Prý nic nestíhám

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.3.21 11:43

Prý nic nestíhám

Ahoj,
nevím, jestli potřebuju vyloženě poradit nebo se spíš vypovídat. Dozvěděla jsem se od manželovo sestry, že když se sejde jeho máma, babička a teta, tak mě pomlouvají, že jsme si vůbec neměli dělat dítě, když jsem neschopná a nestíhám. Nemám důvod jeho sestře nevěřit, máme spolu skvělý vztah. Prý máme doma bordel a manžel hubne, protože mu nevařím.. :zed: Jen pro upřesnění, vařím vždy tak, abychom to měli na dva dny a vždy, když má kdokoliv přijet, tak máme barák jako ze škatulky.. Párkrát přijela i tchyně bez ohlášení a i tak bylo (podle mě) uklizeno. Abyste viděli, že se fakt snažím vše stíhat, tak vám sem napíšu svůj harmonogram dne, kterej se v podstatě nemění, pokud zrovna syn nemá blbý den.
5:00 se budí malej na jídlo, nakrmím, uspím, udělám manželovi a sobě snídani a kafe a v půl sedmé budím manžela a snídáme v klidu spolu
7:30 manžel odchází do práce a já umyju nádobí po snídani
8:00 znovu se malej budí, nakrmím, uspím
Pak dělám běžný úklid domácnosti (zamést, umýt záchod, prádlo, uklidit obývák a tak) a vařím
11:00 - krmení malého, pak už nic neusne, takže si hrajeme, mazlíme se
Mezitím se i naobědvám..
14:00 krmení malého a pak procházka na které jsme do 16-17h dle počasí, když je fakt hnusně, tak jsme doma a hrajeme si nebo spí a já se učím (samostudium němčiny)
17:00 manžel se vrací z práce, krmím malého a pak jsme všichni spolu
19:30 manžel koupe malého, pak ho nakrmí a uspí.. Potom jsme s manželem spolu, koukáme na televizi nebo si povídáme, řešíme provozní věci a tak..
23:00 krmení malého a uspání, pak jdeme spát s manželem taky
Jinak dvakrát do týdne dělám větší uklid, tzn. Utřít prach, vyluxovat gauč a postel, výměna povlečení, vytřít celej barák a tak..
Tak teď bych ráda od zkušených matek, co víc bych ještě měla stíhat? Ne že bych se chtěla tchyni a spol. zavděčit, spíš mě nenapadá, co víc bych ještě měla dělat..
Omlouvám se za slohovku a děkuju každému, kdo to přečetl až sem.. :potlesk:
A anonym prosím spíš za sestru manžela, nevím jestli sem chodí tchyně a spol… Mohli yb mě posle přezdívky poznat..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5866
11.3.21 11:46

Nedělej nic víc, kdo chce, ten tě pomluví, i kdybys byla matka Tereza. Zbytečná energie. Hlavně že Vy jste jako rodina spokojení a vyhovuje Vám to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
11.3.21 11:54

@Paola21 Presne.souhlasim. Ja mela tchyni co me porad pomlouvala at jsem delalala co jsem delala. Nikdy nebylo nic dobry. Nakonec jsem si rekla, ze s tim nic nenadelam, a ziju si jak chci a je klid.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
11.3.21 11:54

Hele i kdybys mela doma nastlano, tak tvoje domacnost, tvoje pravidla, ta si do toho nenech kecat a pomluvy vypoustej jednim uchem tam a druhym ven. Neboj primo babky konfrontuj, s cim maji problem, ze se k tobe doneslo to a to…

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
11.3.21 11:55

A jak mají uklizeno ony? Děláš víc než já, ale já mám tři malé děti, které jsou excelentní v produkci bordelu a drobků. Máš to tak zavedené a jsi spokojená, tak se nestresuj.

