Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím mamky, chci se optat zda nemáte některá z vás stejnou zkušenost jako já? Před třemi týdny jsem dostala menstruaci po 14 dnech co jsme přestala menstruovat. Akoro tři týdny jsme menstruovala mezi tím jsme byla samozdřejmě na gynekologii kde mě minulý týden objevili něco na ultrazvku a poslali na krev. Krev mi vyšla na 85 a tento týden jsem byla znovu na kontrole, kde na ultrazvuku nic nebylo. Krvácení přešlo před dvěma dny. Opět mě poslali na krev ale zvíšila se mi na 90. Těhotenský test vyšel negativní. Co jsme četla tak by se to mělo snižovat? Nemáte zkušenost?
@marysnoop urcite melo by se snizovat pozval te znova? ja to mela podobne ale podruhe uz kleslo musela jsem chodit az do nuly k vuli podezreni na mimodelozni
@phoma ano pozvali, pokud to vyjde stejně pošlou mě prý do nemocnice
Když mi vyšlo v krvi 85, na ultrazvuku nebylo nic vidět a těhotenský test před kontrolou byl již negativní (po dni neproběhlé menstruaci byl krásný viditelný, na začátku krvácení již slabší a po odběru krve a následné kontrole již zcela negativní), už mi další krevní test nedělali a uzavřeli to jako biochemické těhotenství. Dr. řekla, že vzhledem k hodnotám a průběhu krvácení se o mimoděložní těhotenství nejedná. Ty hodnoty by prý musely být hodně vysoké a musela bych ještě krvácet.
Nicméně tvůj průběh je přeci jenom trošku jiný ![]()
Ahoj, možná by to mohlo u tebe být mimoděložní, když je krvácení? Ale je divný, že při hodně 90 není pozitivní těh. test…Já řeším podobnou věc a taky bych potřebovala poradit. Čárky na testu mi nesílí, byla jsem na odběru hcg jako samoplátce včera, tj 16 dpo a hodnota pouze 39. Dnes čárka stejná nebo možná ještě lehounce slabší…myslíte, že je to biochemické?
Holky děkuji za rady a zkušenosti v úterý si mam zavolat a prý me pošlou znovu na hcg snad to klesne a nebude stoupat jako do teď.
![]()
@Fiialka píše:
Ahoj, možná by to mohlo u tebe být mimoděložní, když je krvácení? Ale je divný, že při hodně 90 není pozitivní těh. test…Já řeším podobnou věc a taky bych potřebovala poradit. Čárky na testu mi nesílí, byla jsem na odběru hcg jako samoplátce včera, tj 16 dpo a hodnota pouze 39. Dnes čárka stejná nebo možná ještě lehounce slabší…myslíte, že je to biochemické?
Ahojky, mam ten samy problem, carky se mi nejka zeslabujou.Jak jsi dopadla prosim?:/prvni 2 testy(ze 11.10) dalsi dva napravo je z 12.10. A ten posledni samotny je ze dneska(13.10.)Vsechn nejsou z ranni moce, az po druhem moceni.:(
Dopadlo to tak, ze za par dni přišla menstruace a další měsíc to samé. Tak to už řeším s doktory
@Linda95
@Linda95 Hodně holkám se dašlí cyklus po biochemickém těhotenství zadaří. Neztrácej naději. Co dnešní test? Slábne?
@Linda95 Když to je nesrovnatelné, když to není ta samá značka testu. Každopádně zatím máš naději. Držím palce ![]()
@Fiialka neni nu, ty predesle jsou takove jakoby se musi namocit a ma citlivost jen 10,coz tenhle jsem kupovala v DM, ze se tam rovnou namoci, ma citlivost 25,tak snad, budu zkouset dal v pondeli no:/,a jak jsi na tom?
@Anonymní píše:
@Fiialka neni nu, ty predesle jsou takove jakoby se musi namocit a ma citlivost jen 10,coz tenhle jsem kupovala v DM, ze se tam rovnou namoci, ma citlivost 25,tak snad, budu zkouset dal v pondeli no:/,a jak jsi na tom?
Tak držím palce, já mám dnes na testu taky prvního ducha…ale u mě je někde problém…určitě zas odejde. To ale není váš případ. Tak ať pěkně zesílí. Dej vědět