Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ahojky u mě na gyndě dr také prohlíží pod mikroskopem někdy mě bere i vnitřním ultrazvukem když mi kontroluje vaječníky a stěr z čípku také provádí tím že mi nejprve čípek potře a pak pozoruje pod mikroskopem a nakonec udělá stěr na sklíčko a posílá do laboratoře…mám to takhle každý rok na preventivce..akorát mě vždy řekne že na čípku nejsou vidět žádné nesrovnalosti takže je možné že se mu tam něco nezdálo tak byl důkladnější uvidíš až ti příjdou výsledky z laborky ![]()
Ahoj,
tak já Ti to osvětlím. Čípek se otírá kys. octovou, aby se dobře setřely hleny a nečistoty, pak se prohlédne tím mikroskopem a pak se udělá cytologie= stěr štětičkou a následný nátěr na sklíčko. Takhle by měla vypadat správná gyn.preventivní prohlídka. Pokud doktor udělá biopsii, nejspíš jen takhle pojmenoval ten stěr, nebo mohl malinkými kleštičkami ucvaknout kousíček toho čípku. Neděs se, zvlášť jestli jsi na prevent.prohlídky chodila pravidelně a nikdy tam nic nebylo.
Ještě jsem zapoměla,že ke správné gyn.prevent.prohlídce patří vyšetření pohmatem-vnitřní a vnější a měla by tam být prohlídka prsů. Ty prsy už ale dělá málokdo.
Hanulínek píše:
Ahoj,
tak já Ti to osvětlím. Čípek se otírá kys. octovou, aby se dobře setřely hleny a nečistoty, pak se prohlédne tím mikroskopem a pak se udělá cytologie= stěr štětičkou a následný nátěr na sklíčko. Takhle by měla vypadat správná gyn.preventivní prohlídka. Pokud doktor udělá biopsii, nejspíš jen takhle pojmenoval ten stěr, nebo mohl malinkými kleštičkami ucvaknout kousíček toho čípku. Neděs se, zvlášť jestli jsi na prevent.prohlídky chodila pravidelně a nikdy tam nic nebylo.
Diky, na prohlidky chodim pravidelne, tak snad to bude ok, jen me to znejistilo. Jo a delal mi prohlidku i prsty, tou stetickou i klestickama ten vzorek prave.
Mám dotaz, jsem dva dny po biopsii a mám těd používat vložky, ale v pondělí mám dotaz menstruaci, to už si mužu vzít tampon? nebo jak dlouho bez tamponu a celkově i sexu? děkuju
Ahoj, dnes jsem byla na preventivni prohlidce na gynde, byl tam novy doktor, mel nove praktiky, vysetroval me i mikroskopem, pak mi cipek natrel nejakou vodickou a rikal, ze se mu tam jevi nejake zmeny, tak mi udelal biopsii.Setkal se nekdo s timto postupem, ja nikdy nemela zadny problem, ani vytoky netrpim nic, vzdy mi lekar udelal jen ster a tim to haslo, vse bylo vzdy v poradku.Mam se obavat, ze ta biopsie neco odhali, nebo je to proste jen prevence????