Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky včera jsem byla ultrazvuku a tam mi řekli že mimi má menší tělíčko než hlavu. Hlavička je velikostně v pořádku. ale protože mám jen dvě pupečníkové cévy tak se tělíčko vyživuje pomalu tak bych se chtěla zeptat jakou boometii vam naměřili ve 36tt jen pro srovnání o kolik se nám to liší. děkuji
Malá byla zhruba o 2 týdny menší, měla užší jednu z tepen v pupeční šňůře. Narodila se a je zdravá.
Já jem scháním info. protože mi maji vyvolávat porod asi za 14dní. tak jen pro porovnání. doktor říkal že bude jen honě hubenej ale že to dožene
My měli horší biometrii ve 39+0 obvod břicha odpovídal 35+3 narodil se hubeňoučký, ale v pořádku
@pett09 píše:
A vše dohnal že?
až předehnal. v pěti měsících má pře 8 kilo Valibuk jeden ![]()
Tak hlavně že jste szdraví a máte se čile k světu. tak děkuji za uklidnění.
Ahoj, můžu se zeptat v rámci čeho vám dělali UTZ později nez ve 30tt?? já bych třeba taky ráda věděla, jak na tom prcek je, ale přišlo mi, že je proplácenej pojišťovnou naposledy ten 30tt a pak už nic. a jako samoplátce bych musela zas zabít půl dne cestováním do brna a to už není úplně to, co bych teď chtěla dělat (už mi to fakt nedělá dobře, mám pak další dva dny silný poslíčky
)
krom toho, že o malým vím jen, že „odpovídá stáří těhotenství“. to je vše
no jsem ráda, že mě neděsí třeba tím, že je malej nebo naopak velkej, ale tak nějak mě znervózňuje, že tu všechny víte obvody hlaviček, bříšek, odhady hmotnosti atd. zvlášť když máme v rodině už několik generací nízkou porodní hmotnost ![]()
Zjistili že má malej zvětšený ledviny tak mě kvůli tomu hlídali.
@PjckjsANEBjája Me delali kontrolni UTZ u obou tehotenstvi a to ve 36 a 38 tt a to kvuli tomu ze jsem malo pribrala ( 4 kila ) a mela maly bricho ![]()
Aham, takže vlastně když mi další utz nedělá, tak je to spíš dobře - protože se jí zdá vše v pořádku. to mě trochu uklidnilo
díky
@PjckjsANEBjája píše:
Ahoj, můžu se zeptat v rámci čeho vám dělali UTZ později nez ve 30tt?? já bych třeba taky ráda věděla, jak na tom prcek je, ale přišlo mi, že je proplácenej pojišťovnou naposledy ten 30tt a pak už nic. a jako samoplátce bych musela zas zabít půl dne cestováním do brna a to už není úplně to, co bych teď chtěla dělat (už mi to fakt nedělá dobře, mám pak další dva dny silný poslíčky)krom toho, že o malým vím jen, že „odpovídá stáří těhotenství“. to je vše
no jsem ráda, že mě neděsí třeba tím, že je malej nebo naopak velkej, ale tak nějak mě znervózňuje, že tu všechny víte obvody hlaviček, bříšek, odhady hmotnosti atd. zvlášť když máme v rodině už několik generací nízkou porodní hmotnost
já byla sledovaná v Podolí a doktorka mi nabídla že v rámci studie a výuky mediků si můžu nechat miminko změřit a zvážit. nevadilo mi to tak mě vyšetřovali ve 36+0 a pak dělali kontrolu průtoků ve 39+0, právě proto že v tom 36tt byl Maty menší.
Tak Míša je tedy menší - v necelých 11m má 70 cm a 7,5kg. Před pár dny začala sedět, plazí se.