Blázním z miminka

23.12.25 11:39

Blázním z miminka

Ahoj. Potřebuju se vypovídat :roll: Mám neodkladatelné miminko. V noci spinká skoro vždycky normálně, jen se budí na kojení po dvou hodinách, ale pak zase spí v postýlce. Jen výjimečně se stane, že by nespal.
Ale přes den je to šílené.
Cítím se jako člověk jen tehdy, když si ho vezme manžel a já si můžu jít do sprchy, nebo když jdeme na procházku, protože v kočárku většinou spinká. Pak je asi padesátiprocentní šance, že po procházce ještě půl hodiny bude spát v postýlce.
V nosítku se mu nelíbí, prostě chce být v náručí nebo ležet na mně. První měsíc trpěl na prdíky, teď celý druhý měsíc trpí refluxem. Zkoušela jsem různé věci – Baby Calm, Espumisan, Gastrotuss Baby – ale nevidím žádný rozdíl. Zvýšení postýlky u hlavy nepomáhá. Reflux má i když ho nosím na rameni, ale tam je aspoň v klidu. Poznám to tak, že má v puse tvarůžek. Prý se to má zlepšit od 3.–4. měsíce, tak se na to upínám, ale pokud ne, tak se zblázním.
Na Instagramu pořád vidím miminka, která se krásně usmívají, a ženy, které stíhají všechno doma. U nás musí skoro všechno dělat manžel. Když mi miminko dá půl hodiny denně, kdy je konečně klidné, tak letím pověsit prádlo a rychle něco uklidit, abych manželovi aspoň trochu pomohla.
Když ho trápí reflux, nechápu, proč normálně spí v noci a v kočárku. Masáže bříška, cvičení nožičkami – děláme všechno možné. Na bříšku moc rád není, ani hodinu po papání, ale stejně se ho snažíme pokládat. Hrací deka, houpatko – absolutně k ničemu.
Je to šílené. Vůbec jsem nečekala, že takhle bude vypadat život s miminkem. Doufala jsem, že budu mít aspoň hodinu denně pro sebe a hodinu na úklid nebo vaření. Mám chuť vyhodit z okna lidi, kteří mi říkají, že to bude dál jen horší. Protože to bych nedala.
Nemám žádné otázky, jen jsem se chtěla podělit o své zoufalství. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116
23.12.25 11:46

Soucítím…a instagram fakt NENÍ realita.
Malý má 4 měsíce a od ledna začínám chodit na fyzioterapii a masáže, abych si sama neodrovnala záda. I v té honičce se snažím myslet na sebe. Úklid řeším v hlavě minimálně.
Prostě snažit se přenastavit myšlení
Ti tvorečkové to nedělají schválně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.25 11:58

Měla jsem to úplně stejné. Nejhorší byl první rok, jak začal chodit, bylo to trošku lepší, že se víc zabavil, ale stejně mi pořád visel na nohavici a domáhal se, ať ho vezmu do náruče.
Ale ten můj teda nespal ani v kočáru, nikdo mi ho nechtěl vozit, protože pořád řval. Jediné mé štěstí bylo, že spal aspoň v noci a budil se co 2 hodiny na kojení, to mě zachránilo. Že jsem se aspoň trochu vyspala (na rozdíl od prvního dítka, které zas bylo ve dne hodné, ale navečer začalo řvát a řvalo až do rána), i když teda vstával v 5 ráno. Ale važ si toho, že se vyspíš v noci, mohlo by být hůř, věř mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8527
23.12.25 12:01

Předně je potřeba si uvědomit, že to, co vidíš na sociálních sítích není opravdová realita - lidé tam většinou dávají jen to sluničkové (nebo se alespoň tak tváři, že to tak je), jen zlomek ti tam ukáže tu realitu.
Je skvělé, že ti manžel oporou. Věnuj se teď miminku, které tě teď potřebuje, na nějaké velké úklidy nebo vyvařování se vykašli. A jak bude prcka manžel vyuzij ten čas pro sebe - koupel, krátký spánek nebo prostě jen relax. Bude líp, uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.25 12:01

