bych nečekala jak me tohle muže rozhodit ale rozhodilo me to dost a ostatním to moc přeju ale ta ztráta bolí víc právě protože se srovnávám s nimi …mam za sebou už jednu ztrátu před lety tam to bylo složitější ale s tím sem se srovnala teď me to biochemko nějak víc složilo 🙈 …snaženi sme teď zastavili a chceme se začít snažit zase z jara
@Janli jojo ten jsem mela, dokonce 2 a testy na čárky mely duchy i jsem byla na hcg a bylo 19,5, takže tam nějaké těhotenství prý proběhlo. Poslední MS 30.11 a k otěhotnění prý došlo mezi 13-15.12 a pred Vánocemi se to přestalo vyvíjet a test jsem delala 29.12 a včera přišla MS, se kterou to odchází.
Ale buh vi jestli to tedy bylo vubec těhotenství, ale hcg nad 5 se tak prý bere, ale každý říká něco jiného, takze nevím
@Anonymní píše: Více
Přesně to srovnáváni je nejhorsi, kdy člověk vidi všude okolo sebe těhotné a tak.. soucítím s vámi, me je teprve 28 a teprve jsme začali, ale i tak me to rozhodilo, ale naděje umírá poslední. Náladu zlepši urcite až se začnete opět snažit a budu vám držet palce!!! ![]()
Červenec biochem., srpen //, květen termín porodu
snažili jsme se od začátku roku, takže mě to taky dost zamrzelo, ale je to hodně časté, spousta žen o tom ani neví. Tak jsem se snažila to brát tak, že alespoň můžu otěhotnět a dřív nebo později to vyjde. Ale přiznám se, že jsem si trochu pobrečela…
@EmmaFrost píše: Více
Ja se taky snažila najít pozitiva - jedine, že jsme oba plodní 😃 takze snad se nám taky zadari a udržím to v sobe cele těhotenství
@Kate877 me je 27 a už máme skoro 4 letého sviště doma a možná právě protože syn byl skoro hned tak teď me to děsí ze to dlouho nešlo a když už se to povedlo tak to bylo hned pryč 🙈 … budu držet také palce 🍀 🍀 rok 2025 má byt plný naději tak ja doufám ze bude ❤️
Mrzi me, ze si tim musis prochazet, ale neboj, urcite se zase zadari a dockas se miminka
ja si behem predlonskeho roku prosla spontannim potratem, zamlklym tehotenstvim a dokonce i biochemickym. Nakonec jsem loni v lednu otehotnela a konecne donosila chlapecka
takze i kdyz to nekdy vypada cerne (ver mi, byly chvile, kdy jsem byla psychicky totalne na dne), tak je dulezite se nevzdat
jo a mimochodem, biochemko odeslo s menstruaci v prosinci 2023 a jak uz jsem psala, v lednu se chytlo dalsi vajicko a tentokrat uz uspesne. Takze pokud se vylozene moc nebojis, tak za me neni uplne duvod cekat, kdyz vse odeslo samo.
Příspěvek upraven 07.01.25 v 17:26
@Katy159 píše: Více
To je taky hrozne na psychiku, ale důležité je, ze se nakonec podařilo ![]()
Přesně tak nevzdávat se a zkoušet ![]()
Ahoj holčičky, dnes jsem prodělala biochemickou graviditu.Byla sem 5tt.
Chtěla jsem se zeptat jak dlouho budu krvácet? A je normální ta bolest podbřišku jako při menstruaci? Je to jakoby stejné jako když mám své dny? Nemusím se bát mimoděložního těhotenství? Když mi už test neukazuje druhou čárku jako na začátku zjištění? Omlouvám se za spam, ale stalo se mi to poprvé v životě ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.