Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím vás, je normální, že se muj brouček téměř po každém jídle ublinkne (jsou mu cca 3 týdny)? Je proti tomu nějaký trik nebo něco !!!? Zkusila jsem matracový klín a nepomáhá - a odříhnutí také příliš nepomáhá - když už se povede.
Děkuji za každou odpověď L.
Ahoj, jde o to, jestli mu/jí to jen vyteče z pusinky (asi toho vypilo moc) nebo to vyletí ven obloukem - to je reflux. Verunka blinkala do 9 měsíců - měla reflux. Brkání jí ze začátku taky moc nešlo. Při refluxu pomáhá zvýšená poloha, průběžně dávat při kojení odbrkávat. Před kojením podávat trochu Nutritonu - ten je na zahuštění mléka v žaludku nebo Nutrilon antirefluxni, pokud nekojíš.
Je to normalni. Davca ublinkaval dokud nezacal jist prikrmy.
Po kazdem kojeni, odrihnuti a stejne… dokazal blindit i tri hodiny po koju, tzn. tesne pred dalsim kojenim.
Radu nemam, davala jsem ho do lehatka do zvysene polohy po kojeni, aby si to mliko sedlo, trosku to pomahalo, ale i tak jsme meli sest mesicu permanentne poblinkanou domacnost. ![]()
Pevne nervy! ![]()
Také jsme pořád ublinkávali a převlíkali a ublinkávali a převlíkali… Časem se to samo upravílo. Držím pěstičky.
To samé jsme měli u syna, převlíkala jsem i 5× za den. Prostě moc sál a nacucal toho do sebe moc. Je to asi normální, nesmí to být ale zvracení obloukem. To je ten reflux, jak o tom psaly holky, to se pak musí řešit. Kdyby se ti to nezdálo, zaběhni k doktorovi, on ti už poradí. Tak hodně štěstí!
Moje malá blinkala po každým kojení,někdy hned,někdy už to měla uležený.
Dr. mi řekla pokud přibírá,tak se nic neděje,některý miminka jsou blinkací.
Můj druhej synek blinkal a blinkal. Říkali jsme mu blinkaci miminko
Pochopitelně jsemm ztoho byla vyjukaná, protože jsem to neznala. Po každem kojení i hodinu,dvě po, takže jsem stále převlíkala jeho i sebe. Dr. mi na to řekla, že pokud přibýrá tak se to nemá řešit a že určitě vypije hodně a rychle a ještě nemá dovyvinutou jícnovou zátku, že se to zlepší. S prvními příkrmy bylo velké zlepšení. Občas jen ublinknul mlíčko (to už bylo UM), někdy přesnídávku. Teť mu je 9měs. a už dlouho si neublinknul. No ale pokud nekojíš, tak to nevim, to asi řešit s dr. nebo pokud ti nepřibýrá jak má.
Ahoj, mě malá házela takové šavle po kojení (a to naprosto kdykoliv), že dokázala přeblinkat i kočárek
. Taky jsem dokázala 100× převlékat. Kolikrát, než šla spát, tak jsem ji převlékala i 5×. Byla kojená a tak jsem to nijak neřešila. Krásně přibírala a časem se to samo srovnalo. Sestřenka prý byla to samé. A nevypadá ani ona ani malá, že jim to ublížilo. Ale je fakt, že je to hodně nepříjemné. Já byla věčně poblitá.
Měla jsem takové obě děti. Ani na jednoho nezabíralo naprosto nic. Zkoušela jsem všechny možné rady, po kojení nemanipulovat, nechat odříhnout, nenechat odříhnout, zvýšená poloha, před kojením Nutriton atd. atd. Prostě z toho museli vyrůst. Po zavedení příkrmů se to zlepšilo a tak kolem 8 měsíců to přešlo úplně.
Ikdyž zrovna dnes mi před spaním malá poblinkala postel, ale jen proto, že dělala po kojení blbosti ![]()
Jediná rada je, nosit s sebou vždy dostatek oblečení pro mimčo i pro sebe ![]()