Blechy a fypryst

172
9.1.14 17:09

blechy a fypryst

Ahoj holky je mi to trapný, ale třeba někdo poradí :oops: sice tu jsou témata co se týče těch mrch blech, ale jsou starší, tak třeba někdo poradí za novinky. Máme domácí kočky, ale i tak se jednou za čas objevily blechy, ale dali jsme kapičku frontlinu a byl vždy pokoj, Ale teď zablesenej byt, kocky, po me lezou, po detech, no des, uz s tim bojuju skoro mesic, mluvila jsem se dvema veterinarema, ale furt nic. postrikali sme je cely fronlinem, dali jim spot-on fronline, pudr na blechy, vykoupali, kazdy den luxuju jak blazen nekolik hodin, nez vse vytaham a pak vytiram savem.peru .Ted jsem jeste koukala na nejaky spot-on fypryst, nemate nektera zkusenost? veterinari je nechtej jinak nicim moc strikat a koupat v nicem ze je to pro kocky nebezpecny, ze psi to snesou, ale kocka by mohla onemocnet a to zas nechci tak asi jen ty kapky za krk a jeste mi poradil raid, tak na to se musim nejak vrhnout o vikendu az vypakuju rodinu a poradne tu to tim raidem zamorim :cert: Ale kdybyste nekdo mel jeste neco ucineho nebo jiny spot-on co vam zabral budu rada za jakoukoliv radu.uz jsem premyslela i nad odbornikem, ale jsem na rodicaku a bohuzel 5000 navic nemam :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12748
9.1.14 17:12
@citrusek2 píše:
Ahoj holky je mi to trapný, ale třeba někdo poradí :oops: sice tu jsou témata co se týče těch mrch blech, ale jsou starší, tak třeba někdo poradí za novinky. Máme domácí kočky, ale i tak se jednou za čas objevily blechy, ale dali jsme kapičku frontlinu a byl vždy pokoj, Ale teď zablesenej byt, kocky, po me lezou, po detech, no des, uz s tim bojuju skoro mesic, mluvila jsem se dvema veterinarema, ale furt nic. postrikali sme je cely fronlinem, dali jim spot-on fronline, pudr na blechy, vykoupali, kazdy den luxuju jak blazen nekolik hodin, nez vse vytaham a pak vytiram savem.peru .Ted jsem jeste koukala na nejaky spot-on fypryst, nemate nektera zkusenost? veterinari je nechtej jinak nicim moc strikat a koupat v nicem ze je to pro kocky nebezpecny, ze psi to snesou, ale kocka by mohla onemocnet a to zas nechci tak asi jen ty kapky za krk a jeste mi poradil raid, tak na to se musim nejak vrhnout o vikendu az vypakuju rodinu a poradne tu to tim raidem zamorim :cert: Ale kdybyste nekdo mel jeste neco ucineho nebo jiny spot-on co vam zabral budu rada za jakoukoliv radu.uz jsem premyslela i nad odbornikem, ale jsem na rodicaku a bohuzel 5000 navic nemam :/

pomáhá Biokill na domácnost a je i na kočky. jsou dva druhy anebo je ted novinka tableta na blechy. jmenuju se Comfortis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.1.14 17:17
@blegmola píše:
pomáhá Biokill na domácnost a je i na kočky. jsou dva druhy anebo je ted novinka tableta na blechy. jmenuju se Comfortis

biokill jsem taky uz mela :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.1.14 17:21

Tak ted ctu na nejaky diskuzi samou chvalu na ty tablety, to sezenu jen u veterinare?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
9.1.14 17:25
@citrusek2 píše:
Tak ted ctu na nejaky diskuzi samou chvalu na ty tablety, to sezenu jen u veterinare?

jj jen u veterináře ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
9.1.14 17:25
@citrusek2 píše:

zkus ty tablety, je to novinka a lidi si to chválí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 17:28

@citrusek2 s Fyprystem mám u kočky jen ty nejlepší zkušenosti..lepší než s pipetou effipro/frontline combo, i když je tam stejná účinná látka..i v létě na klíšťata, je venku skoro celé dny, domů jen žrát a spát a měl 2 za celou sezonu, aplikovala jsem jednou za 4-6 týdnů.. Frontline vždy tak po 14 dnech přestal fungovat a klíště měl..blechy od tohto režimu už nemá, dříve míval, ne že by byl vyslověně zablešený, ale když se pohybuje venku a kamarádí s kočkama a ježkama a nevím čím cším ještě, tak se tomu asi člověk úplně nevyhne..
Effipro spray používám tak jednou za 14 dnů na sedačku a koberce, kdyby přece jenom nějaká mrška se tam chtěla uhnízdit, spíše preventivně..půllitr stojí kolem 500, ale mě vydržel více než rok..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.14 17:30

Ten raid nedoporučuju..my jsme tedy používali Biolit, ale kocourovi to neudělalo moc dobře..jendou byla jakoby sfetovaný..jak už jsem psala, na prostory nejlepší Effipro spray- může se aplikovat i přímo na kočku, takže v pohodě..

• Citovat
  • Upravit
12748
9.1.14 17:34

A nebo Arpalit neo-na domácnost, ne na kočku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.1.14 17:38

Tak jsem volala na veterinu a tabletky maj, pry si to chvali, ale taky koza mi to nemohla rict uz predtim, kdyz jsem ji rikala, ze nam zadny cakani ani spot-on nezabral, no to je jedno, budu se modlit aby to zabrala a kdyby ne zkusim pak ten fypryst. jinak ten raid mi rekl taky veterinar, ale samo je zavru v koupelne a nez pujdou do bytu poradne vyvetram. ale jeste prostuduju i ten effirpo, holky diky moc za rady a doufam ze tabletka zabere. a casem se jich zbavime, pac je mi jasny ze po byte asi jeste par dni hopsat budou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.1.14 17:39

Arpalit uz jsem taky cakala, jooo holky tech penez co ty blechy uz staly, to je des :cert: ale ty tabletky snad zaberou, aspon ma clovek nejakou nadeji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12748
9.1.14 17:41
@citrusek2 píše:
Arpalit uz jsem taky cakala, jooo holky tech penez co ty blechy uz staly, to je des :cert: ale ty tabletky snad zaberou, aspon ma clovek nejakou nadeji :kytka:

my jsme dali za Biokill 1500 kč a máme klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9642
9.1.14 17:42
@citrusek2 píše:

Hmmnmm, tak u nas doma se rozsirily blechy, kdyz zemrel pes a blechy telo opustily a nasly si meho bratra a jeho pokoj. Byl uplne vyrizeny, utratil dost penez za ruzne pripravky a prave Biokill byl jediny, ktery nakonec pomohl. Luxovalo se nekolikrat denne, pralo, dezinfikovalo, byl to beh snad na 2-3 tydny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.14 17:43

@citrusek2 určo budou, dopělá blecha žije asi 4 měsíce, za den naklade asi 20 vajíček, ze kterých se za 14 dnů vylíhnou larvičky..veterinářka radila taky mechanické odstańování-takže klidně 2×denně luxovat..
my jsme taky větrali a stříkali, když nebyl doma, ale stejně se nám jendou přiotrávil..
tablety jsou dobré aby pochcípaly ty co jsou an kočce, ale stejně se může zablešit z prostoru, pokud se pořádně neodstraní..

• Citovat
  • Upravit
6437
9.1.14 17:45

@Balvik chudák brácha..u nás taky nebyl nikdo pokousaný, jen já..jednu dobu jsme měla asi 50 štípanců, no děs a hrůza..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný