Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, v minulosti jsem již jednu diskuzi na toto téma našla, ale je to již pár let zpět a beru že za ty roky změnili dost věcí na výrobku, tak mě zajímá víc aktuální zkušenosti od vás
. Čekám první děťátko a chtěla bych látkovat pomocí AIO a samozřejmě mě nejvíc zaujala značka Bobánek, zajímalo by mě jaké máte s nimi zkušenosti. V mém okolí nemám totiž nikoho kdo by látkoval.
![]()
Vyzkousej ruzne systemy. Da se to nakoupit z druhe ruky za hubicku. Hlavne nekupuj nejakou velkou sadu od jednoho vyrobce. Ja treba latkovala az kdyz deti dorostly do te uni velikosti. (2-3mesic). A nejvic mi vyhovuji svrchnaky a plus ctverce. Bobanek obou mym detem zrovna protejka. Kamaradka vsak na nem odlatkovala vsechny 3 deti a neprotyhaly. Je to o postave ditete. Ja mam spis zizaly. Najdi si nejake latkovaci skupiny na FB.
Bobánek je Čína, ačkoliv se tváří jako české plenky (to je pro mě důvod je nebrat. Podle mě i uvádí praní jen na 40 °C, což je další důvod proč za mě ne)
Na začátek doporučuji vzít třeba 3 svrchní kalhotky různých značek, ať vyzkoušíš střih a jestli ti sednou víc patenty nebo suchý zip. To samé bych vzala třeba 2-3 kalhotkové plenky a pak uvidíš, co dokoupit a od koho toho vzít víc ![]()
A taky bych zvážila, jestli u novorozenecké velikosri investovat do AIO. Počítej, že jich potřebuješ na den tak 8-10 (pokud bys třeba na noc dávala jednoráz), krát 3 dny, to už dost vleze do peněz. Asi bych spíš na těch pár měsíců vzala levnější systém a AIO si koupila až doroste do jednovelikostních