Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím o radu. Před dvěmy dny malého něco píchlo, ale nevíme co. Má to napuchlé a oteklé už dva dny. Místo chladím a potírám fenistil gelem. Přikládám foto snad někdo poradí. Díky.
@-Sára Téda to je ale pichanec. Loni jsem měla něco podobného na lýtku. Nejdřív takhle červené pak od prostředka mi to bělalo. Až nakonec zůstal červená kruh a uvitř to mírně fialovělo. Bála jsem se boreliozy, nakonec asi po 2-3 měsících to zmizelo. Šla jsem raději na testy a borelioza to nebyla. Toď moje zkušenost
.
Malá měla tohle přesně před dvěma týdny, když jí štíplohovado, byla jsem zrovna u toho, když ho měla na zádech. Mazali jsme taky Fenistilem a do týdne to bylo pryč.
@-Sára řekla bych, že to je od vosy, mívám úplně stejné. Případně to může být moucha, lidově zvaná „muchnička“ ta má dost agresivní „jed“, hodně to nateče a opuchne.
Přesně to má dcera. Včera měla na koleni něco, co vypadalo jako ekzém-takové to ložisko a během pár hodin se jí z toho vyklubalo toto. Taky nevím, co je to za zač a docela mně to vystrašilo. Mažu jí to fenistilem. Dnes tam má „jen“ červený červený nateklý flek, ale včera to měla také s tím červeným okrajem jako ty.
Tak snad je to jen od nějaké agresivní potvory a bude to bez následků
![]()
Naše malá takhle reaguje na štípnutí od komára. Teď má zrovna na ruce tváři. Chvílema to vypadá jako pásový opar:-/ mazu bactrobanem
@-Sára dala bych i fenistil kapky.. můj mladý takhle reaguje na štípnutí od komárů nebo ovádů.. ![]()
Má přesně to samé, jen bez trupu uprostřed, na lýtku. Včera průměr 1,5cm dneska už 6,5. Jen chladím a čekám, co z toho bude dál. Ani nevím, že mě něco štíplo, takže neporadím od čeho.
Dcera měla jednou něco podobného, šla k dr. a ten řekl, že je to kousnutí pavoukem