Já bych ho, co nejméně přendávala do postýlky, domazli se a pak i chvíli vydrží…já jsem obě dcery kojila dlouho, tak buď spaly u prsa nebo venku v kočárku na terase nebo v autě…to hlavně mladsi, když logistiku starší na všechny aktivity…ale jinak prvních pár měsíců tak je, že mi spaly v náručí…dvouletá ní i večer usíná na mně

• Citovat
  • Upravit
23.12.25 12:03
@Anonymní píše: Více

Tohle je ale hloupost. Mělas jiný typ dítěte. Já jsem syna měla v posteli pořád, byl na mě nalepený furt a stejně nevydržel přes den sám v kočáru ani v postýlce. Potřeboval být pořád u mě, do roku to bylo tak, že když jsem ho neměla v náručí, tak řval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.25 12:04

Prosimtě, že těm Instagramum věříš! Žádná ti neukáže bordel co je za kamerou. Žádná pořádně nepřizná jak je to divoký.
Vůbec nevěř tomu co vidíš! I ty baby z netu mají plný koš, nesložený prádlo a v noci spí sotva hodinu. I ony to nebudou mít tak dokonalý jak prezentují.

Vyžeň někoho s kočářem na procházku a hned budeš mít čas!. Já se taky bránila, taky se mi nechtělo. Ono je to ale u někoho prostě potřeba, mít čas čumět do stropu a neřešit mimino. Někdo potřebuje být vic se sebou aby mohl fungovat. Ať polovička táhne s kočářem ven a ať si taky sám poradí!

• Citovat
  • Upravit
1244
23.12.25 12:11

To co prozivas se nazyva 4. Trimesr a proziva to vetsina zen. Miminka chteji proste byt u mami.
Doporucuju zahodit sociálně site. V realite se chovaji mala miminka jinak. Nebo sleduj jine maminy, ja tam mam asi 4 a ty ukazujou bordel a jak to mezvladaj :mrgreen: Je tu dost realna sance, ze se to okolo 4. Mesice zmeni.
Taky jsem premyslela, ze dceru vyhodim z okna. Je to narocne. Moji dceri nakonec pomohla fyzioterapie. Byla takova cela trochu nakrivo. Ale platila jsem si to jako samoplatce, neb dle dr byla ok. Fyzioterapeut, ale jednoznacne souhlasil se mnou a po tydnu cviceni. Jsem mela z ujeceneho mimina usmevave miminko. Mela brutalne vyvalene bricho a hlavu porad na jednu stranu a cvicenim se to pak zatahlo. Muzes jeste uvazovat i timhle smerem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
23.12.25 12:15

Za prvé bych nevěřila Instagramu, kdyby si na to nekoukala, tak by ses tak nehroutila jako teď!! Miminko je prostě miminko :lol:
Já to sice neznám ani u jedné dcery od 14 dnů mi spaly celou noc… A přes den neplakaly, nikdy sem je nemusela uspávat či huštat… Já vím že nevím co prožíváš, takže nemůžu soudit
Ale taky sem byla svědkem toho u kamarádky jak si to s miminkem zařídila a celé to je špatně a taky to že ona je neschopná a na všechno potřebuje pomoc a věčně si jen stěžuje… A chlap je už její nasrany, že si věčně stěžuje, že jiné ženy neměly vymoženosti jako my atd atd, ale má pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
23.12.25 12:23

Reflux ho vůbec trápit nemusí. Jestli je to první miminko, nemusíš se přece přizpůsobit nikomu než jemu. Takže ho voz v kočárku a nechej ho spát na sobě, na vaření a úklid se vykašli. S prvním synem jsem to dělala stejně. Buď jsem s ním jezdila po venku, v kočárku krásně dlouho spal, nebo jsem seděla na gauči, on spal na mém hrudníku, měla jsem kolem sebe jídlo a pití, ovladač neb knihu a takhle jsem relaxovala. A to jsem si říkala, jaké mám super hodné miminko.
Takže přestaň na sebe vyvíjet tlak a přijmi to, jak to teď je. Opravdu se bude ten životní rytmus měnit. Netrap ho zbytečnými kapkami a cvičením a nech ho spát na sobě nebo v kočárku. Tvé miminko není nijak zvlášť náročné, je úplně normální, jen nevěř všemu, co vidíš a slyšíš od jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
23.12.25 12:28

