Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lollitka píše: Více
To se teda liší od běžných nemocnic. Protože všude se mnou toto řešily jen sestry.
@lucad77 píše: Více
Těžko říct, ale přítel na návštěvu jinak může, za mnou tam chodili kamarádky a kamarádi kromě rodiny. A hodně holek (pavilon 36 má oddělenou část pro muže a pro ženy), tam samozřejmě partnery na návštěvě mělo, jedna spolupacientka i přítelkyni. Návštěvu můžou nedoporučit/možná i zakázat v případě, že by na pacientku měla nějaký velmi rušivý vliv, nebo by porušovala pravidla pro chování návštěv, případně pokud by si ji sama pacientka nepřála vidět.
Já mám teda dojem, že za mnou vždycky s tím papírem přišla doktorka tam, že mám podepsat, komu může dávat informace. Ale pokud je přítelkyně zakladatele hodně mimo, tak je i možné, že tohle s ní neřešili ještě ani.
Rozumím. Selský rozum mi ale říká, že ona by si trochu měla zvykat taky být bez něj, protože na té samotce nebude pořád, a když bude mít spolubydlící, těžko tam ten přítel bude moci trávit celé dny na tom pokoji. ![]()
To je pravděpodobné, možná i proto došlo k tomu nedorozumění.
Víš co by bylo úplně nejlepší? Neřešit tohle tady ale s nimi tam. Píšeš že přítelkyně je nemocná, duševně, jestli je tam krátce tak si to potřebuje sednout celý ten zdravotní stav, stabilizovat. Jestli je jedna směna sester protivná tak si to vyříkat s nimi klidně narovinu proč zrovna teď není dobrý nápad tam chodit na návštěvu, proč s tím mají problém atd. Je to náročná situace pro všechny zúčastněné, přeji ať ji je brzo líp a jste spolu ![]()
No na pokoji pak už ne, když už nebude sama, ale návštěvy tam můžou být na jídelně, ve společenské místnosti s TV, nebo na kuřárně, nebo v atriu (ze všech stran je oplocené, ale je tam i tráva, nějaký záhonek… a dá se tam trošku do zblbnutí chodit dokola, nebo jsou tam i lavičky), případně ještě na chodbě oddělení jsou stolky a sedačky.
Ano, ale od rána do večera? Tam nejsou žádné terapie nebo něco?
Příspěvek upraven 08.04.26 v 16:59
Aha, ja myslela klasiku. To tam fakt nejde, jenom ve vyhrazenych mistech a to pokoj neni.
@lilith1 píše: Více
Jo tak klasika ne, ono tam ani nemáš kde si jinak zapálit, protože pouze na kuřárně je taková jakoby dírka, nevím, jak to popsat, tam se strčí cigareta a popotahuje se, až začne hořet. Zapalovače samozřejmě zabavují a nevydávají na tomhle oddělení.
@Lollitka A můžu se zeptat, pomohlo ti to tam? Když upustíš od toho středního personálu, tak jako celek, v rámci léčby?
já tomu teda moc nerozumím, ale nebývaly na „neklidu“ návštěvy a mobily zcela zakázané?
@stinga píše: Více
Byly, ale zmenila se situace s prichodem pana primare Páva. Navstevy nebyly zakazane ani na pavilonu 27 obecne, ale nekdy tam nekoho nepustili. Mobil byl „za odmenu“ pred ocima personalu na 10 minut denne. Nastesti v tomhle se to zmenilo. Ja vloni mela u sebe mobil cely den vzdycky. Jak jsem psala vyse, berou ho nekomu na zaklade toho, jak s nim zachazi a kam vola, nebo by mohl podle toho, v jakem je stavu.
@Jazmine píše: Více
No uprimne ja to tam rada nemam. Primare ano, vedouci lekarku take a i tam byli fajn ostatni lekari (ti se ale ruzne meni, kdo je tam letos, nevim). Predloni mi tam upravili medikaci a bylo mi lepe, ze me mohli propustit rovnou odtamtud. Ale vloni to tam pro me bylo dost peklo, byla jsem tam mesic a pul a pomohli mi pak na jinem pavilonu. Ale prostredi je tam docela hezke, jak je to nove postavene.
Díky. Tak držim palce ať se tam již nikdy nemusíš vracet ![]()