• Citovat
  • Upravit
1339
11.3.21 11:57

To není o tom co ty doma děláš / nedelas nebo jak moc mas uklizeno, spis si tchyně a spol potebují o něčem popovídat :roll: Pokud mas svědomí čistý, vykaslala bych se na to. Oni s vámi nezijou, jestli jste ty a manžel spokojeni, názor ostatních muže jit mimo tebe :lol: Syn je zatím asi hodně malý a pokud fakt spi tak jak si psala, tak mas pohodicku ;) Časem se ten režim dne samozřejmě bude měnit a bude jen na tobě jak si to zaridis, ne na zbytku příbuzenstva. Ja bych se teda tchyne klidně zeptala co sw ji nelíbí anebo omezila její návštěvy u vás, když na problém, tím spis neohlaseny :nevim:

Edit : Ještě jsem chtěla napsat ze je super, ze si najdeš cas na studium, to ja se marně snažím už 4 roky :D

Příspěvek upraven 11.03.21 v 12:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11084
11.3.21 11:57

Harmonogram jsem nečetla. Mám doma bordel a je mi to jedno. Uklízím, ale podle toho, abych se stíhala věnovat dětem a nebyla servaná. Každý má jiné schopnosti a priority. Kamarádky mám takové, že mají priority podobné. Co si myslí ti, co nezijou můj život, už je mi jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
11.3.21 11:58

Uklízíš asi tak třikrát víc než já, a co si o tom kdo myslí mám v paži :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8629
11.3.21 12:03

Proboha proč vstáváš o 3 hodiny dřív, než dítě? Spala bych do těch 8 s dítětem. Manžel se snad zvládne najíst a vypravit sám. Když jsme měli jen jedno dítě meli jsme to taky tak. Syn se budil kolem 8, to už se manžel oblékal a byl na odchodu. Jinak teda prived někdy ty příbuzné k nám. To by se zvencli, my jsme všichni bordelari, rozhodně neuklizim tak, jak ty. A přesto si nemyslím, že bychom žili v bordelu a špíně. Prostě provozní nepořádek, plísně nebo stoleté jídlo zapomenuté za postelí fakt nemáme. Jestli chtějí pollmlouvat, tak prosím… at ti teda přijdou uklidit, když je to podle nich špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
11.3.21 12:03

Chceš vidět jak vypadá bordel? Klidně se stav u nás :oops: :mrgreen: Ne vážně, neber si to osobně, kdo chce, ten si vždy najde nějaký důvod k tomu, aby pomluvil. Vám to tak vyhovuje, tak není co řešit. V případě, že by tchýně třeba na návštěvě to před tebou říkala, utni ji s tím, že vy žijete tak, jak vyhovuje vám a budeš ráda, když to bude respektovat. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 12:14

@Midaku Já to mám tak celý život, jakmile se ráno vzbudím, tak už nezaberu a když už jsem vzhůru, tak nemám problém udělat snídani pro oba ;)

@Ariadne No to je právě to, co nechápu. Oni mají doma na můj vkus věčně neuklizeno a to jsou doma a mají odrostlé děti (tchyně - invalidní důchod, babička - důchod, teta-na pracáku) :roll:

@Májovka1234 No mě to právě nikdy neřekli přímo, ani manželovi.. Proto mě to tak překvapilo.. :nevim:

ZAKLADATELKA

• Citovat
  • Upravit
12853
11.3.21 12:17

Slepice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
11.3.21 12:19

Chlap by mohl rict tve matce a sestre, at si daji pohov… Ze jsi jeho zena, on te ma rad a vse je v poradku. Mate deti a jsi uzasna matka. A rozhodne na podobne kecy nemate naladu a nic jim do toho hlavne neni… Ale to asi neudela ze? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.21 12:21

@purplee No neudělá.. Většinou reaguje až když je problém, což teď podle něj není, když nám to tchyně neřekla přímo :roll:

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
11.3.21 12:22

Jo me taky pomlouvala u manzela tchyne, ze mame v loznici pod posteli prach.
Za prve nechapu proc nam lezla do loznice a za druhe ona taky nema dvakrat uklizeno, za topenim letite pavuciny apod. Kdyz jsem ji zavolala a rekla, ze u nas uklizi uklizeci pani a ze ji reknu, ze v loznici pod postelema prach a priste at to neresi s muzem, ale se mnou, tak zmkla a vickrat uz kecy nemela…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný