Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Diskuzi je spousta, z teto bych chtela udelat vzajemnou podporu pri lecbe opakujicich se mykoz. Tipy na stravovani, treba i recepty, tipy na prirodni produkty, ktere vam pomohly…
Sama jsem na mykozy dost trpela, ted v tehotenstvi pohoda, az jsem se divila, ovsem s prvni MS po porodu nastoupila mykoza a je to tu nanovo
preleceni globulema a rosalginem od dr, trochu uleva ma par dni a mam to zas.. uz me to se. e fakt. Asi mi nezbyde nic jineho nez nastoupit protikvasinkovou dietu. Drzely jste nektera? Nejhorsi bude vyradit kafe s mlikrm a cukrem, pecivo… ale mam toho dost a globule a masticky do nekomecna na potlaceni priznaku uz nechci..
Drive jsem zkousela protikvasinkovy caj Lapacho, znovu nasadim. Ted mam na podporu jater caj z ostropestrece.
V lekarne mi ted magistra dala Lichorerisnici a homeo Thuya occidentalus 9ch.
Co pomohlo vam? Drive jsem zkousela i zavadet cesnek, i Wobenzyne ale bez zvlastniho efektu.
Mate mekdo zkusenosti s jecmenem nebo chytrou houbou?
Vyborny je pry grep, chci nasadit kazde rano fresh z grepu a take kefir.. co dal? ![]()
Ahoj. Me se to vraci kazdy měsíc od začátku léta.. Takze masakr.. ATB nepomohly, ani globule, natoz pak volne prodejne leky z lekarny.. Nasadila jsem bylinkovou lecbu, na radu kamarada-prekvapive
zatim mam mesic klid ![]()
Protikvasinková dieta je zbytečná.
1. neexistuje žádné přímé propojení mezi vaší pochvou a střevy. A pokud zrovna nemíříte na ARO s celkovým selháním imunity díky AIDS a nebo třeba po transplantaci, tak opravdu netrpíte systémovou mykozou.
2. mýtus o tom, že vaginální mykoza souvisí s cukrem vznikl díky tomu, že v době, kdy nebyla rozšířena umělá vlákna a ženy nenosily kalhoty byla mykoza nemocí téměř výhradně mezi diabetičkami - přímo se tomu říkalo nemoc cukrovkářek. Jenže to není zapříčiněno vysokou hladinou cukru v krvi - kvasinky na vaginální sliznici ostatně nemají přístup ke krevnímu řečišti, ale tím, že diabetes je systémové onemocnění, zhoršuje imunitu obecně a natož prokrvení periferií - jakou je třeba i pochva. A navíc pokud nemáte diabetes, tak nikdy nebudete mít takovou hladinu krevního cukru jako nekokompenzovaný cukrovkář. i kdybyste strávila týden v cukrárně.
Co tedy dělat - zajděte si na gynekologii na stěry, nechte si vykultivovat co ve vás roste a lečte to cíleně. Zároveň také cileně lečte svého partnera - je docela dobře možné, že funguje coby bacilonosič - v tomto případě kvasinkonosič. Je potřeba ho mazat tím samým, co bude zabírat vám a to minimálně dva týdny a po celou dobu léčby používat kondom.
Ono je jaksi taky docela dobře možné, že to není mykoza ale bakteirální záněty - to prostě bez kultivací nezjistíte.
dezinfikujte svoje spodní prádlo (vyvářka a nebo sanytol) a to které nejde vyvařit noste to parádní, krátkodobě - tedy těsně před sexem, kdy se rychle sundá.
Nenoste těsné kalhoty, co nejčastěji choďte v sukni a naostro - alespoň doma.
Pokud se vám vaginální prostředí výrazně zhoršuje při menstruaci, tak používejte buď probiotické tampony a nebo klalíšek do kterého kápnete trošku teatree oleje.
Placebo doplňků užívejte co je libo, ale hlasuju pro ty levnější - efekt mají všechny stejný - zabírají zhruba v 60% případů a to zejména u těch sugestibilnějších osob.
Mě naposledy pomohla kombinace Dafnegin + Femivac od dr a aloe vera spreje od firmy LR.
Ty blaho, zavadet cesnek, to je masakr
Trpela jsem na to taky, jenze na me to prenasel chlap. Od ty doby jsem citlivejsi, mivam to hlavne po antibiotikach. Pomaha mi Jenamazol kdyz se to rozjede, prevence - nejist moc sladkyho, myt se jen setrnym intimgelem a neprehanet to s hygienou, po sexu vycurat a umyt, bavlneny spodky, zadny parfemovany vlozky a jiny potreby. Vyplachum bych se uplne vyhnula, podle me to sice mozna pomuze, ale docasne a budes pak citlivejsi uz porad.
@Allisenka píše:
A toto
http://www.jukl.cz/…-intim-100ml
To strikas? Nepali to?
@Kolarkaa kdyz to nastrikas primo na kuzi tak trošku jo.. Ale ja tim strikam tampon a nechavam ho 20minut. Kdyz jsem mela fakt h usne vytoky tak kazdy den.. Vsechno to vytahlo a mela jsem pokoj za par dni.
Ja jsem si taky zavadela cesnek v dobach nejvetsiho zoufalstvi
a vzdy pomohl. Taky se mi to porad vraci a chlapovi taky. Jsme jak v zacarovanem kruhu
. Nam hodne pomaha mazat canestenem a pro me globule na predpis, takovy zluty, nemuzu si vzpomenout na jmeno.
Taky se mi porad vracely mykozy, pak jsem dostala tip na Femivaxinum neo a mám už rok klid… Když se mi něco nezdá, zjistila jsem formou pokusu a omylu, ze mi zabírá namazat vše i vnitřek TEE trea olejem a do rána jsem bez svědění… Třeba ti to pomůže, ja bych za radu femi… libala ruce… Anonym, velmi intimní info…