Blokátory puberty u dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
18.11.23 11:16

@Lucy75 O tom mi povídej, mladší je o rok a půl a rozdíly mezi holkama jsou obrovské. Ta mladší je víc jako já v jejím věku, pořád taková hravá- pořád si hraje „na něco“, hodně fantazíruje, občas vytáhne nějaké figurky, kouká hodně na pohádky. Ta starší už má úplně jiný svět, úplně jsem koukala jaké věci už se dneska v 11 letech a kousek řeší… toho dětského psychologa zkusím a uvidíme. Ale pořád mi vrtá hlavou ten protějšek kdyby náhodou… můžou přitahovat gaye i trans kluci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.23 11:17

Pisete rovnou o blokatorech, ale jeste neate ani jasno co vlastne prijde.Chce to vysetreni klinickym psychologem, sexulogem a ten uz vas nasmeruje k tem blokatorum nebo taky ne. Rozhodne dceri nyni nic neodpirejte, potrebuje u vas podporu. Hormony lze brat az od 18 let, nyni by slo opravdu o ty blokatory puberty, ale nejdriv jak jsem psala vyse ji musi vysetrit sexuolog aby se i koukly do hlavy co opravdu citi, ne ze se nekde zhledla nebo si neni jista. Hodne sil. Tohle tema tady v zadnych diskuzich neni. 8o
Mame to podobne jako vy ale u nas prisel coming out v 19letech.
Chodim na podpurne skupiny rodicu i 12ti letych deti kteri blokatory berou…

• Citovat
  • Upravit
37
18.11.23 11:24
@Anonymní píše:
Pisete rovnou o blokatorech, ale jeste neate ani jasno co vlastne prijde.Chce to vysetreni klinickym psychologem, sexulogem a ten uz vas nasmeruje k tem blokatorum nebo taky ne. Rozhodne dceri nyni nic neodpirejte, potrebuje u vas podporu. Hormony lze brat az od 18 let, nyni by slo opravdu o ty blokatory puberty, ale nejdriv jak jsem psala vyse ji musi vysetrit sexuolog aby se i koukly do hlavy co opravdu citi, ne ze se nekde zhledla nebo si neni jista. Hodne sil. Tohle tema tady v zadnych diskuzich neni. 8o
Mame to podobne jako vy ale u nas prisel coming out v 19letech.
Chodim na podpurne skupiny rodicu i 12ti letych deti kteri blokatory berou…

Co jsem zjistila, tak dnes jdou hormony nasadit od 16 let v menších dávkách, nahrazují se tím blokátory, které nemůžou být nasazené moc dlouho. Nejdříve bych určitě zkusila toho psychologa, ale taky bych se ráda inspirovala u ostatních co do přístupu, nerada bych něco pokazila, celkem se divím že se to tady ani nikde moc neřeší pokud jde o diskuze… proto jsem tohle vlákno taky založila, třeba někomu v budoucnu pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.11.23 11:26

@Atisia Operace je sice od 18, ale hormony od 16 a když jsem tam viděla jednu holčinu, která chtěla být kluk a ty hormony brala než si to rozmyslela, už to tam bylo hodně poznat, ohryzek i hlas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9254
18.11.23 13:17
@Perla1471 píše:
Ale pořád mi vrtá hlavou ten protějšek kdyby náhodou… můžou přitahovat gaye i trans kluci?

S pár se znám a ne, přitahují je samozřejmě muži, kteří jsou fyzicky muži. A co tak koukám na různá videa, tak tyhle trans osoby často jsou s někým kdo je taky trans.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9185
18.11.23 13:52
@Perla1471 píše:
Ahoj holky,
jedenáctiletá dcera se mi před několika dny svěřila, že by chtěla být kluk, tedy, že se necítí jako holka. Prý ji to trápí už dlouho. Je fakt, že se vždycky oblékala a hrála si spíše unisex, ale tohle mě nenapadlo. Začala mluvit o blokátorech puberty a sexuologii, nakoukala jsem na YouTube kanál V tranzu a přečetla spoustu materiálů, až mi z toho jde hlava kolem… nečekala bych, že něco takového přijde tak brzy, navíc se jí líbí kluci, takže by v podstatě chtěla být gay… neuspěchám to, když ji teď budu objednávat na sexuologii? Upřímně z toho mám strach a jsem nešťastná, ne ani tak z toho faktu (chci mít prostě šťastné dítě), jako z toho, kolik je toho třeba zařídit a bojím se, že si to dcera rozmyslí když už nebude cesty zpět… :,( Jak byste se k tomu, holky, postavily u jedenáciletého dítěte v 6. třídě? Děsí se příchodu menstruace a růstu prsů, poslední dobou o tom mluví hodně často a já vidím, jak úzkostná je… zároveň hodně přemýšlím nad tím, jak náročné pro ni pak bude hledání partnera, když bude „kluk s vagínou“, ale líbí se jí kluci… asi zacházím moc do detailu, ale trápí mě to…
Moc Vám všem děkuji… :srdce:

