Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@ladule1 pes je odbleseny, na te jsem nic nenasla. Navic je bila, dospely blechy by na ni sly videt pomerne dobre. Minuly tyden, jsem i psovi i kocce dala odcervovaci tabletu.
@Anonymní píše:
@Markéta188 kdyby toto byla pravda, tak jsem fakt stastna! pokud zase nejakou najdu, tak zkusim vyfotit, ale vypada uplne stejne jako fotky z internetu. Delsi predni nozky, zadni kratsi. Teoreticky jsme je sem mohli prinest i my. V rostu jsem mela takovy cerny/hnedy hovinka. Kdyz jsem je utirala vlhcenym ubrouskem, tak zhnedly.
A opravdu skáčou? Ony blechy opravdu skáčou hodně vysoko. Já měla jeden rok když byly blechy přemnožené zamořený taky dům, mám 6 psů. Nebyla to sranda se jich zbavit, ale volně po bytě nebyly. Měla jsem je jen v posteli a v gauči a vždycky když jsem nějakou viděla a chtěla chytit tak odskočila, proto se divím, že se ti ji zvladlo vyfotit. Jinak mi paní ve zverimexu na ně dala sprej, stal 500 a potřebovala jsem aspoň 3 aby se mi povedlo je zneškodnit
@Anonymní píše:
@ladule1 pes je odbleseny, na te jsem nic nenasla. Navic je bila, dospely blechy by na ni sly videt pomerne dobre. Minuly tyden, jsem i psovi i kocce dala odcervovaci tabletu.
podle fotky to blechy jsou, jednou jsme měli taky v bytě, byli všude, donesla je kočka, taky měla bílý kožíšek, šlo to poznat až když jsem kočku namočila, ten trus zčervená a jde to krásně vidět. Jinak jediné co pomohlo byl Frontline combo, na něj nedám dopustit do teď, nic jiného fakt nezabralo, na koberec jsem měla nějaký prášek který se posypal a pak vysál, hodně štěstí, zbavit se toho je fakt síla
@Anonymní píše:
@Markéta188 ano skacou. Jednu zabil vcera manzel na sedacce.
Tak to budete mít doma ještě srandu, já se jich zbavovala snad měsíc a byla jsem doštípaná i já. No každopádně chce to ten sprej a vystříkat cely byt a opakovat to každý další den alespoň 3×, tuším že se to jmenovalo flee sprej nebo nějak tak, je to přímo na blechy v domácnosti
Tak jsem zacala prat novou varku. Nastesti doma nemame moc kobercu. Velkej koberec kterej jsme meli v obyvaku jsem pred 3 tydnama srolovala, protoze byl porad od chlupu. Malou kozesinku v pokojcku jsem vcera vysala a nasplichala ho biokillem a i dezinfekci. Dnes znovu vysaju. Poradne i sedacku. Nasplicham zatim jen dezinfekci, proptze biokill momentalne nemam..vcera vecer jsem 2 litry objednavala, tak snad prijde co nejdrive. Objednala Jinak pry funguje i sul, oc jsem tak slysela
ale nevim co s ni..
