Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nedělej nic víc, kdo chce, ten tě pomluví, i kdybys byla matka Tereza. Zbytečná energie. Hlavně že Vy jste jako rodina spokojení a vyhovuje Vám to.
@Paola21 Presne.souhlasim. Ja mela tchyni co me porad pomlouvala at jsem delalala co jsem delala. Nikdy nebylo nic dobry. Nakonec jsem si rekla, ze s tim nic nenadelam, a ziju si jak chci a je klid.
Hele i kdybys mela doma nastlano, tak tvoje domacnost, tvoje pravidla, ta si do toho nenech kecat a pomluvy vypoustej jednim uchem tam a druhym ven. Neboj primo babky konfrontuj, s cim maji problem, ze se k tobe doneslo to a to…
A jak mají uklizeno ony? Děláš víc než já, ale já mám tři malé děti, které jsou excelentní v produkci bordelu a drobků. Máš to tak zavedené a jsi spokojená, tak se nestresuj.
To není o tom co ty doma děláš / nedelas nebo jak moc mas uklizeno, spis si tchyně a spol potebují o něčem popovídat
Pokud mas svědomí čistý, vykaslala bych se na to. Oni s vámi nezijou, jestli jste ty a manžel spokojeni, názor ostatních muže jit mimo tebe
Syn je zatím asi hodně malý a pokud fakt spi tak jak si psala, tak mas pohodicku
Časem se ten režim dne samozřejmě bude měnit a bude jen na tobě jak si to zaridis, ne na zbytku příbuzenstva. Ja bych se teda tchyne klidně zeptala co sw ji nelíbí anebo omezila její návštěvy u vás, když na problém, tím spis neohlaseny ![]()
Edit : Ještě jsem chtěla napsat ze je super, ze si najdeš cas na studium, to ja se marně snažím už 4 roky ![]()
Příspěvek upraven 11.03.21 v 12:06
Harmonogram jsem nečetla. Mám doma bordel a je mi to jedno. Uklízím, ale podle toho, abych se stíhala věnovat dětem a nebyla servaná. Každý má jiné schopnosti a priority. Kamarádky mám takové, že mají priority podobné. Co si myslí ti, co nezijou můj život, už je mi jedno.
Uklízíš asi tak třikrát víc než já, a co si o tom kdo myslí mám v paži ![]()
Proboha proč vstáváš o 3 hodiny dřív, než dítě? Spala bych do těch 8 s dítětem. Manžel se snad zvládne najíst a vypravit sám. Když jsme měli jen jedno dítě meli jsme to taky tak. Syn se budil kolem 8, to už se manžel oblékal a byl na odchodu. Jinak teda prived někdy ty příbuzné k nám. To by se zvencli, my jsme všichni bordelari, rozhodně neuklizim tak, jak ty. A přesto si nemyslím, že bychom žili v bordelu a špíně. Prostě provozní nepořádek, plísně nebo stoleté jídlo zapomenuté za postelí fakt nemáme. Jestli chtějí pollmlouvat, tak prosím… at ti teda přijdou uklidit, když je to podle nich špatně.
Chceš vidět jak vypadá bordel? Klidně se stav u nás
Ne vážně, neber si to osobně, kdo chce, ten si vždy najde nějaký důvod k tomu, aby pomluvil. Vám to tak vyhovuje, tak není co řešit. V případě, že by tchýně třeba na návštěvě to před tebou říkala, utni ji s tím, že vy žijete tak, jak vyhovuje vám a budeš ráda, když to bude respektovat. ![]()
@Midaku Já to mám tak celý život, jakmile se ráno vzbudím, tak už nezaberu a když už jsem vzhůru, tak nemám problém udělat snídani pro oba ![]()
@Ariadne No to je právě to, co nechápu. Oni mají doma na můj vkus věčně neuklizeno a to jsou doma a mají odrostlé děti (tchyně - invalidní důchod, babička - důchod, teta-na pracáku) ![]()
@Májovka1234 No mě to právě nikdy neřekli přímo, ani manželovi.. Proto mě to tak překvapilo.. ![]()
ZAKLADATELKA
Chlap by mohl rict tve matce a sestre, at si daji pohov… Ze jsi jeho zena, on te ma rad a vse je v poradku. Mate deti a jsi uzasna matka. A rozhodne na podobne kecy nemate naladu a nic jim do toho hlavne neni… Ale to asi neudela ze? ![]()
@purplee No neudělá.. Většinou reaguje až když je problém, což teď podle něj není, když nám to tchyně neřekla přímo ![]()
Jo me taky pomlouvala u manzela tchyne, ze mame v loznici pod posteli prach.
Za prve nechapu proc nam lezla do loznice a za druhe ona taky nema dvakrat uklizeno, za topenim letite pavuciny apod. Kdyz jsem ji zavolala a rekla, ze u nas uklizi uklizeci pani a ze ji reknu, ze v loznici pod postelema prach a priste at to neresi s muzem, ale se mnou, tak zmkla a vickrat uz kecy nemela…
Ahoj,
Jen pro upřesnění, vařím vždy tak, abychom to měli na dva dny a vždy, když má kdokoliv přijet, tak máme barák jako ze škatulky.. Párkrát přijela i tchyně bez ohlášení a i tak bylo (podle mě) uklizeno. Abyste viděli, že se fakt snažím vše stíhat, tak vám sem napíšu svůj harmonogram dne, kterej se v podstatě nemění, pokud zrovna syn nemá blbý den.
nevím, jestli potřebuju vyloženě poradit nebo se spíš vypovídat. Dozvěděla jsem se od manželovo sestry, že když se sejde jeho máma, babička a teta, tak mě pomlouvají, že jsme si vůbec neměli dělat dítě, když jsem neschopná a nestíhám. Nemám důvod jeho sestře nevěřit, máme spolu skvělý vztah. Prý máme doma bordel a manžel hubne, protože mu nevařím..
5:00 se budí malej na jídlo, nakrmím, uspím, udělám manželovi a sobě snídani a kafe a v půl sedmé budím manžela a snídáme v klidu spolu
7:30 manžel odchází do práce a já umyju nádobí po snídani
8:00 znovu se malej budí, nakrmím, uspím
Pak dělám běžný úklid domácnosti (zamést, umýt záchod, prádlo, uklidit obývák a tak) a vařím
11:00 - krmení malého, pak už nic neusne, takže si hrajeme, mazlíme se
Mezitím se i naobědvám..
14:00 krmení malého a pak procházka na které jsme do 16-17h dle počasí, když je fakt hnusně, tak jsme doma a hrajeme si nebo spí a já se učím (samostudium němčiny)
17:00 manžel se vrací z práce, krmím malého a pak jsme všichni spolu
19:30 manžel koupe malého, pak ho nakrmí a uspí.. Potom jsme s manželem spolu, koukáme na televizi nebo si povídáme, řešíme provozní věci a tak..
23:00 krmení malého a uspání, pak jdeme spát s manželem taky
Jinak dvakrát do týdne dělám větší uklid, tzn. Utřít prach, vyluxovat gauč a postel, výměna povlečení, vytřít celej barák a tak..
Tak teď bych ráda od zkušených matek, co víc bych ještě měla stíhat? Ne že bych se chtěla tchyni a spol. zavděčit, spíš mě nenapadá, co víc bych ještě měla dělat..
Omlouvám se za slohovku a děkuju každému, kdo to přečetl až sem..
A anonym prosím spíš za sestru manžela, nevím jestli sem chodí tchyně a spol… Mohli yb mě posle přezdívky poznat..