Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Verun83 bolest krku a lopatek, to mě obtěžuje nejvíc, furt tam cítím takový tlak a ne a ne se odkřupnout.
Nicméně, jdu koukat po nové matraci. ![]()
@Lucyanne Jinou radu nemám, někdy jsou lidi překvapení, co všechno s psychikou souvisí a co si ani neuvědomují.
O tom stresu zauvazuj. Kdyz jsem chodila do prace, musela jsem chodit co 14 dni na masaz krcni patere. Vecna bolest. Preslo to az na matersky. Az zpetne mi doslo, pod jak velkym tlakem jsem byla. Do te doby mi to nedochazelo.
Pises tlak, neceka od tebe nekdo neco? muzou to byt malickosti. Netlaci te s necim cas?
@Verun83 zapřemýšlím, děkuji.
Já jsem právě na mateřské, malý je úžasný, hrozně hodný, chlap není věčně doma (podnikatel), ale mám skvělou mamku, která mi pomáhá.. ![]()
@Verun83 no tak to já skoro taky, ale bylo to dane způsobem práce a ne stresem.
@Verun83 promin, ze odepisuji az ted, ale tim, ze me neoznacis, nevidim upozorneni. Nic me netlaci, je pravda, ze ted resime stehovani, jsem z toho trochu unavena, protoze tomteva uz dlouho, ale nehroutim se.. ![]()
Před 4 dny jsem se špatně pohnula a blokla jsem si krční páteř. Chvilkama se nemůžu moc hýbat, chvilkama to je lepší. Zkoušela jsem rozhýbat, být v klidu, brala jsem prášky. Ještě se mi to nestalo, že bych to měl tak dlouho, max. 2 dny a samo to přešlo. Spíš mám problémy dlouhodobého charakteru s bederní páteři. Co teď? Co mi poradíte? Uvažuji už i o návštěvě lékaře, ale nevím, ke kterému by to bylo nejlepší a kdy mě v dnešní době můžou vzít (objednat se musím i k obvodní). Zkoušela jsem paralen, Ibalgin,
(trochu to pomohlo), dimexol (nepomohl). Mám poslední dny dovolené - chtěla jsem vyrazit s dětma na výlet. ![]()
@Anonymní píše:
Před 4 dny jsem se špatně pohnula a blokla jsem si krční páteř. Chvilkama se nemůžu moc hýbat, chvilkama to je lepší. Zkoušela jsem rozhýbat, být v klidu, brala jsem prášky. Ještě se mi to nestalo, že bych to měl tak dlouho, max. 2 dny a samo to přešlo. Spíš mám problémy dlouhodobého charakteru s bederní páteři. Co teď? Co mi poradíte? Uvažuji už i o návštěvě lékaře, ale nevím, ke kterému by to bylo nejlepší a kdy mě v dnešní době můžou vzít (objednat se musím i k obvodní). Zkoušela jsem paralen, Ibalgin,
(trochu to pomohlo), dimexol (nepomohl). Mám poslední dny dovolené - chtěla jsem vyrazit s dětma na výlet.
Jdi k praktikovi. Dostaneš neschopenku, jeslti potřebuješ a nějaké základní léky na předpis, když to nezabere, tak se dobelháš na ortopedii na obstřiky.
Jinak klid a suché teplo.
Pak si nech napsat rehabilitace, až se to uvolní a hlavně na ta záda začni cvičit, aby se to nevrátilo. Ideálně pod vedením fyzioterapeuta, protože se to jinak bude vracet
Na výlet zapomeň, je mi líto. Respektive ideálně s dětma pošli někoho jiného, ať máš klid.
A ano, je to k vzteku bloknout si záda na dovolené.
Doporučuji náplasti capsicole, na mě to zabírá dost dobře. Většinou ji nastříhám na menší kousky, aby mě netáhla kůže při pohybu. Ale s výletem bych moc nepočítala ![]()