Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Janča6
No…on porad říká, jak je to lepší, že to měl přes celou tvář. Za mě teda nic moc ![]()
No, já vím, že takový názor nebude zrovna populární. Zvlášť, když má člověk bližního rád.
Ale holt ho prostě nechat, ať si jede svojí. Ať si to nechá zajít, kam až sám chce. A když to náhodou bude horší a horší, až by sám nakonec chtěl, tak bych ho samozřejmě odvezla (nebo nechala odvézt ambulancí). Ať si to s prominutím pak v ordinaci „vyžere“, protože tam stráví s lékaři násobně více času, než kdyby šel hned z počátku. Je i větší pravděpodobnost, že na něj budou nepříjemní, proč to nechal zajít takhle daleko, udou ho třeba opíchávat nebo brát krev kvůli infekci, atd. atd.
Udělala jsi ze svojí strany maximum. Když ho necháš být, pravděpodobně na to neumře, ale bude jeho volba mít bolesti, teplotu z infekce nebo nějaké další potíže, nebo dokonce poznamenaný obličej či krk.
Já vím, že je to hnusný postoj, ale co víc ještě chceš dělat. Komu není rady…
@Birds
Vím, já už s tím teď nic dělat nemůžu, bohužel
. Komu není rady…
Ten člověk má z lékařů strach, evidentně víc než z možných následků. Neslyší na to, že se mu ten zánět může vrazit jinam, prostě ne. Nemá to cenu.
@Anonymní píše:
@Birds
Vím, já už s tím teď nic dělat nemůžu, bohužel. Komu není rady…
Ten člověk má z lékařů strach, evidentně víc než z možných následků. Neslyší na to, že se mu ten zánět může vrazit jinam, prostě ne. Nemá to cenu.
Opravdu ma strach? Ma nejake trauma? Spousta lidi ma pristup, ze nebude chodit k doktorovi s kazdou kravinou. Ze se proste vyleci sam doma. Ale to nic nemeni na tom, ze mu asi vic nepomuzes.
@Anonymní píše:
@Birds
Vím, já už s tím teď nic dělat nemůžu, bohužel. Komu není rady…
Nekteremu cloveku pomuze, kdyz mu slibis, ze pujdes s nim a budes ho branit, kdyby neco.
@Janča6
Vždy se bál jehel a odběrů krve, dělá se mu z toho špatně. Má strach i ze zubaře. Táhne se to s ním už dlouho. Ani tetanovku si nenechal přeočkovat. ![]()
Vyloženě mi řekl, že na preventivku nechce jít, protože by mu ještě něco našli a musel by brát léky ![]()
@Lucie_Sx
Můžu zkusit, pokud to bude pořád špatný, děkuju.