Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam dvou a pul mesicni holcicku:) prez den cura normalne, v osm ji dam spat a ona az do 6 ti do rana ma suchou plenu a to v noci 1-2 krat krmime. Je to normalni??
No úplně běžné to není, ale nemyslím, že by to byla nějaká vada. Můžeš odplínkovat na noc v ani ne 3m ![]()
Buď ráda, my máme ráno plínku těžkou snad 3 kila
A teď vážně … v noci by mělo zažívání „odpočívat“, je to nastaveno tak, že se vylučovací procesy jaksi zpomalí a my celou noc nemusíme na záchod, pokud jsme zdraví. Těžko říct, zda u takového malého miminka už to takto funguje
Na to Ti odpoví asi spíš lékař. Ale jestli jinak vylučuje, tak to asi nijak nebezpečné není.
Muže být, hlavně jestli čurá přes den. U nás se taky čuralo až v 6 ráno
Ale ta nálož ![]()
pí tvrdě, nečurá. Předpokládám, že se to po 3 měsících změní, děti přestanou ¨spát tak tvrdě a víc čurají.
Mě se to u syna stalo asi jen dvakrát, byla jem z toho vyplesklá a i jem volala na pohotovost. Ráno ale už vždy čural jako koroptev.
POkud přes den čurá dost, prospívá, tak to neřeš (nebo se alespoń naž to neřešit
)
Tak my v noci nekrmime, tak vecer dostane po kojeni cistou plinu a rano je skoro sucha,cura az pri jidle.
To se u nás stalo asi jenom jednou, že byla plína za celou noc suchá. Jedno období byla i polosuchá, ted jsou to zase nálože:-) Záleží na spánku.
já myslím, že je to normální. Naše malá taky kolem toho třetího měsíce mívala kolem třetí ráno pořád skoro suchou plenu, tak od té doby v noci nepřebaluju, začíná pořádně čůrat až nad ránem, kolem sedmé už je tam nálož
. V noci taky kojím 2 x. Nejvíc čůrá ráno a dopoledne, tak je asi to vylučování nastavené, resp. ledviny
mně dělá dcerka tohle doted… čůrá až jak se vzbudí a trochu probere.
Janichka píše:
Mam dvou a pul mesicni holcicku:) prez den cura normalne, v osm ji dam spat a ona az do 6 ti do rana ma suchou plenu a to v noci 1-2 krat krmime. Je to normalni??
jestli normální nevím, ale muje dcera to měla taky takhle, přes den čurala pořád a v noci nic. naivně jsem si myslela, že jí to vydrží a najednou čurat začala i v noci a to pořádně
ale kdy to bylo to nevím
tak kolem půlroka, řekla bych ![]()
Ahoj, malá (pokud nekaká) má plínku klidně od 20 hod až tak do 8 do rána… A naducaná není… Ale ta další je fakt nach*aná snad během hodinky
tak snad je to ok, nikdy mě nenapadlo se tím nějak znervózňovat…
Neboj se, je to normalni, je to sikula a uz se uci pres noc necurat
U nas se to taky obcas stava a doktorka rikala ze je to v pohode, kdyz cura pres den
Ahoj holky.Ella taky necura od sedmi do sedmi
Neuveritelny jak to muze vydrzet tak dlouho ve trech mesicich.Ale pak do obeda nic jineho nedelam nez prebaluju ![]()
Holky prosím o radu…mám 3měsíční holčičku a dnes odpoledne jsem ji před spaním dala čistou plenku, 3 hodiny spala v kočárku a plenku měla suchou, je to normální??