Blinkací virózy ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
1.4.22 17:38

Blinkací virozy - školka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaši zkušenost. Dcera chodí přes rok do školky a jednou za 2 měsíce si přinese blinkací virozu, následně tím projde i mladší sourozenec a já. Rýmy si tahá taky, ale to mě tak nějak přijde pochopitelné. Obzvlášť teď během toho covid období. Ale ty blinkací virozy… Taky to tak máte? Nebo mám uvažovat o změně školky? Školka je soukromá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4121
1.4.22 17:58

Mne to přijde stejně pochopitelne, jak ta rýma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
1.4.22 18:03

Určitě v jiné školce nebude žádná viróza :think: možná ani ta rýma.

Ale obecně pozor pes opravdu v lesních školkách bývají děti méně nemocné.

• Citovat
  • Upravit
8657
1.4.22 18:09

Mám děti už v druhé školce a žádný blinkaci virozy ani v jedné pravidelné nebývají. Vlastně si pamatuju za ty 4 roky jen dvě, v době, kdy to radilo všude, školky, školy, pracovní kolektivy… takže to nebyla vyloženě záležitost jen školky. Teď řešíme prujmovou virozu a opět v době, kdy je to všude kolem nás, škola, školka, kroužky, práce… opět to tedy nevidím na vinu školky. Konkrétně k nám to dotáhl manžel. Takže kdybych měla děti ve školce, odkud si pravidelně nosí střevní virozy, uvažovala bych hodně o změně. Ne třeba hned, ale od září určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
1.4.22 18:11

Jinak dcera na to trpí.. teď aktuálně tím prochází stylem, že streda šla že školky unavená ani na sportikoku nechtěla cvičit. Doma blioza masakr. Další den bez bliozy ale teplota až 39 a dnes teplota není a občas se jí zvedne kufr a trochu si ublinkne, když se trochu víc napije čaje. No. Příští týden do školky nejde a bude tvrdé na dietě a pokud se to nezlepší jdeme i pediatrovi.

Litá to prý vsude… některé děti jsou citlivější jiné méně. Ale obecně ted dost deti průběžně někdy někdy posledním měsíci něco na ten způsob měly.

Pravda předtím celou zimu nic a na podzim jsme bojovaly pro změnu s nachlazení a kašlem a následným zánětem středního ucha.

• Citovat
  • Upravit
4706
1.4.22 18:21

U nás az letos, teda hlavně v lednu a teď
a mezitím ještě létaly nestovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
1.4.22 18:22

Syn i dcera měli blicí virozu maximálně 1× do roka během školkové docházky. Ale já docela věřím na to, že jsou děti, které mají ten žaludek citlivější a že zvrací pomalu u kaźdě zdravotní nepohody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13745
1.4.22 20:11

@Nuit a co bys navrhovala jako řešení? Blicí viróza se šíří bleskově a stačí i malý kontakt. Často dopoledne nikomu nic není a odpoledne se zvrací. Tomu bys zabránila jedině nechozením do školky.
Nicméně chytat to každé dva měsíce mi připadá trochu moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
1.4.22 20:13

Díky za vaše zkušenosti. Blinkaji většinou všechny děti ve školce napreskacku, jednou se mi stalo, že jsem ji vykuryrovala, dala po týdnu zpět do kolektivu a po dvou dnech to přinesla znova. A tentokrát to chytla celá víkendová návštěva. Ona tam moc právě ani nechodí, protože je alergik, takže skoro pořád soplí. A když už je ok a jde, tak to většinou dopadne tak, že se po třech dnech (obvykle v noci ze středy na čtvrtek) pozvrací. Do školky chodí ráda, bezva učitelky, ale tohle mě dost odrazuje. Od září by měla chodit i mladší, tak uvažuju o změně, protože z tohohle mám blbý pocit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
2.4.22 03:31

V naší školce to jede až tento školní rok. Řádí to tam cca.co 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí