Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já bych řekla, že u tak malého miminka je schovaný pod malýma pyskama. Já to teda nějak nezkoumala, ale taky ho u malé nevidím. Asi bude zřetelnější až sexuálně dospěje ![]()
Děkuju holky! Aspoň někdo se mi ozval. Já tu čekám na nějakou konejšivou nebo aspoň vysvětlující odpověd, jak trumpeta. Asi je to tak, jak píše Petrul. A doktorky se na to zeptám. I když na mě bude koukat jak na blbku.
Jako vždy, když se jí zeptám na něco, co je pro ni absolutně pochopitelné. Nu což! Aspoň si budu jistá.
… tak zrovna poštěváček si pamatuju už od „mini“ miminka, protože jsem se to kolem něj snažila čištit a pořád to nešlo… jsem volala po kamarádkách, zda tam ten mázek máme nechat nebo ne… Takže od narození už tam má poštěváček být. Naopak třeba ten poševní vchod bych tenkrát nenašla, protože byl fakt pidi. Nech kouknout dr., uvidíš. A hlavně: i kdyby cokoliv, nemůžeš za to, není to špatnou hygienou, jak by Tě mohli obvinit, prostě se to stává.
Hele, doktoři jsou od toho, aby odpovídali na dotazy… a jestli na Tebe kouká jak na blbku, tak si vyber jinou doktorku… (jsem lehce agresivně naladěná vzhledem k pozdní noční hodině, zdá se mi, ale prostě, nenech se odbít)
ale uvidíš, bude to dobré, ono fotky nikde nenajdeš (ani být nemůžou), tak kde má šlověk ty informace sehnat…
Jéžiš, tak to teda nemám radost.
Žeby to fakt zarostlo? Já četla o srůstu pysků jen dole od řitního otvoru, nebo celých… Že by zrovna nám to srostlo od vrchu?
Ach joooo!To zas nebudu moct ani usnout. ![]()
ahoj, malá ho má taky vidět. Když byla miminko, tak nebyl normálně vidět, muselo se to trochu „roztáhnout“ od sebe, ale byl tam.
Co mě, ale zaráží, není to že ty nevíš co a jak, ale to, že dr. ji dole nekontroluje. Naše dr. při každé poradně malou celou prohlédla i plénu jsem sundala, aby ji ji prohlédla (i jestli není opruzená) ![]()
Já se právě dočetla na jiném serveru, že se to stát může, že ty malé psky můžou srůst nahoře. Jedna maminka to tam taky řešila a musela jít s dcerkou na gynekologii, kde jí to měli nějakou sondičkou upravit. Taky její dcerce nebyl vidět poštěváček.
Pro Pavelas: Uvažuju, že ji vyměním. Ne jen kvůli tomuhle. Je toho víc, co mě na ní štve. Nekontroluje malé ani fontanelu. Jediné, co udělá je, že ji poslechne a podívá se, jak pase koně a jestli se přitáhne do sedu. Mě se zeptá, jestli se směje jestli bere do rukou hračky, jestli na nás reaguje a to je všechno.
Myslím, že by měl být vidět, malá ho měla odmalička viditelný. Zeptej se doktorky a uvidíš
Holky, naše pediatrička malou „dole“ taky nekontroluje
Myslím, že tam malá má všechno jak má být, ale příště si o to řeknu.
Ahoj, tak to naše malá má klitoris viditelný hodně zřetelně a myslím, že by to tak být mělo.. Taky je to možná individuální, nemáme ji každá stejnou, ale stejnak se mi to nějak nezdá. Zeptej se té doktorky. A pokud se na tebe bude tvářit, tak ji prostě opravdu změň. My žijeme v zahraničí a tady se to rutinně vůbec nekontroluje, musela bych si asi říct, hrozně mě to štve, že ta „péče“ je tady taková jaká je ![]()
Přeji hodně štěstí, ať nemusíte lítat po gynekologii.
Určitě by měl být vidět…
Já zase nevěděla o srůstu poševního vchodu a to mám už druhou holčinu.
Dověděla jsem se to z jiné diskuze…
Jo a naše doktorka ji tam taky nekontroluje.
Raději si ale k doktorce zajdi,at máš klid ![]()
I já u naší maličký vidím jak poštěváček tak poševní vchod.
Určitě bych jela k Dr. ![]()
Ahojky já si taky myslím že by měl být vidět, dcerce určitě vidět byl… raději jí to ještě pořádně prohlédni…
Je mi to hrozně hloupé se tak ptát, ale nevím, jak by měl vypadat poštěváček u 4 měsíčního miminka. Při každé hygieně mé dceři ošetřuji pipku podle instrukcí,které mi dali v porodnici, abych zabránila srůstu malých pysků. Ale ona drží vždy nožičky pevně u sebe, takže jí tam prd vidím. Dneska jsem ji po koupání zabavila hračkou, takže nožky povolila a já jsem ji mohla konečně zkontrolovat. Stydké pysky dole kolem poševního vchodu jdou dobře odtáhnout od sebe, ale vůbec není poznat, kde má poštěváček. Není vidět. Samozřejmě, že anatomii ženského pohlavního ústrojí znám a právě proto mě to zarazilo. Vyvíjí se snad později do té podoby, v jaké ho znám u dospělých? Nebo snad mohl zarůst pod pysky? Naše dětská doktorka ji dole nikdy nekontroluje, takže ani nevím, jstli je ok.