Ted jsem dovysavala a umyla podlahu. Az to uschne a budu mit chvili cas tak budu pokracovat sedackou a sedacim vakem, kam si chodiva kocka lehat a nasplichala jsem tam odpuzujici sprej proti kockam aby tam aspon moc nechodila.. i kdzy si myslim, ze to moc nefunguje. Mame to nasplychany i na sedacce a obcas si tam zajde. Tak prestrikam i sedacku ![]()
Ahoj, těšila jsem to samé, v lednu, kočky mi daly krásný dárek k narozeninám a celý den, jak po mě něco malého lezlo a zjistila jsem, že je to bleška, jsem vehementně uklízela každý den… Hned jsem kočkám dala Frontline combo a hned ten den jsem nacházela mrtvé blechy… Vše jsem vyprala na 60°, co šlo jsem dala do sušičky na nejdelší program a následně prezehlila žehličkou ( normálně nežehlím)… Koupila jsem levanduli, v takových sáčcích (20ks) a nastrkala všude možně kam to šlo, hlavně do ložnice, kde jsem jednu náhodou našla na polštáři, protože jsem všechno černé hned chytala
Jinak dodávám, že mám dvě kočky, které nechodí ven, mám je jen v bytě a mám je 11let, nikdy blechy neměli a žádná jiná zvířata mi sem nechodí… Pak mě napadlo, že jsme dostali od známé koberec pod konferenční stolek a tak jsme ho dali ven, jak byly ty mrazy teď nedávno.. Ono když se mrknes na net, tak je tam toho spousta, hlavně si přečti o vývoji blechy… Ono vesměs na hostiteli jich je prý cca 5% z celé populace a zbytek jsou právě ve formě vajíček všude možně po bytě, kde se ta kočka prošla a po 4tydnech se líhnou, proto se ty kapičky dávají po 4tydnech znova… Zrovna já v neděli dávám už potřetí a možna koupím ještě, mají je dost často v akci na Dr.Max eshopu
přeji hodně štěstí
A hlavně biokill je s*ačka, vůbec bych to nepoužívala pokud máš doma děti a pro kočky je toxický, jak psaly holky tady… Ono s tím vesměs nic jiného neuděláš, jen pravidelně ošetřovat zvířata, protože parazitují na nich a bez krve se nemohou rozmnožit
Kliiiiid! S blechama mám velké zkušenosti - dvě kočky. Moje rada, jak se nezbláznit a zbavit blech. 1. Biokill nepouzivej. 2. Kup zvířatům obojky Foresto, jako jediné fungují 100%, ostatní obojky nefungují, kapky vůbec. 3. Vše vyprat na vysokou teplotu. 4. Každý den vysávat a vytírat. Blechy se sem tam ještě objeví na zemi ale postupně zmizí. Chce to chvilku vydržet. Pevné nervy!
@Anonymní píše:
Tak jsem zacala prat novou varku. Nastesti doma nemame moc kobercu. Velkej koberec kterej jsme meli v obyvaku jsem pred 3 tydnama srolovala, protoze byl porad od chlupu. Malou kozesinku v pokojcku jsem vcera vysala a nasplichala ho biokillem a i dezinfekci. Dnes znovu vysaju. Poradne i sedacku. Nasplicham zatim jen dezinfekci, proptze biokill momentalne nemam..vcera vecer jsem 2 litry objednavala, tak snad prijde co nejdrive. Objednala Jinak pry funguje i sul, oc jsem tak slyselaale nevim co s ni..
no tak to asi blechy fakt budou, asi je jich už tolik, že je máte i v koupelně, já bych asi zrušila všechny zbytečné „lapače“ blech, třeba tu kožešinku v pokoji a chlupaté podsedáky
Biokil je pro kočky toxický, bacha na to. Nejlepší je pipeta Adventage, po 4 týdnech zopakovat a máš po starostech. Plus samozřejmě vše vyprat, vysávat, po každém vysátí vyhodit pytlík.
@stinga premnozny bych nerekla. To by mi tady skakaly vsude.. Dnes jsem zatim nenasla ani jednu a to jsem se divala poradne vsude. V koupelne byly/jsou protoze tam chodi pejsek spat. Na koberecky. A zustala v koberecku a potom lezla dal..koberecky jsem uz vyprala, to same s peliskem.
Příspěvek upraven 12.03.21 v 17:14
@samantafox pozde. Biokillu jsem vcera objednala 2 litry. No nic budu to zkouset. Hodne lidi i pani ve zverimexu doporucovala, tak uvidime. Na sedacce jsem nenasla ani jednu. Mela jsem tam nasplichanej sprej proti kockam, tak tam nechodi.
@Markéta188 kdyby toto byla pravda, tak jsem fakt stastna! pokud zase nejakou najdu, tak zkusim vyfotit, ale vypada uplne stejne jako fotky z internetu. Delsi predni nozky, zadni kratsi. Teoreticky jsme je sem mohli prinest i my. V rostu jsem mela takovy cerny/hnedy hovinka. Kdyz jsem je utirala vlhcenym ubrouskem, tak zhnedly.