Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chtěla bych se poradit. Třetí den zavádíme jogurt, zatím po lžičkách. A vždy dost blinkáme, tak 6 x se 2 hodiny po jogurtu poblindíme.
Jinak jsme na UM Sunar nutra defense a téměř již neblinkáme. Skončilo to v 5 měsících. Malé je 7, 5 měsíce. Zkusila jsem activii a hollandii bílou, do ní trochu přesnídávky. Malé to vůbec nejede.
Může mít dítě na UM alergii na kravské mléko??Přece v UM je také mléko, i když odtučněné, ne??? Možná zní dotaz hloupě, ale já opravdu nevím. Díky za rady.
Ahoj ![]()
malemu je taky 7,5 mesice.. jogurty davame od pul roka.. holandii a stridam obden s kasi.. pokud ho po jogurtu dam na bricho blijeme taky… do toho 4 - 5m jsme blinkali po vsem.. jsme na SUnaru komplex… co zkusit piskot? nebo se poradit s dr ale myslim si,ze kdyby to byla alergie na kravskou bilkovinu tak by se to projevilo jinak.. treba i vyrazkou.. ale vzhledem k tomu,ze jsem se s tim nesetkala tak ti moc neporadim ![]()
Tak blinkáme po jogurtu, my teda blinkáme po všem ale po jogurtu je to o dost víc, asi to časem přestane, až si zvykne, tak mu ho nedávám každý den jen občas
Zítra jdeme na očkování, tak se zeptám.Nechápu , že blinká tolik, když nesní víc než tři lžičky ![]()
já viktorovi nemůžu dávat jogurt vůbec. a UM má hypoalergenní verzi. jinak právě zvýšené blinkání po jogurtu mě navedlo na podezření na ABKM a rozbory krve od alergologa ji v lehké formě potvrdily… tato alergie se právě neprojevuje kožní reakcí, ale zažívacími problémy - viki standartně reaguje blinkáním, průjmem a černou stolicí…
tak prostě jogurt pár měsíců nedávej a pak to pomalinku zkus znova.
Já jsem taky začala s Hollandií (mi to přijde trošku jak mediální masáž už, stále se opakuje Hollandia, na otázku PROČ je odpověď „je kvalitní“, ale v čem je kvalitnější, to už se nenapíše), nicméně syn mi ji blinkal, hned, od začátku. Vyměnila jsem za Olma Bio, je, pravda, tekutější, ale syn ho od první lžičky snáší, takže nic jiného už nedávám. Nevím co mu na H. mohlo vadit, ale s O. problém zmizel, takže jsem spokojená.