Bodnutí vosou - následná reakce

Anonymní
25.8.23 20:27

Bodnutí vosou - nasledná reakce

Ahoj, dotaz se týká osoby blízké. Jde o to, že dotyčného bodla vosa - 2× za sebou do krku. Jsou to už dva týdny, dostavila se reakce - otok ucha, nasledne obličeje, kde se otok premistoval. Horečka, zimnice. Ano, samozřejmě, normální člověk by šel k lékaři. Bohužel, dotyčného k lékaři prostě nelze dostat, místo toho už byl Xkrát v lékárně, kde mu pokaždé dají léky, které už na tuto fázi samozrejme nezabírají. Dnes jsem mu volala, jak to vypadá - stále stejně, ale teče z toho hnis k tomu všemu. Můžu nadávat, jak chci, lékař je sprosté slovo, ale já už začínám mít fakt obavu. Nikdy jsem toto u nikoho neřešila, když z toho vytéká hnis, pravděpodobně to úplně ok není, že? Ptám se asi hloupě, ale já vážně nevim :zed:. On je přesvědčený o tom, že to je dobře, že,,ten hnus jde ven". Já si nejsem úplně jistá. :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9763
25.8.23 20:31

Ne, není normální, že po 2 týdnech vytéká ze štípance po vose hnis. To znamená, že je tam infekce a opravdu by si to zasloužilo návštěvu lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65204
25.8.23 20:32
@Anonymní píše:
Ahoj, dotaz se týká osoby blízké. Jde o to, že dotyčného bodla vosa - 2× za sebou do krku. Jsou to už dva týdny, dostavila se reakce - otok ucha, nasledne obličeje, kde se otok premistoval. Horečka, zimnice. Ano, samozřejmě, normální člověk by šel k lékaři. Bohužel, dotyčného k lékaři prostě nelze dostat, místo toho už byl Xkrát v lékárně, kde mu pokaždé dají léky, které už na tuto fázi samozrejme nezabírají. Dnes jsem mu volala, jak to vypadá - stále stejně, ale teče z toho hnis k tomu všemu. Můžu nadávat, jak chci, lékař je sprosté slovo, ale já už začínám mít fakt obavu. Nikdy jsem toto u nikoho neřešila, když z toho vytéká hnis, pravděpodobně to úplně ok není, že? Ptám se asi hloupě, ale já vážně nevim :zed:. On je přesvědčený o tom, že to je dobře, že,,ten hnus jde ven". Já si nejsem úplně jistá. :?

co na něj zkusit zapůsobit tím, že by se mohlo stát, že skončí v nemocnici na antibiotikách kapačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.23 20:40

Je to člověk, který nechodí ani na prevence :zed: volal prý k obvodakovi, kde mu řekli, že může přijít, ale bude hodně dlouho čekat, jelikož je hodně lidí objednaných a rozhodně nejdřív bude preventivní prohlídka, nez budou neco řešit. Což ho samozřejmě odradilo a už s ním nehnu vůbec.

To s tou kapačkou mu nadhodim, jdu tam v neděli, ale mám pocit, že je přesvědčený o tom, že se mu to momentálně díky tomu hnisu lepší :zed:

• Citovat
  • Upravit
34322
25.8.23 20:57

A problem je jen ten hnis…? Horecka a otoky jsou pryc?

Uz to trapne radim v druhe diskuzi ted, ale ono je to na tyhle pripady fakt zazracna vec - tlusta vrstva Betadine masti, zalepit a rano vecer prevazat. Bude to dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
25.8.23 20:59
@Anonymní píše:
Je to člověk, který nechodí ani na prevence :zed: volal prý k obvodakovi, kde mu řekli, že může přijít, ale bude hodně dlouho čekat, jelikož je hodně lidí objednaných a rozhodně nejdřív bude preventivní prohlídka, nez budou neco řešit. Což ho samozřejmě odradilo a už s ním nehnu vůbec.To s tou kapačkou mu nadhodim, jdu tam v neděli, ale mám pocit, že je přesvědčený o tom, že se mu to momentálně díky tomu hnisu lepší :zed:

Blbost. To ti namluvil, aby k doktorovi nemusel. Komu není dáno, neuděláš nic. A až bude fakt pozdě, tak bude nejvíc kvičet, že mu nikdo nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.8.23 21:05

@Lucie_Sx horečka není, otok stále ano. A k tomu ten hnis. Děkuji za radu, on to momentálně maže černou mastí, jsem na to v neděli zvědavá. Kdyztak doporučím.

@hanka.br.
Jako těžko říct, co jim hlavně v tom telefonu taky řekl, pokud tam volal. Oni nemuseli vědět všechno :?
Vím, je dospělý, ale mám obavy, no :? Kdyby tam šel hned v začátku, už by byl ok. Já sama tenhle přístup absolutně nechápu.

• Citovat
  • Upravit
76675
25.8.23 21:05
@Lucie_Sx píše:
A problem je jen ten hnis…? Horecka a otoky jsou pryc?Uz to trapne radim v druhe diskuzi ted, ale ono je to na tyhle pripady fakt zazracna vec - tlusta vrstva Betadine masti, zalepit a rano vecer prevazat. Bude to dobry.
:palec: přesně tak, napatlat Betadine nebo černou mastí Ichtocyl (nebo tak nějak, v lékárně budou vědět), hnis vyteče a opravdu to bude dobré (pravděpodobně)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.8.23 21:43

Dotyčný se bojí lékařů?
Dostala jsem žihadlo minulý týden. Taky do krku. Hned jsem letěla pro rozkrojenou cibuli, jak nám vždycky babi přiložila po píchnutí. Ani brmbolec tam nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
25.8.23 21:49

Já před deseti dny, včelí štípnutí. Jsem alergik. Než jsem doběhla že skleníku domu už jsem měla na ruce cca 200 puklic. Hned mi muž do pusy strčil léky na alergii a prednison. Zlepšení nula, puklice zčervenaly. Volali jsme do nemocnice, nařídilo další tři prednisony. Za další hodinu už jsem byla v nemocici na kapačce kortikoidů. Další týden mi mizel otok. Strupy po puklicích mám pořád, některé se zanítily a udělala se hnisavá krusta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.8.23 21:57

Tchán je alergik na bodnutí. Ten nosí všude sebou léky. Dokud jezdil obdělávat vinohrad. Tam byla velká šance, že dostane žihadlo. Nosil léky u sebe v kapse. Kdyby je nechal v autě. Což bylo dál. Tak by byl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.8.23 23:46
@hanka.br. píše:
Blbost. To ti namluvil, aby k doktorovi nemusel. Komu není dáno, neuděláš nic. A až bude fakt pozdě, tak bude nejvíc kvičet, že mu nikdo nepomůže.

tak ono je opravdu možné, že mu řekli, že se udělá rovnou prevence, jakmile tam bude

není nazbyt, když někdo nechodí vůbec na prevence, je to pro praktika problém, jednak nemá aktualizováno co a jak, ale hlavně prevence potřebuje z finančních důvodů, ta kapitace je malá a musí se to nahnat právě na prevencích, takže potřebuje, aby mu tam lidi na prev. přišli

zakladatelko, jestli je to už s takovým odstupem, tak tam bude infekce a ta může vlejzat postupně i do hlubších vrstev
je to poměrně nebezpečný stav

jestli nepůjde za praktikem, tak na chirurgii, tam si s tím taky poradí a myslím že ta ATB asi budou nutná, kor nyní v tom teple…ty záněty pak někdy doslova explodují a jedou rychle

je to dost nebezpečné, tak jak to líčíte, tzn zajít i zítra, halt na chirurg pohotovost, vemte jim tam kafe nebo chlebíček a zajděte…at neriskuje zdraví, potažmo život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
25.8.23 23:48
@stinga píše: :palec: přesně tak, napatlat Betadine nebo černou mastí Ichtocyl (nebo tak nějak, v lékárně budou vědět), hnis vyteče a opravdu to bude dobré (pravděpodobně)

může to bejt i v hlubších vrstvách a šířit se po fasciích dále a hloubš

takhle…přes noc může máznout i betadinu, ale myslím že to zase až tak situaci nezachrání, a ráno by fakt měl někam jít, klidně i na chir. pohotovost, jak jsem psala vejš… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65204
26.8.23 07:29

@Borrealis u tohohle chlapa jsou zanedbane prevence jeho vinou. Ale treba u nas se ted otresne chovaji Moje ambulance. Vim primo od zname i z diskusi, ze ty chces na prevenci. Ale oni te proste neobjednaji, kdyz objednaji, tak to stejne zrusi. Znama se prevence domaha uz rok. A Valek chce"trestat"ty, co nechodi na prevenci. Tak tepotrestaji za neco, za co nemuzes. A nikdo siroko daleko nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
26.8.23 07:55
@Borrealis píše:
tak ono je opravdu možné, že mu řekli, že se udělá rovnou prevence, jakmile tam bude

není nazbyt, když někdo nechodí vůbec na prevence, je to pro praktika problém, jednak nemá aktualizováno co a jak, ale hlavně prevence potřebuje z finančních důvodů, ta kapitace je malá a musí se to nahnat právě na prevencích, takže potřebuje, aby mu tam lidi na prev. přišli

zakladatelko, jestli je to už s takovým odstupem, tak tam bude infekce a ta může vlejzat postupně i do hlubších vrstev
je to poměrně nebezpečný stav

jestli nepůjde za praktikem, tak na chirurgii, tam si s tím taky poradí a myslím že ta ATB asi budou nutná, kor nyní v tom teple…ty záněty pak někdy doslova explodují a jedou rychle

je to dost nebezpečné, tak jak to líčíte, tzn zajít i zítra, halt na chirurg pohotovost, vemte jim tam kafe nebo chlebíček a zajděte…at neriskuje zdraví, potažmo život…

Ale ne, že dokud nebude prevence, nebudou nic jiného řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí