Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kluk si asi třikrát odpliv po narození, no moje nervy. Vyřešila jsem to mlékem nutrilon omneo comfort a vyřešeno.
@Bubla Bůčková
To, že je blinkací jsem si nějak zvykla, jen tohle už je trochu problém. Od malá má problémy s bolestí břicha, zácpou a zkusila jsem asi 3 druhy UM než si zvykla na to, na kterém je teď. Vše po dohodě s pediatričkou. Takže bych se i docela bála, žen jiné UM by jí bylo spíš na škodu. Ale zkusím to s doktorkou probrat. Děkuju.😊
Převlíkám jen hodně mokré. Občas to mokré vycpeme ubrouskem, ať to nemá má těle. Dcera blinká hodně také už porodnice. Teď, jak je na břiše, tak blije na zem, tak akorát hlídám divné zvuky a přiskakuju hned s hadrem a utíram, než do toho hmatne rukama.
@Santa Juana
Dcera je právě taky úžasná v tom, že si ublinkne a hned si v tom vymáchá obličej. A nebo si stačí ublinknout i s rukama v puse a cucá je vesele dál. Takže kdybych to kolikrát neviděla, tak ani nevím, že blinká.🤦♀️
S tím kapesníkem díky za radu.😊
Řešili jsme teď ten samy problém u syna(6 měsíců). Cely den neustále na bříšku, jelikož už leze nebo peruje na kolenou, tak to z nej lita skoro pořad. Vyvrací i tuhou stravu. Doktorka chtěla, abychom se přijeli ukázat. Začalo kolečko všech vyšetření včetně sona atd.. příčina nebyla zjištěna. Bylo mi řečeno, ze je proste blinkací a ze máme hlavně kontrolovat, aby z toho nebyl dehydratovany. Z krve mu akorát vyšel hraniční sodík, tak jsme měli koupit Kulíška a dat mu to občas do jídla. Jinak se vlastně nic nezměnilo. Některý den je to méně, někdy je to více. Snažím se hlídat ty tekutiny, ale moc toho vypít nechce, tak alespoň nabízíme. Asi musíme proste vydržet. ![]()
@Iv2427
O tom vím, některé děti blinkají skoro až do roka nebo některým se to po příkrmech zklidní. Určitě se o tom doktorce na další kontrole zmíním.
No… s jídlem je u ní taky boj, co si budeme povídat. Jsem ráda, že do ní aspoň něco dostanu. Ale 6 počůraných plen za den určitě má, přibírání je hraniční (drobek od mala + teď to jídlo), ale teď se hodně hýbe a trénuje, tak snad se to srovná. Asi jen vydržet…
A ultrazvuk dělali břicha nebo?
@Anonymní píše:
@Iv2427
O tom vím, některé děti blinkají skoro až do roka nebo některým se to po příkrmech zklidní. Určitě se o tom doktorce na další kontrole zmíním.
No… s jídlem je u ní taky boj, co si budeme povídat. Jsem ráda, že do ní aspoň něco dostanu. Ale 6 počůraných plen za den určitě má, přibírání je hraniční (drobek od mala + teď to jídlo), ale teď se hodně hýbe a trénuje, tak snad se to srovná. Asi jen vydržet…
A ultrazvuk dělali břicha nebo?
UTZ břicha dělali a nenašli vůbec nic, dělali krev, vytery ze zadečku a nikde nic nebylo. Bylo vše v pořádku. Nevím, zda třeba nebýt trochu neoblomějsi, zda to třeba nemůže být nějaká potravinová alergie. Jinak my s pribiranim vůbec problémy nemáme. Malý je od malá poměrně cvalik a sní úplně všechno. Nevšimla jsem si, zda kojíš, ale pokud ne, tak nám trochu pomohla změna UM. Jinak proste jiná rada asi není. Vím, ze je to boj, věcně utirani, prevlekani. Hlavně aby těm detickam nebylo špatně.
U nás to bylo stejné i s tím přibíráním. Nakonec to byla abkm ( alergie na kravskou bílkovinu ) po přechodu na um Neocate ( aminokyseliny ) byl klid. Jak ublinkávání, tak začal přibírat. Tím nechci říct, že ji má. Ale za pokus člověk nic nedá. ![]()
@Iv2427 Tak uvidím, co ani to řekne doktorka.
@BarušKAhap Přijde, že s tím má problém snad každé druhé dítě. Dřív to vůbec nebylo..
Jinak už teď má UM, kde je naštěpená bílkovina pro lepší trávení a zlepšení bylo zavedení, pak dá se říct v pohodě, občas nějaký pláč, ale vyprazňování se zlepšilo a teď zase horší dny, no.. snad to brzy přejde.
Ahojky,
vím, že nejsem první a ani poslední matka, co má blinkací dítě, ale opravdu by mě zajímalo, jak jste to řešily, když už nevydrží na zádech, ale při jakékoli příležitosti se přetočí na bříško.
Dcera téměř od narození hodně ublinkává a před nedávnem se začala otáčet na bříško. Jak je na bříšku, tak se jí navaluje a zvrací. Je jedno, že to je třeba hodinu, dvě po jídle. Má věčně poblitý rukávy a to bych opravdu protočila denně minimálně 15 body. A plína pod bradu na ruce nehrozí, protože si ji stejně strhne, jak sahá po hračkách a chce si prsty strkat do pusy. A slintáčky a brindáky jí překáží. 😄
Byla bych ráda za nějaké rady nebo jak jste to řešily vy. Nějak se mi nechce smířit s tím, že ji budu muset 4× za půl hodiny převlíkat.😅
A je možné, že v souvislosti s tím mi už tolik nepřibývá na váze a nemá chuť k jídlu? Je teda na UM a teď tomu moc nedá.
Za týden přibrala necelých 100g nebo to brát komplexně za měsíc? Hlady nebrečí, je hodně aktivní a normálně se směje. Jen je krapet víc spavější.
Díky všem. :smiling_face_with3_hearts: