Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, chci se zeptat, jestli je nomální, že mimi se za celý 2. den po porodu (tj. včera) nevyčůralo. Jinak čůrala již 3×, jednou na porodním sále a 2× 1. den po porodu. Kojím bez problémů co 1,5-3 hodiny, krásně se přisává a pije, je celkově spokojená. Dnes (tj. 3. den po porodu) ráno bude kontrola u pediatra, ale jsem už z toho nervózní a nemůžu spát. Pokud by mne někdo dokázal uklidnit, že to měl podobně, budu ráda.
Já vím jen, že v porodnici se hodně hlídá první čůrání… Pokud se nevyčůrá hned na sále, dostane látkovou plenu, aby se poznalo, zda se to už povedlo… ale takhle další dny to nevím
přeju ať je to ok ![]()
gabriela82 píše:
Já vím jen, že v porodnici se hodně hlídá první čůrání… Pokud se nevyčůrá hned na sále, dostane látkovou plenu, aby se poznalo, zda se to už povedlo… ale takhle další dny to nevímpřeju ať je to ok
zkus si tu plinku chytnout z vnější strany palcem a ukazovackem promout v ruce.když to bude klouzat tak je pocurana.malej mi cural málo a jestli je plina mokrá jsem poznala jen tak.
asi ještě nemáš toho mlíka tolik a čůrá tak maličko, že to pořádně v papírovce nepoznáš. dej si do ní znova látkovku ![]()
jinak pokud by opravdu nečůrala, tak to ti taky neporadím, to by chtělo holt lékaře asi. moje děti čůraly furt ![]()
MOžná čurá maličko a v té plíně to nejde poznat.Jak holky radily,dej látkovku.Moje obě děti čůraly v porodnici několikrát denně
Držím palce,at to nic není ![]()
Já taky měla strach, jestli malá čůrá. Oni ze začátku můžou čůrat tak malinko, že to na papírový plíně nepoznáš… Když jsem řekla mudr, že mám strach, že malá nečůrá, tak mě uklidnila…Říkala, že kdyby nečůrala, tak to fakt poznám (dítě bude neklidné, bude mít špatnou barvu kůže atd.). Takže se neboj…
Vážíš před kojením a po něm? Měš se taky zdálo, že se malý krásně přisává a saje a pije - ovšem po převážení se ukázalo, že holt mlíko ještě není a nepřibíral a začal hubnout - a přestal čurat…když jsem dala dokrm, tak se to během 24 hodin upravilo a zase začal ![]()
Neboj určitě čůrá,ale malinko
.Já zase byla na nervy z kakání
.smolku vykadila.ale pak už nic.Děti kolem nás kadily o stošest a ona nic,pak to přišlo až třetí den a to stálo za to
,takže tě chápu.
kamikaa píše:
Neboj určitě čůrá,ale malinko.Já zase byla na nervy z kakání
.smolku vykadila.ale pak už nic.Děti kolem nás kadily o stošest a ona nic,pak to přišlo až třetí den a to stálo za to
![]()
,takže tě chápu.
U nás taky třetí den a to byl výbuch
, že jsem si to honem vyfotila. Aspoň jsem se naučila rychle koupat sama to „želatinové“ miminko.
Já si v porodnici taky myslela, že nečůrá, ale fakt se těch pár ml v plence ztratí. Ještě teda pro klid jde převážit plenku suchou a použitou na kuchyňské váze, co váží na gramy
.
kamikaa píše:
Neboj určitě čůrá,ale malinko.Já zase byla na nervy z kakání
![]()
,takže tě chápu.
jejej, u nás to bylo to samé, nadělila mi ten dáreček třetí noc po porodu a to byla nálož
musela jsem jít žádat o nové oblečení.. taky jsme hlídali jak čůrání tak kakání (ale zapomněli napsat do papírů že vše proběhlo při porodu, tvrdí přítel) tak nevím
Tak doktorka řekla, že počkáme do pátku a kdyby se to neupravilo, budeme to dále řešit. Jinak vyčůrala se dnes ráno a od té doby zas nic. Ale přitom kaká 1-2× denně a už to není smolka, ale normálně strávené mlíko. Tak kdybych neměla, tak by asi ani neměla co kakat. No, uvidíme teda do toho pátku. Ale už jsem jak na trní. Taky jsem nasadila látkovky, abych fakt poznala, jestli se vyčůrá a zatím opravdu nic.
Malá se počůrala 2.den po porodu a to jen takovou mini loužičku.