Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak tohle je pro mě aktuální téma. Zrovna dnes jdu s dcerkou na dětskou gynekologii. Má to taky jakoby srostlé právě nahoře. No mám strach jak to bude probíhat, co ji budou s tím dělat. Přišla jsem na to sama, praktický lékař ji to taky nikdy neprohlížel. ![]()
http://www.solen.cz/…09/04/02.pdf zajímavý článek o dětské intimní hygieně, je tam i obrázek.
yvettta píše:
Tak tohle je pro mě aktuální téma. Zrovna dnes jdu s dcerkou na dětskou gynekologii. Má to taky jakoby srostlé právě nahoře. No mám strach jak to bude probíhat, co ji budou s tím dělat. Přišla jsem na to sama, praktický lékař ji to taky nikdy neprohlížel.
no právě si myslím, že i kvůli těm srůstům nám to dr. kontroluje. Jednu známou poslala s malou taky na gyndu, protože ji to srostlo, máma si toho nevšimla.
Anonymní píše:
Já myslím, že každé miminko to má jinak, stejně jako každá maminka… Moje malá má poštěváček malinkej ale jinak poševní vchod má docela velký… já jí lehounce roztahuju po každém koupání a pokud to má hodně zapatlaný tak jí to projedu vatovou tyčinkou namočenou do olejíčku… ale né moc často, abych jí tam moc nenarušila to přirozený prostředí… Jinak naše Dr. jí vždycky prohlíží nahatou ale úplně dovnitř se taky nekouká… Taky bych řekla, že spíš kontroluje opruzeninky…
Tak už to máme za sebou, byla to vteřinka, asi to ani moc nebolelo, protože ji to nejprve znecitlivěli nějakou mastičkou a pak ji to projeli sondičkou. Říkali, že to měla dost srostlé a divili se, že ještě mohla čůrat. Kdybych si toho nevšimla, tak nevím…
yvettta píše:
Tak už to máme za sebou, byla to vteřinka, asi to ani moc nebolelo, protože ji to nejprve znecitlivěli nějakou mastičkou a pak ji to projeli sondičkou. Říkali, že to měla dost srostlé a divili se, že ještě mohla čůrat. Kdybych si toho nevšimla, tak nevím…
hlavně že je malá ok
Ale fakt nechápu, proč na to ty dr. nekoukají. To jako čekají až jim tam maminy budou vyděšeně nosit miminka, že nečůrají a jen šíleně plačou? Nechápu ![]()
Prdolinka
tak hlavně že sis toho všimla a má to za sebou prdelinka malá. ![]()
Tak teď spinká, jen se ještě bojím, jestli ji to nebude při čůrání štípat. Musíme to mazat a roztahovat, tak jak nám to dr. ukázala. A za měsíc na kontrolu.
to jí asi bude štípat
já byla nedávno na cevkování a pálelo to,
ale zase se to dává rychle do normálu. držím vám palečky, ještě že sis toho všimla.
naše dr to taky nekontroluje. ![]()
Dnes jsem volala přímo do nemocnice na gyndu a mluvila jsem s primařem, který je teda výborný a zítra se jdeme dopoledne ukázat přímo jemu. Tak doufám, že to bude taky rychlost a že ji to nebude bolet. Prohlížela jsem jí to dnes několikrát když spinkala a ať jsem koukala, jak jsem koukala, prostě jsem ho nenašla. Takže je určitě zarostlý.
Holky, držte nám palečky, prosím. No mě ne, ale malé… Bych brečela, že to došlo takhle daleko. Jsem z toho úplně zničená. Nemožná matka. A moje prďolenka to odnese!
![]()
nedávej si nic za vinu,a pokud se prokáže že je srostlá tak být tebou tak si doktorku podám !!! ozvi se pak jak ste dopadly
![]()
Neboj, bude to dobrý. Malá to měla srostlý prý hodně a zvládla to dobře. A doma ani neplakala při čůrání.
Ozvu se. A jdu něco dělat, nebo tady nedokážu nyslet na nic jiného. ![]()
Ahojky ahojky! Tak jsme dneska byli na konzultaci u samotného pana primaře na gynekologicko porodnickém oddělení naší nemocnice a s úsměvem jemu vlastím mi sdělil, že jsem sice velice starostlivá maminka, ale plaším úplně zbytečně, protože je vše v naprostém pořádku.
Žádný srůst, vše čisté, viděl dokonce i to, co já ne a poštěváček je prý zatím malinký, schovaný, ale je tam, kde má být. Prý: 5eknu vám to takhle maminko: éra poštěváčků teprve přijde…
No rozesmál mě i sestřičku.
Omlouvala jsem se, že jsme všechny čekající zbytečně předběhly a jeho zdržely, ale říkal, že to je v pořádku, že je dobře, že jsme přišly a že malou sleduju. Horší, kdybch na to kašlala a ono fakt nebylo něco v pořádku. Tak jsem se rozloučili s úsměvem, akorát jsem u v ordinaci nechala asi tunový balvan, co mi tam spadl ze srdce. ![]()
Já myslím, že každé miminko to má jinak, stejně jako každá maminka… Moje malá má poštěváček malinkej ale jinak poševní vchod má docela velký… já jí lehounce roztahuju po každém koupání a pokud to má hodně zapatlaný tak jí to projedu vatovou tyčinkou namočenou do olejíčku… ale né moc často, abych jí tam moc nenarušila to přirozený prostředí… Jinak naše Dr. jí vždycky prohlíží nahatou ale úplně dovnitř se taky nekouká… Taky bych řekla, že spíš kontroluje opruzeninky…