V životě nikdy bych tohle dítěti neudělala…určitě to není zdraví prospěšné…a hlavně, dítě v tomto věku ještě nemůže rozeznat svou orientaci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9185
18.11.23 13:56

Blokátory mají některé škodlivé účinky, které by měly rodiče znepokojovat. Omezují růst kostí, způsobují úbytek kostní hmoty, což může vést ke zvýšenému riziku zlomenin v ranné dospělosti a ke snížení tělesné váhy. Také zabraňují vývoji a dozrávání mozku, které jsou závislé na pohlavních hormonech, snižují plodnost. Negativní účinky u dospělých, kteří užívali blokátory se projevily negativními účinky na mozku.

Podávání blokátorů puberty trans dětem je experiment, který způsobuje, že děti jsou uzamčeny do transgenderové identity. Tak vyrábějí transgenderové lidi z trpících dětí, které by ze své touhy změnit pohlaví pravděpodobně vyrostly, pokud by u nich nebyla transgenderová identita potvrzována.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.11.23 14:03

@Serpentini Musí se to nutně týkat všech? Hledala jsem posledních pár hodin na netu průběžně, a našla jsem pár trans kluků/mužů, kteří jsou ve vztahu s přírodním mužem, někteří i dost dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.11.23 14:05

@pannda Právě, o těch zdravotních rizicích vím i když se to v té komunitě dost bagatelizuje, ale strašně nerada bych cokoliv pokazila a zdraví dcery především… taky mi nepřijde nejlepší v tom dítě vyloženě utvrzovat. Když to tak bude tak bude, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.11.23 14:22
@Perla1471 píše:
Co jsem zjistila, tak dnes jdou hormony nasadit od 16 let v menších dávkách, nahrazují se tím blokátory, které nemůžou být nasazené moc dlouho. Nejdříve bych určitě zkusila toho psychologa, ale taky bych se ráda inspirovala u ostatních co do přístupu, nerada bych něco pokazila, celkem se divím že se to tady ani nikde moc neřeší pokud jde o diskuze… proto jsem tohle vlákno taky založila, třeba někomu v budoucnu pomůže…

V zadnem pripade nedelat jakekoliv nevratne a tezce poskozujici zmeny!!
Okamzite psycholog a zakaz jskychkoliv zmen do 18 let.

Proste se boji byt zenou a mysli si, ze jeji psychicke problemy vyresi zmena pohlavi.

A najdi si na sockach D-trans.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31333
19.11.23 08:54

Taky bych měla vetsi obavu, ze se jen boji být ženou nez ze by chtěla byt kluk. Na jednu stranu je osveta super, na druhou stranu citlivejsim detem to muze dělat v hlave pěknej zmatek.

Kolik holek šílelo, když jim začala rust prsa, kolik z nas byla divokych z prvních menstruací, chloupků jde driv nebyly…polovina holek se v tomhle období začíná schovavat do sirokych mikin s kapucou.
Taky bych se zamyslela spíš tímhle smerem nez rovnou řešit trans. Resi se i případy, kdy si to clovek zase rozmyslí a není cesty zpět.

S každým tetovanim nebo piercingem se radí čekat do dospělosti, tady v takovem případě se v 11 přemýšlí nad hormony pro zastavení prirozeneho vývoje.

A to rikam jako zastance lgbt lidí.
Zcela upřímně me jeden čas fascinovala tahle trans problematika, koukala sem na youtube, cetla příběhy,… Verim, ze nejistemu ditku to muze v hlavě udělat guláš a ztotoznit se s tim…
Dítku bych projevila plnou podporu, ale bez zásahů. A s kvalitnim psychologem, co lépe rozklicuje, co za tim je. Kouknete na dceru Angeliny Jolie, pul puberty „tomboy“, dneska fešná slečna. Kdyby rodiče povolili rovnou hormony nebo rezat, buhvi, jak by to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
19.11.23 12:04

@Mar__tanka1983
V USA uz souhlas rodicu nepotrebujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2723
19.11.23 12:26
@Mar__tanka1983 píše:
Taky bych měla vetsi obavu, ze se jen boji být ženou nez ze by chtěla byt kluk. Na jednu stranu je osveta super, na druhou stranu citlivejsim detem to muze dělat v hlave pěknej zmatek.

