Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky,chtěla bych se zeptatm,zda jset některá chodila do solária,v dob,kdy jste kojila?zajímal by mě Váš názor,z hodně stran jsem slyšela,že to nevadí.Moc děkuji
Já jsem taky slyšela, že to nevadí, takže vesele chodím už asi půl roku.
haha jeste kojim rano a vecer desetimesni holcicku a solarium si uzivam ted venku.
Ruce dekolt a nohy uz mam jak od more a to je mazu 20tkou faktorem, ale jsem fototyp 3 a opaluji se celkem snadno.
Fakt by se mi ted nechtelo utracet za solarko a mit mrkvovou barvu, ale je to jen muj nazor.
Helenka anonymka.
Dobrý večer Kaacenko.Jsem laktační poradkyně a solárium nedoporučuji.Jsou to přeci jen vlny,které mlíčko ovlivní.Nejen že Vaše kůže je v době kojení citlivější,zejména pokud kojíte více než čtyřikrát denně,takže různé vyrážky a pigmentové mapy na těle nejsou vyjímkami,setkávám se s tím velice často.To že je někdo bez problémů, jiný být nemusí.Přírodní sluníčko doporučuji,je v přiměřené míře prospěšné. Ovšem neopalovat se celý den a zakrýt prsa,zejména bradavky.Pokud podlehnete soláriu alespoň z obou prsou odstříkejte co nejvíce mléka a kojte minimálně za dvě hodiny.Snad jsem Vás nezklamala,snažím se poradit.
Alena