Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@nozu psala jsem tam zprávu, tak čekám odpověď, jen se ptám jestli má někdo zkušenost.
Máš blokovaný celý účet nebo je určitou částku? To by byla platba někde v obchodě kartou, která čeká na zaůčtování a částka už je zablokovaná, abys s ní nemohla disponovat.
Nemáš náhodou účet u M-bank? Manželovi blokovali každou chvíli, třeba když koupil v Alze pracku a dva dny nato lednici
prej ze podezřelá transakce
no už ho samozřejmě nemá a zrušil to. Taky mu třeba blokovali, když jsme sli i s babičkou na sportoviště a snažil se tam provádět další nekalou činnost, a sice koupit v automatu tři kávy po sobě. No jako strašný.
Taky to tam obcas mam, neco sis koupila, banka uz si to od tebe penie vzala, ale prodejci ještě neposlala. Jestli to je prevence podvodu, tak dobre pro Tebe.
Tak nakonec je to exekuce od ČKP za auto, které jsem provozovala, ale nebyla jsem majitel. Prý si mám na registru obyvatel nechat vyjet, že jsem toto auto nevlastnila.
@ada80 píše: Více
Od dubna je za pojištění vozidla odpovědný provozovatel.
Exekutor není obchodník, ale úředník a k exekuci potřebuje exekuční titul.
V případě, že oprávněným je ČKP, je exekučním titulem pravomocný platební rozkaz nebo pravomocný rozsudek soudu.
Takže předtím jsi dostala platební rozkaz od soudu, a hodila na něj bobana.
Příspěvek upraven 16.07.24 v 20:04
Zdravím, chci se zeptat mám na účtu blokaci a je u toho napsáno obchodník nevíte co to znamená? Díky