Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
mám prosbu.Potřebovala bych poradit jak zabojovat s novorozeneckou žloutenkou.Byli jsme ve fotu už v porodnici ( hodnota 280) a ted 4 dny v Dětské nem ( hodnoty až 350) a ted mi dr řekla, že se jí zdá opět žlutý.Máte prosím někdo podobné zkušenosti?Budu muset přestat kojit?Hlavně aby neměl bobek nějaké následky.Teď má 4 týdny.Děkuji za všechny rady…
Davej ho hodne na svetlo,k oknu a tak.Jinak nevim,co rika pediatr?
Ja kdyz jsem se narodila,tak treti den mi museli menit celou krev,mela jsem hodne silnou zloutenku.Ale od me svagrove dcerka byla taky takovej zlutasek pekne dlouho mesic,dva.A ani to nijak neresila asi.Katka
Ahoj,
malý měl taky dlouho žloutenku do dvou až tří měsíců. Z porodnice nás pustili, ale jen protože mu ta hodnota trochu klesla, podle mě to bylo tím, že jsem malého měla hodně na sluníčku. Doma byl zase žlutý. Dětská doktorka mi doporučila mateřské mléko odstříkávat a převařit, potom stříkačkou nebo takovou speciální hadičkou podávat malému. Dělala jsem to tři až čtyři dny v kuse, potom co druhé kojení a postupně jsme najeli na normální kojení. Pomohlo to, ale ne úplně, tak jsem to po týdnu dělala znova. Už to bylo skoro dobré, ale ještě jsem to za další týden praktikovala znovu. Potom už neměl vůbec žluté oči jen trochu nosánek. Do toho druhého až třetího měsíce se to úplně ztratilo. Prý je to nějaká kojenecká žloutenka. Jo měla jsem hlídat, aby malý nebyl moc spavý. A dávat hodně na sluníčko, pokud možno nahého, aby slunce pokrylo co největší část těla. (přes okno, tak aby se ti nespálil).
Tady máš odkaz: http://www.kojeni.net/databaze.php?…
najdeš tam problémy s kojeneckou žloutenkou a rady. Můžeš té paní napsat i soukromně na mail a ona ti poradí. Mě hodně pomohla.
Ahoj, Ondra byl taky hodně žlutý, v porodnici na fototerapii, po propuštění z porodnice jsme se několikrát vraceli na kontrolu a pak ještě k naší dr., ale nikdy nikdo ani slovem nenaznačil, že bych měla přestat kojit… Jen jsem ho musela na kojení budit, protože byl hodně slaboučký a neuměl si o jídlo zakřičet, trvalo mu jedno jídlo strašně dlouho, protože neměl sílu pořádně sát, ale naopak mě v kojení všichni doktoři podporovali, ať to nevzdávám (měli jsme kromě toho problém ještě se vpáčenými bradavkami, takže jsme si fakt užili…). Držím palce.