Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky je mi to trapný, ale třeba někdo poradí
sice tu jsou témata co se týče těch mrch blech, ale jsou starší, tak třeba někdo poradí za novinky. Máme domácí kočky, ale i tak se jednou za čas objevily blechy, ale dali jsme kapičku frontlinu a byl vždy pokoj, Ale teď zablesenej byt, kocky, po me lezou, po detech, no des, uz s tim bojuju skoro mesic, mluvila jsem se dvema veterinarema, ale furt nic. postrikali sme je cely fronlinem, dali jim spot-on fronline, pudr na blechy, vykoupali, kazdy den luxuju jak blazen nekolik hodin, nez vse vytaham a pak vytiram savem.peru .Ted jsem jeste koukala na nejaky spot-on fypryst, nemate nektera zkusenost? veterinari je nechtej jinak nicim moc strikat a koupat v nicem ze je to pro kocky nebezpecny, ze psi to snesou, ale kocka by mohla onemocnet a to zas nechci tak asi jen ty kapky za krk a jeste mi poradil raid, tak na to se musim nejak vrhnout o vikendu az vypakuju rodinu a poradne tu to tim raidem zamorim
Ale kdybyste nekdo mel jeste neco ucineho nebo jiny spot-on co vam zabral budu rada za jakoukoliv radu.uz jsem premyslela i nad odbornikem, ale jsem na rodicaku a bohuzel 5000 navic nemam :/
@citrusek2 píše:
Ahoj holky je mi to trapný, ale třeba někdo poradísice tu jsou témata co se týče těch mrch blech, ale jsou starší, tak třeba někdo poradí za novinky. Máme domácí kočky, ale i tak se jednou za čas objevily blechy, ale dali jsme kapičku frontlinu a byl vždy pokoj, Ale teď zablesenej byt, kocky, po me lezou, po detech, no des, uz s tim bojuju skoro mesic, mluvila jsem se dvema veterinarema, ale furt nic. postrikali sme je cely fronlinem, dali jim spot-on fronline, pudr na blechy, vykoupali, kazdy den luxuju jak blazen nekolik hodin, nez vse vytaham a pak vytiram savem.peru .Ted jsem jeste koukala na nejaky spot-on fypryst, nemate nektera zkusenost? veterinari je nechtej jinak nicim moc strikat a koupat v nicem ze je to pro kocky nebezpecny, ze psi to snesou, ale kocka by mohla onemocnet a to zas nechci tak asi jen ty kapky za krk a jeste mi poradil raid, tak na to se musim nejak vrhnout o vikendu az vypakuju rodinu a poradne tu to tim raidem zamorim
Ale kdybyste nekdo mel jeste neco ucineho nebo jiny spot-on co vam zabral budu rada za jakoukoliv radu.uz jsem premyslela i nad odbornikem, ale jsem na rodicaku a bohuzel 5000 navic nemam :/
pomáhá Biokill na domácnost a je i na kočky. jsou dva druhy anebo je ted novinka tableta na blechy. jmenuju se Comfortis
@blegmola píše:
pomáhá Biokill na domácnost a je i na kočky. jsou dva druhy anebo je ted novinka tableta na blechy. jmenuju se Comfortis
biokill jsem taky uz mela ![]()
Tak ted ctu na nejaky diskuzi samou chvalu na ty tablety, to sezenu jen u veterinare?
@citrusek2 píše:
Tak ted ctu na nejaky diskuzi samou chvalu na ty tablety, to sezenu jen u veterinare?
jj jen u veterináře ![]()
@citrusek2 píše:
biokill jsem taky uz mela
zkus ty tablety, je to novinka a lidi si to chválí
@citrusek2 s Fyprystem mám u kočky jen ty nejlepší zkušenosti..lepší než s pipetou effipro/frontline combo, i když je tam stejná účinná látka..i v létě na klíšťata, je venku skoro celé dny, domů jen žrát a spát a měl 2 za celou sezonu, aplikovala jsem jednou za 4-6 týdnů.. Frontline vždy tak po 14 dnech přestal fungovat a klíště měl..blechy od tohto režimu už nemá, dříve míval, ne že by byl vyslověně zablešený, ale když se pohybuje venku a kamarádí s kočkama a ježkama a nevím čím cším ještě, tak se tomu asi člověk úplně nevyhne..
Effipro spray používám tak jednou za 14 dnů na sedačku a koberce, kdyby přece jenom nějaká mrška se tam chtěla uhnízdit, spíše preventivně..půllitr stojí kolem 500, ale mě vydržel více než rok..
Ten raid nedoporučuju..my jsme tedy používali Biolit, ale kocourovi to neudělalo moc dobře..jendou byla jakoby sfetovaný..jak už jsem psala, na prostory nejlepší Effipro spray- může se aplikovat i přímo na kočku, takže v pohodě..
Tak jsem volala na veterinu a tabletky maj, pry si to chvali, ale taky koza mi to nemohla rict uz predtim, kdyz jsem ji rikala, ze nam zadny cakani ani spot-on nezabral, no to je jedno, budu se modlit aby to zabrala a kdyby ne zkusim pak ten fypryst. jinak ten raid mi rekl taky veterinar, ale samo je zavru v koupelne a nez pujdou do bytu poradne vyvetram. ale jeste prostuduju i ten effirpo, holky diky moc za rady a doufam ze tabletka zabere. a casem se jich zbavime, pac je mi jasny ze po byte asi jeste par dni hopsat budou
Arpalit uz jsem taky cakala, jooo holky tech penez co ty blechy uz staly, to je des
ale ty tabletky snad zaberou, aspon ma clovek nejakou nadeji ![]()
@citrusek2 píše:
Arpalit uz jsem taky cakala, jooo holky tech penez co ty blechy uz staly, to je desale ty tabletky snad zaberou, aspon ma clovek nejakou nadeji
my jsme dali za Biokill 1500 kč a máme klid
@citrusek2 píše:
biokill jsem taky uz mela
Hmmnmm, tak u nas doma se rozsirily blechy, kdyz zemrel pes a blechy telo opustily a nasly si meho bratra a jeho pokoj. Byl uplne vyrizeny, utratil dost penez za ruzne pripravky a prave Biokill byl jediny, ktery nakonec pomohl. Luxovalo se nekolikrat denne, pralo, dezinfikovalo, byl to beh snad na 2-3 tydny.
@citrusek2 určo budou, dopělá blecha žije asi 4 měsíce, za den naklade asi 20 vajíček, ze kterých se za 14 dnů vylíhnou larvičky..veterinářka radila taky mechanické odstańování-takže klidně 2×denně luxovat..
my jsme taky větrali a stříkali, když nebyl doma, ale stejně se nám jendou přiotrávil..
tablety jsou dobré aby pochcípaly ty co jsou an kočce, ale stejně se může zablešit z prostoru, pokud se pořádně neodstraní..
@Balvik chudák brácha..u nás taky nebyl nikdo pokousaný, jen já..jednu dobu jsme měla asi 50 štípanců, no děs a hrůza..