Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy, mam takovy „problem“ - nas maly kaka jen jednou za 3 dny, nema pritom zadne bolesti briska, nebo trvde brisko, nebreci, jen proste nekaka… snazim se jist vlakninu ale nepomaha to. Uz je to tak od narozeni, a pravidelne. Myslite ze to je normalni?
Diky
Ahoj Saris, pokud je malý jinak v pořádku, ničeho bych se nebála. Některé děti si z mlíčka vezmou maximum, všechno zpracují a můžou pak kakat třeba 1× za týden. Ahoj, M.
Saris , kakali jsme úplně stejně, jednou za tři dny, vyjímečně za dva, to byl svátek… Taky mě to přišlo divný, ptala jsem se naší doktorky a prý je to normální, pokud u toho žádné potíže nejsou, kaká pravidelně a je spokojený. Teď, jak už máme příkrmy, kakáme denně. ![]()
Aspoň není taková spotřeba plínek ![]()
Když jsem Anežku kojila, kakala maximálně jednou za týden, běžně jednou za 14dní a rekord měla tři týdny. I toto je ještě prý normální, říkala dr. Pokud nebolí bříško a je jinak v pořádku, můžeš být klidná, miminka mohou mít interval od cca 10× denně do 1× za tři týdny. Pak se to samozřejmě zlepšilo, ale dodnes, i kdy už jí normální stravu s náma, je běžné, že kaká jednou za 2-3 dny.
Tak my do měsíce od narození kakali několikrát denně,a pak se to zlomilo,a ted už taky jen 1× za 2-3dny. Prdí pravidelně,smrdí jak tchoř,a pak když se „posere“,tak to je teda sajgon ![]()
Akorát tuhle po 3dnech ho měla úplně zelený,přišlo mi až zkažený,starý..
Tak snad to nic není…hlad určitě nemá a přibývá pěkně (mám doma váhu).
ahojky,
souhlas s holkama, naše starší dítko dokud bylo plně kojeno kakalo tak jednou za týden. zato mladší nám to vrací, ta to tam pouští pěkně nekolikrát denně:)
Tak Barušku v 6. týdnech zavřeli do nemocnice na pozorování, nekakala 14 dní, mučili jí klystýrama, dělali kolonoskopii, a pak jim nějaká moudrá Dr. řekla, že pokud je plně kojena je to normální. Zjistili jí, že má o jednu střevní kličku navíc, tudíž to déle trvá než se vykadí. Kadila jednou tak za 3-4 dny cca do 2-3 let, až když jsme přešli na úplně normální stravu tak je to cca 1-2dny. Nic si z toho nedělej. Já jsem taky plašila a vím, že u druhého mimi to takhle řešit nebudu a nenechám si do toho mluvit.
Tak diky holky, jsem hned klidnejsi. Nas prvni totiz kakal pravidelne, a tak me to ted prekvapilo…
ale teda 14 dni je treba moooc ne?;)))
Mejte se
My máme stejný problém, už třetí den nekaká, trápí ho jen prdíky, které ale odcházejí zatím celkem snadno. Ale prostě nekaká.
Tak to jsem ráda, že nejsme sami koho to trápí. ![]()