Blues a splín po dovolené

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
14.7.24 18:15

Blues a splín po dovolené

Holky, promiňte za trochu stupidní téma, ale emimino funguje i jako psychologická podpora, tak zkouším takhle. Dnes příchod z dovolené od moře, byla dlouhá přestávka od poslední mořské dovolené, takže euforie veliká a také první dovolená u moře s dítětem, které si to užilo neskutečně. A já už tady slzim 3 hodiny a nejradši bych byla, kdyby bylo takhle za rok a byla by další dovolená. Ještě včera bylo koupání v mori a dnes, škoda řeči. Co vám pomáhá? Ano, mám plány a taky výlety, ale co tohle je? Dovolená splnila svůj účel a očekávání, má se tam líbit, ale ten splín až smutek, to je strašný. Je tady ještě podobny blázen jako já? Poprosím anonym, chodí sem i manžel a ten se pořád ptá, co mi je. Ještě mi řekne, že na dovolené chodit nebudeme, resp. nebude chodit ten, kdo psychicky nezvládne konec.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Cizinka 999
14.7.24 18:22

Normální podovolenkova depka.
Kamarádka ji má Distanz často a to je na dovolené 4 krát za rok. Já nemám depku když přijduod moře ale z Čech, kde převážně už jezdím sama, deti jdou už velké. 10 dní si dělám co ja chci a travim čas hodně s kamarády. Potřebuji vzdy tak 3 dny na aklimatizaci.

• Citovat
  • Upravit
2923
14.7.24 18:26

Mám to taky. Už máme po a já sedla k internetu a hledám že bysme si někam zaleteli ještě přes podzimní prázdniny prodloužit si trochu léto. Kdyby to bylo na mě, byla bych v zahraničí furt. Jsem tam teda i dost často služebně, ale bohužel ne u moře. Takže tě chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
14.7.24 18:28

Po každé dovolené jsem naštvaná, že jsem zase doma a nesnáším příjezd do našeho města…špína, divný lidi… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
14.7.24 18:37

Také to mám,..v úterý jsme přiletěli z Egypta po 12 dnech a depka jak blázen, práce mě nebaví, nic..naštěstí jsme v pátek jeli na víkend zase pryč, tak jsem se srovnala, ale už je neděle večer a zase depka :roll: většinou jedu o prázdninách v módu přežij 5 dní a zase někam jedeš, nejhorší je, když za sebou máš poslední dovolenou a víš že je zase na rok konec :roll: mě ještě čekají 2 týdny dovolené rozdělene na 2.
Za mě heslo všude dobře, doma nejlíp je špatně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
14.7.24 18:42

Já to tak nemám. Na dovču se vždy těším, ale zhruba od 3. dne se těším domů a hlavně zpět do práce.
Třeba by ti pomohlo, koupit nějaký first minute na další rok. A nebo nějaký hory. Případně, co něco na podzim?
Já mám takhle jedno moře v říjnu a druhý místo Vánoc.
V práci nám koučka říkala, že zaměstnanci pracují lépe a cítí se šťastnější, pokud mají naplánovanou dovolenou.
Tak si pojď naplánovat další. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
14.7.24 18:46
@Dollorres píše: Více

Jo to plánování mi taky pomáhá, pořád se na něco musím těšit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.24 18:53
@Dollorres píše: Více

Právě já se s dítětem chystám v půlce srpna na hory, to jo. Takova berlička a hory mám taky v oblibě. S rodiči jsem chodila jenom tam, k moři nikdy..prý je to nebavilo. Ale ten smutek, že už je konec příjemnému slanému vzduchu s vůní borovic, racky na pláži, kraby, ostrov, kam jsme chodili a kde byla čistá voda, že bylo vidět na samé dno, plavba lodí zálivem, východ a západ slunce na pláži, to jsem milovala. A plán vyloženě další dovolené u moře. Manžel má jasno
Půjdeme zase sem. No, možná se to ještě změni, já bych se nebránila. Ale first minute kupovat nebudeme, my spíš last minute, i když tahle dovolená byla komplet bez cestovky. Naštěstí manžel umí plynně německy a já anglicky, tak to šlo. Utěšuji se tím, že začnu chodit do práce :mrgreen: já jsem opravdu magor, budu kolegyním o tom vyprávět a zase se tam na chvíli přenesu a pochopí to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.24 18:55
@Netopýr1 píše: Více

Taky jsem v minulosti služebně pořád nekde byla. A taky u moře na celé týdny a mesice. To jsem se pak domu těšila, jen mi první dny bylo smutno za kamarády.

• Citovat
  • Upravit
7205
14.7.24 18:55
@Anonymní píše: Více

Taky to tak mám, přesně do puntíku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
14.7.24 18:56

A z toho duvodu jezdim nekolikrat do rok, klidne jen na par dni. Prijedu a uz mam vzdy koupenou letenku na dalsi dovolenou. I kdyby to bylo az za 3 mesice, porad lepsi nez za rok… nebo alespon nekde po cr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.24 18:59
@lucynka25 píše: Více

Já plány mám, každý víkend někam půjdeme, to už mám dohodnutý, pak v srpnu 10 dnu hory, na podzim taky každý víkend zaplněn, jen to prostředí se mi vrylo pod kůži. Vim, že třeba před 4 lety jsem ještě dva dny po dovolené v Třeboni brečela, zas to bylo malé dítě a já na mateřské, takže takový únik a zase dlouho nic. Minuly rok jsem brečela při odchodu ze Šumavy, ale po příchodu domů to nějak přešlo ještě ten den. A když jsem byla poprvé s mužem v Egyptě ještě bez dítěte, tak po příchodu jsem byla jako bez duše. A to několik týdnů.

• Citovat
  • Upravit
5314
14.7.24 19:48

Jsem týden zpět v pracovním procesu po dovolené u moře (po 5 letech) a taky z toho mám “depku”. Naštěstí mám před sebou ještě týden dovolené v Čechách a pak v srpnu týden na Moravě.
U nás úplně ani není vidina, že to příští rok klapne znovu. Děti už máme starší, takže to jsou dardy a úplně nevím, jestli to půjde finančně. Ale doufám, že nějak ano 🙏
Když jsme dovču vybírali, chtěla jsem červen, protože už jsem to prostě nutně potřebovala někam vypadnout. Teď mě trochu mrzí, že jsme to nenechali až na září :) ale nenadělám nic no :mrgreen:
Souhlasím s tím, že je potřeba hned začít plánovat další pozitiva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.7.24 19:58

Rozumím.
A proto my jezdíme/ letíme 3× někdy i 4× za rok někam za hranice, hory i moře. Mohli bychom si dovolit 1-2 dražší dovolené se servisem, ale raději volíme vlastní pěst, je to trochu low cost, ale za to se podíváme za hranice víckrát za rok. Právě protože nás to nabíjí energií. Jezdit jen 1× za rokjak to má hodně lidí, tak to bychom byli v depce neustále 8)

• Citovat
  • Upravit
287
15.7.24 05:08

Není to vůbec hloupé téma, po dovolené u moře je běžné cítit smutek. Pomáhá zaměřit se na plány do budoucna, třeba na další výlety nebo aktivity, které tě těší. Zkus si také připomenout pozitivní momenty z dovolené a sdílet zážitky s rodinou a přáteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí