Jak poznám afty

3157
6.3.12 08:14

Jak poznám afty

Ahoj holky, prosím, afty u malého miminka vypadají stejně jako u dospělého? Matymu je 3,5 měsíce, je teď hrozně neklidný, špatně spí, šíleně slintá a neustále rve ruce do pusy - vím že to je do určité míry normální ale to co dělá mi přijde že má jiné důvody. Když křičel tak jsem si všimla že na dolní čelisti má dvě malé bílé tečky, tak mě napadlo jestli to nemůžou být afty. Ale je dost problém se na to pořádně podívat.. Myslíte že to můžou být nějaké boláky? Ke všemu začal hodně špatně pít, je plně kojen, nikdy nebyl žádný problém, ale teď se přisaje, hned pustí a řve jak pavián a tak pořád dokoloa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4091
6.3.12 08:19

Bíle a děsně bolavé popínky v dutině ústní,převážně na jazyku…ale spíš bych tipla že vám polezou zoubky..malá to taky měla tak :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.3.12 08:27

taky bych řekla - příznaky odpovídají :mrgreen: kup si v lékarně Calgel a tím mu to masíruj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
6.3.12 08:31

Taky se klonim k zubum. Kup mu chladic kousatko.

• Citovat
  • Upravit
3157
6.3.12 08:49

A není na zuby ještě brzo? Navíc ty tečky nejsou tam jak jsou jedničky, ale spíš tam jakoby jak jsou špičáky, ale fakt je, že je to tak symetricky jako by fakt zuby. Jen mi to přijde strašně brzo, je mu 3 měsíce a 10 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.3.12 09:01

Většinou se klubou tak okolo 5-6 měsíce, ale může to být i dřív… Prý se dokonce někdy narodí miminko už se zubem 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
6.3.12 09:01

Neboj..ono se to pomalu připravuje…malé to taky takhle začalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
6.3.12 09:14

My jsme měli s afty veliký problém..Malý je dostal asi v 9 měsících..Samozřejmě nakazil další 3 děti v rodině (výměnou flašek,nebo olizováním hraček) a později i dospělé.Dávali jsme na to fialku-později šalvěj.U doktorky jsme byli téměř pořád.Sem tam to zmizlo a sem tam se zase vrátilo.Dr mě pořád uklidňovala,ať dezinfikuju + aloclair od bolesti.

Když měl malý rok a půl,tak jsme byli u zubařky a ta nám vysvětlila,že neví kde na to naše dr přišla,protože malé dítě nemůže mít afty.Afty může mít až od 6-ti let.Do té doby jsou to různé plísně a kvasinky.

Jinak příznaky stejné jako u nás-pláč,neklid,ruce v pusince,špatný spánek..Ovšem maminy můžou mít z veliké míry pravdu,že jde o zoubky.Takže být tebou si zajdu k dr,ať ti řekne..Jinak náš malý (když jsem zjistila,že má něco v puse) měl na vrchním patře -až skoro v krčku -5 dost velkých,bílých,ohraničených narudlou barvou boláků.Držím ti palce,ať to jsou zoubky a jsou rychle venku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
6.3.12 09:42
Klarika píše:
My jsme měli s afty veliký problém..Malý je dostal asi v 9 měsících..Samozřejmě nakazil další 3 děti v rodině (výměnou flašek,nebo olizováním hraček) a později i dospělé.Dávali jsme na to fialku-později šalvěj.U doktorky jsme byli téměř pořád.Sem tam to zmizlo a sem tam se zase vrátilo.Dr mě pořád uklidňovala,ať dezinfikuju + aloclair od bolesti.

Když měl malý rok a půl,tak jsme byli u zubařky a ta nám vysvětlila,že neví kde na to naše dr přišla,protože malé dítě nemůže mít afty.Afty může mít až od 6-ti let.Do té doby jsou to různé plísně a kvasinky.

Jinak příznaky stejné jako u nás-pláč,neklid,ruce v pusince,špatný spánek..Ovšem maminy můžou mít z veliké míry pravdu,že jde o zoubky.Takže být tebou si zajdu k dr,ať ti řekne..Jinak náš malý (když jsem zjistila,že má něco v puse) měl na vrchním patře -až skoro v krčku -5 dost velkých,bílých,ohraničených narudlou barvou boláků.Držím ti palce,ať to jsou zoubky a jsou rychle venku ;)

Takže byste s tím šly k dotorce? Já o tom pořád přemýšlím, nechci tam pak vypadat jako nějaká hysterická prvomatka co tam chodí s prkotinama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
6.3.12 09:54

Taky jsem se na to tak dívala,ale pak jsem si řekla,že i kdybych z toho měla mít ostudu,tak za zdraví mého dítěte mi to stojí.A pokud by mimi opravdu něco v pusince mělo,tak si pak budeš vyčítat,že jsi tam nešla jen proto aby si na tebe neukazovali.Navíc si myslím,že jsou na to zvyklí ;) .Ale raději tam jen zavolej,nebo jdi do poradny.Nechoď tam v normálních ordinačních hodinách,aby miminko nakonec nebylo nemocné.Já být tebou,tak alespoň zavolám.Od toho tady doktoři jsou-aby nás léčili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6902
6.3.12 16:29

hele, plně kojíš, nenapadla Tě moučnivka nebo její začátek??? Neznám ji osobně, ale kdyby se Ti něco objevilo na bradavkách, mohlo by to být. Léčbu najdeš v diskusích, nejlíp asi homeopatika, ta zabírají na afty taky. … a jinak to můžou být samozřejmě zuby, u zubů je „normální“ všechno, třeba že vyrostou horní trojky, vypadnou, pak dlouho nic a pak vyroste normální mléčný chrup (to se stalo kámoščinýmu klukovi). drž se!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
prcekK
8.7.13 11:22

Ahojky holky
mám 5.měsíčního chlapečka a první zoubky se nám začali klubat již na 3 měs. Na dásničkách má již vidět dvě špičky zoubku…četla jsem dotazy i odpovědi ohledně aftů a mám stejný problém. Můj maličký má bílé boláčky po celé pusince zevnitř i venku na rtíkách, některé mu již praskli, je plně kojen, ale poslední dobou se u kojení vzteká, odtrhuje se od prsu, když mu ho vemu, tak se rychle přisaje a pak zase pustí ( o bradavky pečuji po každém kojení a žádná vyrážka ani plíseň se neobjevila ).Než se mu objevily ty pupínky myslela jsem, že mu už moje mléko nestačí-kor když byla velká vedra a tak jsem mu zkusila dát čajík, ale ten mi odmítal a odmítá stále, stejně tak i jinou stravu-zkusila jsem kašičku i polévku, ale bez úspěchu, chce stále jen prso. V různých knížkách sem se dočetla, že výhradní kojení je pro mimi nejlepší a má se v něm pokračovat co nejdéle, nadruhou stranu maminky z okolí jsou jiného názoru a jejich dětičky už baští kašičky, polévky, zeleninku i šťávičky jedna radost. Všechny se divý, že jsme stále na prsu. Chtěla bych pro svého drobečka udělat jen to nejlepší, prosím Vás tedy o radu-dělám něco špatně? A co se týče té fialky na pupínky-pomůže to a smí se vůbec tak malému dítěti dávat fialka do pusinky? Poraďte prosím, moje doktorka je dobrá akorát na povinnou kontolu a očkování… děkuji moc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure