Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak ho tam nedávej.
Jinak bys s tím měla asi začít něco dělat.
A ne, neměla jsem to tak.
Nemůžu ho nedat do školky. Do dětského koutku ho dávat nemusím, ale vyjde to asi nastejno. On by tam chtěl a já bojuju sama se sebou
![]()
Zakladatelka
Kolik mu je? Já dala syna do soukromé školky ve 2,5 a taky jsem málem zešílela
je to časté, kamarádky se taky klepaly ještě půl dne, co už si děcko spokojeně hrálo.
Mám to stejně. ![]()
Snažím se s tím bojovat. Syn teď půjde od srpna do školky, tak jsem na sebe zvědavá. ![]()
@Agnesita píše:
Kolik mu je? Já dala syna do soukromé školky ve 2,5 a taky jsem málem zešílelaje to časté, kamarádky se taky klepaly ještě půl dne, co už si děcko spokojeně hrálo.
3,5 ROKU. Je to už velký kluk. Chce mezi děti, do školky…do dětského koutku. A já jsem tak úzkostlivá
bojím se že se mu něco někde stane. Když si představím, že jdou ze školky VEN se projít tak je mi zle. Je divoký, utíká..
zakladatelka
Já jsem učitelkám opakovala do zblbnutí, že není prostě schopen organizovaně chodit po venku
shovívavě kývaly a myslely si svoje. Kamarádka je úča ve školce a říkala mi, že si asi myslely něco o matce magorce. Byly tam i mladší děti, než on a všechny to zvládly.
Mám dceru 3 roky a taky se o ni bojím. Do školky ji dát budu muset, ale v koutku samou nenechávám, vždy napřed nakoupíme a pak ji nechám v koutku si pohrát a jsem tam a hlídám si ji.
Zkus to překonat… Taky se bojím, ale teď s tim otravuju okolí a nechci, aby tím trpěl můj syn. Zkusím ho ze začátku dávat do školky jen na 1 den v týdnu a uvidíme…
Neměla jsem to tak, děti chodily od roku do jeslí a nenapadlo mě přemýšlet, že jim někdo ublíží. A ve školce chodily generace dětí ven na vycházku a budou chodit, všechny se držely za ruku, tak se bude držet i tvůj syn.3,5 roku to už je velký kluk.
Mozna je divoky a utika jen tobe, protoze ho drzis zkratka. Vypust ho mezi deti prosim te, bude mu tam dobre a nic se nestane.
Do dětského koutku bych dceru samotnou také nedala, nemám v to důvěru. Pokud šlo o školku, tak jsem byla úplně v zadeli, jak to bude zvládat, chudinka, bulela jsem jak želva, když šla první den na dopoledne a když jsem LETĚLA ji vyzvednout, aby tam dlouho „netrpěla“, tak jsem dostala vynadáno, že jsem tam brzo a že tam chce zůstat ![]()
A navíc jsem si vyzkoušela, co je známo a to je, že naše úzkost a strach se přenáší na naše děti, ač si myslíme, že to najevo nedáváme. Takže zkus zapracovat na sobě, aby to dítko mělo snazší a nepřidělávala jsi mu problémy
![]()
Tak ho tam milá drahá nedávej. Když myslíš že mu v LDN nebo domě seniorů bude líp, tak šup tam s ním.
@Anonymní píše:
3,5 ROKU. Je to už velký kluk. Chce mezi děti, do školky…do dětského koutku. A já jsem tak úzkostlivábojím se že se mu něco někde stane. Když si představím, že jdou ze školky VEN se projít tak je mi zle. Je divoký, utíká..zakladatelka
tak u téměř čtyřleťáka bych se já teda rozhodně nebála..dítě bych na chvilku do koutku dala s klidným svědomím už po druhém roce ![]()
Jsem příšerně přecitlivělá. Bojím se dát dítě do dětského koutku. Bojím se že mému synovi někdo ublíží, nebo že si něco udělá. Že to tam nehlídají dost… V zájmu svého psychického zdraví bych to měla asi vyzkoušet. Bojím se i dát ho do školky. Brzy to přijde. Asi zešílím.
Máte to taky tak? Překonaly jste to, maminky?