Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já teda měla jen lsil a dva roky po porodu je vše v normě. Nic jsem pro to nedělala. Nerodila jsem vaginálně, nevím kde jsem k tomu přišla.
AnonymKA
Zakladatelko, měla jsem stejný nález, šla na biopsii, kteoru mi dr. udělal ambulantně. Nález byl dost špatný - CIN II a CIN III - rovnou jsme naplánovali konizaci. Teď už jsem snad zdravá
Chci ti ale říct, že se nemáš čeho bát. Biopsie ani konizace nejsou velké zákroky, ale můžou zachránit zdraví, v krajním případě život - my se s manželem dlouho snažili o miminko - a podařilo se až po úspěšné konizaci (asi jak mě „vyčistili“). Nevím, odkud jsi, ale pokud jižní Morava, pak doporučuju na tyto zákroky Obilní trh - je tam přímo centrum onkologické prevence. Držím pěsti a znovu ujišťuju, že se není čeho bát - určitě to chytli včas ![]()
@Anonymní píše:
Zdravim holky, musim v utery podstoupit biopsii delozniho cipku, vysel mi nalez HSIL. Samozrejme jsem blbka googlila co ta zkratka znamena, i kdyz jsem se doktora ptala, tak mi rikal, ze jsem mlada a radsi by to mel overene, nebojte se…atd… chci se zeptat co me ceka a jestli je tu nektera se stejnym nalezem a bylo potom vse v poradku?
Opravdu z toho mam hlavu jak patraci balon, o strachu ani nemluvim.
Vsem dekuji za reakce!
Prosim anonym, chodi sem spousta mych znamych a nechci aby vedeli, co zrovna resim..
Na základě vysledku buď bude konizace nebo ne. S HSIL je to pravděpodobné. Uvidí se dle CIN, neoperuje se jen CIN I. Tento malý zákrok vše vyřeší.
Ahoj, já jsem měla CIN III, šla jsem na konizaci, ta byla úspěšná a teď mám krásného dvouleťáka ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, já jsem měla CIN III, šla jsem na konizaci, ta byla úspěšná a teď mám krásného dvouleťáka
Dekuji moc za reakci
takze i kdyz nalez byl horsi, je to aspon resitelny, vid? Uz se na to divam s lepsim nadhledem, nic moc jsem o tomhle nevedela a hrozne se vystresovala… jednoho prtouse doma mam ale chtela bych jeste jedno, nechci aby maly byl jedinacek ![]()
Zdravim holky, musim v utery podstoupit biopsii delozniho cipku, vysel mi nalez HSIL. Samozrejme jsem blbka googlila co ta zkratka znamena, i kdyz jsem se doktora ptala, tak mi rikal, ze jsem mlada a radsi by to mel overene, nebojte se…atd… chci se zeptat co me ceka a jestli je tu nektera se stejnym nalezem a bylo potom vse v poradku?
Opravdu z toho mam hlavu jak patraci balon, o strachu ani nemluvim.
Vsem dekuji za reakce!
Prosim anonym, chodi sem spousta mych znamych a nechci aby vedeli, co zrovna resim..