Kolik holek šílelo, když jim začala rust prsa, kolik z nas byla divokych z prvních menstruací, chloupků jde driv nebyly…polovina holek se v tomhle období začíná schovavat do sirokych mikin s kapucou.
Taky bych se zamyslela spíš tímhle smerem nez rovnou řešit trans. Resi se i případy, kdy si to clovek zase rozmyslí a není cesty zpět.

S každým tetovanim nebo piercingem se radí čekat do dospělosti, tady v takovem případě se v 11 přemýšlí nad hormony pro zastavení prirozeneho vývoje.

A to rikam jako zastance lgbt lidí.
Zcela upřímně me jeden čas fascinovala tahle trans problematika, koukala sem na youtube, cetla příběhy,… Verim, ze nejistemu ditku to muze v hlavě udělat guláš a ztotoznit se s tim…
Dítku bych projevila plnou podporu, ale bez zásahů. A s kvalitnim psychologem, co lépe rozklicuje, co za tim je. Kouknete na dceru Angeliny Jolie, pul puberty „tomboy“, dneska fešná slečna. Kdyby rodiče povolili rovnou hormony nebo rezat, buhvi, jak by to dopadlo.

S tím také souhlasím. Také mě tato problematika velmi zajímá. V žádném případě nepopírám, že se jedná o medicínský problém. Je mi líto toho čím si musí lidé, kteří žijí ve špatném těle procházet.
Nicméně s tou mediální masáží se také obavám, že se s tím ztotožnit děti, které mají ve skutečnosti úplně jiný problém. Proto mi přijde úplně příšerné, že nezletilé děti dostávají blokátory puberty, které nevratně poškodí přirozený vývoj.
Také se kloním ke kvalitnímu psychologovi. S tím, že pokud se opravdu trans sexualita potvrdí, tak ano podpořit dítě. Umožnit mu žít ve své zvolené identitě. Ale všechny nevratné zásahy povolit až v dospělosti. Protože věřím, že pro mnoho dětí je to pouze etapa. A že by se naopak mělo ve společnosti zapracovat na tom aby se dívky nemusely stydět za menstruaci a prsa. A chlapci za mutovaní. Aby oběma pohlavím bylo umožněno se chovat podle své přirozenosti. Aby děti neposlouchaly tohle je pro holky, tohle je pro kluky a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22217
19.11.23 12:48
@Karinkas píše:
S tím také souhlasím. Také mě tato problematika velmi zajímá. V žádném případě nepopírám, že se jedná o medicínský problém. Je mi líto toho čím si musí lidé, kteří žijí ve špatném těle procházet.
Nicméně s tou mediální masáží se také obavám, že se s tím ztotožnit děti, které mají ve skutečnosti úplně jiný problém. Proto mi přijde úplně příšerné, že nezletilé děti dostávají blokátory puberty, které nevratně poškodí přirozený vývoj.
Také se kloním ke kvalitnímu psychologovi. S tím, že pokud se opravdu trans sexualita potvrdí, tak ano podpořit dítě. Umožnit mu žít ve své zvolené identitě. Ale všechny nevratné zásahy povolit až v dospělosti. Protože věřím, že pro mnoho dětí je to pouze etapa. A že by se naopak mělo ve společnosti zapracovat na tom aby se dívky nemusely stydět za menstruaci a prsa. A chlapci za mutovaní. Aby oběma pohlavím bylo umožněno se chovat podle své přirozenosti. Aby děti neposlouchaly tohle je pro holky, tohle je pro kluky a podobně.

Statisticky počet předělaných dětí nedává smysl - třeba děti slavných z Hollywoodu. Je to i móda, což je na tom snad nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2723
19.11.23 13:03
@KalamityJohn píše:
Statisticky počet předělaných dětí nedává smysl - třeba děti slavných z Hollywoodu. Je to i móda, což je na tom snad nejhorší.

Toho se právě bojím taky. Ty trendy tomu prostě nahrávají. Když se dítě vychovává jako ono. Což se v Americe začíná rozmáhat. Vede to akorát k tomu, že má dítě v hlavě zmatek. Když se mu nedostane dostatečného pochopení a přijetí hledá prostě cesty jak z toho ven. Své určitě hraje i ta komunita. Pokud se dítě cítí osamělé chce prostě někam patřit. A najednou mu někdo nabídne komunitu, která ho přijme. Ale pouze za předpokladu, že bude jako jsou oni.
Docela mě to děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect