Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte, dostala jsem Zulbex na gastroenzofalní reflux jícnu, dnes ho mám poprvé a je mi blbě, slabo, může to být Zulbexem, neměl taky někdo, případně sedlo si to časem? Nechám tomu víkend a případně v pondělí zavolám doktorovi…
Díky ![]()
Ahoj. Tak jak si dopadla? Taky užívám Zulbex a taky mi je po něm blbě. Dostal jsem ho na gastritidu a po operaci refluxu už jsem 9 měsíců.
@berms ahoj, beru ho dodnes, a nic na sobě nepozoruji.
Buď to byla ten den náhoda, nebo mi z něj bylo blbě jen ten první den, ale spíše bych to viděla na nějakou náhodu, asi to nebylo zulbexem ![]()
@ecc-o-nom dobrý den, berete zulbex stále? A máte s ním příznaky refluxu nebo zabírá plně? ![]()
@ecc-o-nom píše: Více
A nepamatujete si, kdy zabral plně? Beru ho druhý týden. Je to po něm lepší. Ale není tam plná úleva (pocit spálené jazyku, tlak v uších, kyselo občas v puse). Tak jestli to třeba trvalo měsíc, než jste nic necítila?
A jaká opatření prosím dodržujete? ![]()
@MichaelaKut fuha, tak to si už nepamatuju… já jsem ale držela přísnou dietu, protože jsem měla pak už bolesti i ze suchého rohlíku. Dodnes se vyhybam smaženému, papriku a rajčata si netroufnu dodnes, po obojím jsem skončila na pohotovosti - když jsem ještě nevěděla, že reflux mám. Ale co si nedokážu odpustit, je kafe. Zatím to prochází, tak uvidíme ![]()
@ecc-o-nom píše: Více
A měla jste i mimojicnove projevy? Jako v uších, puse a tak? ![]()
Také držím dietu, cvičím. A právě se bojím, aby začal zulbex zabírat. Někomu prý vůbec nezabírají léky… ![]()
Mléko a cukr můžete? Jíte 3 hodiny před spaním a tak? Nebo tohle omezení už nemáte?
A berete k tomu ještě nějaké léky? Zulbex 20 1× denně?