Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj
Se synem (4,5 měsíce) částečně praktikujeme bkm - doma a hlavně na stolici. Zatím používáme jednorázové plenky. Ty bych ale ráda ponechala pokud možno jen na ven nebo na spánek a zbytek času, tedy bdělá okna doma, bych chtěla používat nějakou látkovou variantu. Postupně bych chtěla začít vychytávat i to čůrání, ale to si s jednorazovkami nedovedu představit. Tzn. moje otázka zní, co byste doporučili? Přemýšlím o minimálních plenkách petit lulu se savým jádrem, nebo o svrchní plence také pouze s vloženým savým jádrem. Co myslíte?
Díky moc a přeji klidné svátky ![]()
Prevazne latkovky. Zacni s obyc ctverci, ty jsou na bezplenkovku nejrychlejsi. Pres ne nejake svrchnaky, jsem pouzivala vlněné, ale pro zavatek bude así lehci PUL. Hlavne nekupuj zadne sady
@Meilien Začala bych se čtverci (můžeš pořídit i par těch menších 70×70, ať to mezi nožkama nemá moc mohutné a pár vkládacích plenek a savých jader s různě kombinovat a uvidíš, co vám sedne. My jsme jeli látkovky od narození a přiznám se, že co dat dítěti jsem řešila hlavně když bylo dítě na plenkách plně. Když už jsme vychytávali kakání a sem tam čurání, tak už jsem pak dala to, co mi zrovna přišlo pod ruku. Někdy čtverec, někdy vkládačku a rozdíl v tom moc nebyl. Dávala jsem ze začátku do klasických svrchních kalhotek (většinou vlněných) a pak do učicích kalhotek s PUL od Bamboolik. Hlavně z toho nedělej moc vědu, ať si to neznepříjemníš a zbytečně neutrácíš.