Je to jako bys popsala moji situaci přes kopírák. Já bych být Tebou zkusila vysadit velkou pětku alergenů, zkusit jestli problém neleží tam. Nebo jak psaly holky, nějakou rehabku. Nám nakonec tuhle paseku dělal hrách, snědla jsem jednu hrachovou placičku a byl mega problém.
Mimochodem ta neodložitelnost… Když ho neodkládáš, je to dobře. Potřebuje se ještě dopéct u maminky. :srdce: Bude to dobré, uvidíš. Z takových dětí vyrostou rychleji sebevědomé a samostatné děti. Hlavně neber rady, že nemáš rozmazlovat. Miminko do roka reálně rozmazlit nemůžeš. To už je dneska dokázaný. :srdce: Přeju Ti pevný nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8756
23.12.25 12:49

No, ja bych asi chtela tvé dite :mrgreen: mne syn rval několik hodin denně, nonstop a bylo uplne jedno, jestli u me, v kocare, v postýlce, u táty, babicky…řval prostě porad a všude. My uz jsme si pak nejak zvykli na ten celodenní zvukovy doprovod, ale doteď se divím, ze jsem po něm mela jeste nejaky dite… pamatuju si, jak jsem slavila, kdyz ve 3 měsících vydržel neřvat na hrací dece celé 2 minuty, to byla nádhera :mrgreen: kazdpadne ve 4 měsících ze dne na den přestal. Nechápu, ale stalo se. Najednou uz brecel jen hlady, únavou, nepohodlim…brečel porad hodne, dlouho a často, ale uz aspon sla najit příčina a vyřešit ji a tim dite uklidnit, cili nebrečel nonstop několik hodin. Takze jo, muze byt hůř. Je normální, ze mimino chce byt u mámy, řešením je mit mimino u sebe. Pokud brečí i tak, tak prostě neřešit, zajistit možné i nemožné potřeby a obrnit se trpělivosti. A neboj, nebude to trvat věčně. Vyroste. Klid, mimino k sobe a neřeš Instagram, tam není z reality ani ň..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.25 13:38

@MP Evik tak takové účty bych taky ráda sledovala, jak se prosím jmenují? :lol: A nejste prosím z Prahy? Ráda bych zkusila fyzioterapeuta taky, ale nechci někoho bez doporučení od maminky, která už s tím má zkušenosti :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.12.25 13:44

@Damned nedokážu žít bez kravského mléka. Teda to mléko moc nepiju, ale jím tvaroh, jogurty, zakysanou smetanu. Vajíčka taky mám ráda ke snídani. Přijde mi taky, že v tom je spousta živin.

Příspěvek upraven 23.12.25 v 14:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1130
23.12.25 13:55

Je to miminko, potřebuje byt s tebou. Je to normální. Syn měl reflux a tedy blinkal x krát za den, po každém kojení jeste dlouhou dobu ublinkaval nebo se rovnou poblil cely. Neustále chtěl zabavovat, lezet vydrzel jen kdyz jsem byla u nej a porad mu neco ukazovala. V kočárku spal, ale jen kdyz se s nim jelo. Dcera naprosto neodlozitelna a nechtěla byt ani u tatínka. Zase neměla reflux a nechtěla tolik zabavovat, stačilo kdyz jsem ji měla na ruce nebo v šátku a koukala jak si hraju se synem. V kočárku nechtela byt vůbec. Minimálně do tří jsem ji měla vecne nalepenou na sobě a i později. Ty máš miminko, vykašli se na úklid a dej svému dítěti, to co ted potřebuje - tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí