BOBOVÁ DRÁHA PROSEK - DOTAZ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
BOBOVÁ DRÁHA PROSEK - DOTAZ
Ahoj
prosím o radu.
Chtěli jsme vzít „puberťáky“ (15-16 let) na výlet na Bobovou dráhu Prosek. Na jejich stránkách tvrdí, že je to bezpečné už pro děti od 8 let, a že to jede maximálně 65 km / h a má to automatickou brzdu.
Kamarádka mi ale tvrdila, že prý to jezdí pěkně rychle a má to takovou páku, kterou to brzdí, a že by na to nevlezla.
Tak jak?? Nebyli jste tam někdo?
Za ty děti bychom měli zodpovědnost, byl by to výlet pro víc dětí , takže rozhodně by v těch vozících musela většina z nich sedět bez dospěláka.
díky!
(dodatečně připisuji, že to je střední škola, takže machýrci)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nechci strašit ani odradit, ale já bych tam děti nevzala. Nejspíš ani vlastní, ale určitě ne školní. Jsem učitelka a tak si dovedu představit, co jsou puberťáci schopní vymyslet. Jedna moje kamarádka takto chtěla dětem (z prvního stupně, jejich věk si už nepamatuju) oživit školu v přírodě a nedopadlo to dobře. Přesně nevím, co se tenkrát stalo, ale došlo k velkému úrazu. Myslím, že problém byl v tom, že děti, které už byly na trase, se někde uprostřed zastavily a chtěly vylézt, a pak do nich narazily další děti, které jely po nich. Nebylo to tady na Proseku. A vím, že jsem v tomhle fakt strašpytel, ale já bych nešla (asi ani sama).. Už ani nevím, jak to dopadlo, ale rodiče chtěli podat žalobu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam taky dojem, ze se na tom staly nejake urazy. My na tom byli s manzou a moc se nam to libilo, ale mame pud sebezachovy, tak jsme brzdili - ale dokaze se to dost rozjet a v zatackach to musis klopit -proste jako bob - podle me nejakej pubertak, co si chce poradne zadovadet, se na tom zranit muze.
A taky tam moc nehlidali intervaly, takze jsme parkrat nejaka pomalejsi decka dojeli - samozrejme jsme do nich nenabourali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak jsem ráda, že se ozvala zrovna učitelka.
Nemám z toho vůbec dobrý pocit, celkově jsem neměla - ale nikdy jsem tam nebyla ani jsem to neviděla - navrhli to sami oni a my máme jet jako dozor… takže si umíš představit, jak asi sondujeme!
Všechno co jezdí rychle a z čeho lze vypadnout považuju za riskantní… ale oni tam píšou cituji:
Nebojte se navštívit dráhu i s malými dětmi! Děti mohou jezdit samy již od osmi let díky automatické brzdě. A protože vozíky jsou pro 2 osoby tak nepřijdou zkrátka ani ti nejmenší nebo citlivější povahy
- no ale oslovují nás jako „milovníky vzrušení a napětí“.
jako já osobně bych na to nevlezla, ale ty puboši chtějí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já bych viděla možná větší problém v těch puboších než osmiletých. I když rozhodně bych tam osmileté dítě samotné pustit nechtěla. Deváťáci si myslí, že se jim nic stát nemůže, a před ostatními se ještě hecují. Ale nevím, jestli já mám co radit ostatním, já jsem opatrná až přespříliš a od té doby, co mám dítě, tak ještě víc a už bych ani na ŠvP jet nechtěla (a to jsem jezdila s dětmi od šestky až po devítku).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pudloslava píše:
Ja mam taky dojem, ze se na tom staly nejake urazy. My na tom byli s manzou a moc se nam to libilo, ale mame pud sebezachovy, tak jsme brzdili - ale dokaze se to dost rozjet a v zatackach to musis klopit -proste jako bob - podle me nejakej pubertak, co si chce poradne zadovadet, se na tom zranit muze.
A taky tam moc nehlidali intervaly, takze jsme parkrat nejaka pomalejsi decka dojeli - samozrejme jsme do nich nenabourali.
Takhle nějak jsem to s těmi puberťáky myslela.. Jestli se přeci jen rozhodnete je na to vzít, tak doporučuju si o tom popovídat s rodiči a třeba si od nich nechat podepsat, že s tím souhlasí a že děti poučili, jak se na tom chovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I když nám rodiče podepíšou lísteček, že přebírají zodpovědnost na celý školní výlet, tak prý nás to zcela zodpovědnosti nezbavuje…
(slova našeho ředitele).
Teď jsem našla i dětský úraz na této dráze z roku 2007. Takže za mě je rozhodnuto že ani náhodou. Ať si je tam vezmou rodiče.
já jsem taky strašpytel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my tam byli, líbilo se nám, myslím že 15tiletý jsou na to velký dost, pokud nebudou dělat nějaký blbosti.
Automatická brzda znamená, že když budou kravnout, pustí to, tak se to zabrzdí.
Jo ale chápu, že jiný je vzít tam svýho puboše a nco jinýho svěřený dítě ![]()
- Citovat
- Upravit
ano, ta věta „pokud nebudou dělat nějaký blbosti“ je velmi příznačná
pouze upozorňuji, že jich je celkem TŘICET.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
papu píše:
Ahoj, my tam byli, líbilo se nám, myslím že 15tiletý jsou na to velký dost, pokud nebudou dělat nějaký blbosti.Automatická brzda znamená, že když budou kravnout, pustí to, tak se to zabrzdí.
Jo ale chápu, že jiný je vzít tam svýho puboše a nco jinýho svěřený dítě
No tak to je právě to hlavní. Pokud víš, že dělat blbosti nebudou (nebudou se hecovat atp), že jsou rozumní.. Měla jsem deváťáky, kteří takhle rozumní byli, měla jsem i deváťáky, které bych nevzala ani na kolotoč (ale s těmi bych nejela nikam)..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zlatuska píše:
I když nám rodiče podepíšou lísteček, že přebírají zodpovědnost na celý školní výlet, tak prý nás to zcela zodpovědnosti nezbavuje…
(slova našeho ředitele).
Teď jsem našla i dětský úraz na této dráze z roku 2007. Takže za mě je rozhodnuto že ani náhodou. Ať si je tam vezmou rodiče.já jsem taky strašpytel.
To já vím, spíš jsem to myslela tak, že bys takhle zjistila předem, jestli s tím rodiče souhlasí nebo ne. Pak bys měla lehčí rozhodování. Ale jak je vidět, už není potřeba. Já jsem vždycky v podobných diskuzích říkala dětem, ať si na takové atrakce jdou s rodiči..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
hkac - moje řeč.
Ona to je už střední škola - takže machři největší.
A já neměla o té dráze vůbec představu - a dokud Ti někdo, kdo už tam byl, přesně nepopíše, jak to funguje, tak nemáš představu - ale já jsem si ji docela teď udělala
![]()
tohle je bohužel třída, kde zaprvé ani neučím (ta moje kolegyňka je třídní), a která je problémová.
takže s nima pojedu radši někam kde nejbližší nebezpečí bude hrozit to, že je unese UFO.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zlatuska píše:
hkac - moje řeč.
Ona to je už střední škola - takže machři největší.
A já neměla o té dráze vůbec představu - a dokud Ti někdo, kdo už tam byl, přesně nepopíše, jak to funguje, tak nemáš představu - ale já jsem si ji docela teď udělala![]()
tohle je bohužel třída, kde zaprvé ani neučím (ta moje kolegyňka je třídní), a která je problémová.
takže s nima pojedu radši někam kde nejbližší nebezpečí bude hrozit to, že je unese UFO.
No tak to mi pak dej vědět, kde jste byli. Já teda už nejsem třídní a doufám, že hnedtak nebudu, ale tohle se může hodit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
![]()
hihi
no dle těch kritérií, které jsem si sama sobě právě zadala, by bylo nejbezpečnější zamknout je do sklepa - ovšem každýho zvlášť, a to by tam musel mít ještě rozsvíceno a s sebou flašku coly a hamburgera (neb psychický šok je taky úraz… ze zavření do sklepa
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak bobvá dráha super! Jezdila jsem loni v Harrachově už s Bárou v břiše - akorát jsem to nevěděla. Ale s 3O-ti puzbošema bych do toho nešla ani za zlatou cihlu. Mám 15-ti letýho syna, je celkem rozumnej, ale jak se ocitne ve stádu… ![]()
A obdivuju všechny, kdo dělají pedagogy - a dobrovolně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.