Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
AHoj holky, koupila jsem malému Calgel protože máme peklo s prořezáváním zoubků ale až doma jsem si všimla že je to od 5. měsíce. Myslíte že mu ho můžu dát?
marmelada78 píše:
AHoj holky, koupila jsem malému Calgel protože máme peklo s prořezáváním zoubků ale až doma jsem si všimla že je to od 5. měsíce. Myslíte že mu ho můžu dát?
Je to jen chemie,nedávat
Zubař mě před tím varoval,akorát se tím zatěžujou žaludky.Stejně,zuby rostou dva roky,takže je to pro mě totální zbytečnost,prostě člověk s tím musí počítat
Ten calgel není žádný zázrak,nemysli si,že namežeš a bolet to nebude ![]()
ahoj, omlouvám se,ale nijak Ti neporadím, jen hledím jak blázen,že ve 3,5 měsících už bojujete se zoubky…nám je 8,5 a ještě ani jeden a zatim ani náznak :/
Já jsem ho dávala klukovi,když mu byli čtyři měsíce.Myslím,že se nic nestane když dáš trošku.
Vyzkoušej OK Gel, je 100% přírodní a maminky, které ho miminkům zkoušely ho chválily ![]()
Ahoj, asi se nic nestane, ale když tak si pořiď Mundisal gel, ten můžeš dát.
Jinak Calgel obsahuje anestetickou látku, takže bolest utlumí. My jsme používali Mundisal a super. spokojenost.
Já jsem byla teda s Calgelem naprosto spokojená. Namazali jsme a během snad dvou minut měla malá pokoj. Za mě ti ho doporučuji.
A jak jste poznali, ze to jsou zoubky? My si to v tomhle veku taky mysleli, ze mu rostou, ale prvni mu vyrostl az na 6 mesicich.
Nedávat, nám se prořezal 1 zub na 14 dnech, na 3 měsících rostly další 2 a doktorka říkala nedávat calgel před 5 měsícem v žádném případě… Fakt bych vydržela ![]()
ahojky neboj nioc se nestane nám se též prořezávali zoubky od 3 měsíce mažem kalgelem a v poho takže v klidu můžeš ![]()
Večerníček píše:
Ahoj, asi se nic nestane, ale když tak si pořiď Mundisal gel, ten můžeš dát.
Jinak Calgel obsahuje anestetickou látku, takže bolest utlumí. My jsme používali Mundisal a super. spokojenost.
Nic proti, ale mundisal se nemá brát při kojení, tak dávat ho takhle malému miminku bych fakt nedoporučovala ![]()
My davame cal gel od ctyr mesicu. Dr. nam rekla, ze se nic nestane. Ale co dr. to nazor. U nas jsou zuby peklo ![]()
A co nejdřív zkusit chladivý kousátko? A masírovat? Já už mám Calgel taky koupený, ale moc se mi do něj taky nechce… Možná jen před usnutím…
monika32 píše:
Nedávat, nám se prořezal 1 zub na 14 dnech, na 3 měsících rostly další 2 a doktorka říkala nedávat calgel před 5 měsícem v žádném případě… Fakt bych vydržela
Ty jo to jsem ještě neslyšela zub ve 14 dnech. Já myslela že to ani není možný tak brzo.
Ahojky,my doma máme mundisal gel…ten není věkově omezený,taky už občas mázneme,ale spíše masíruju
už nám leze 14 dní cca a stále bez pohybu…ale už tak nepláčeme.