Syn 3 roky - nechce sa obliekat

172
13.7.15 09:45

Syn 3 roky nechce sa obliekat

Dobry den maminky,

chcem sa opytat, mate nejaky trik, ako dieta neucit obliekat?
Syn ma tri roky od zari ide do skolky a akosi sa mu nechce obliekat,
povie mi „ja to neumim maminko pomuzes mi“?
uz neviem ako na neho. Okrem toho mame este pleny na noc, chodi do sukromnej skolky, kde sa pocurava cez obedne spanie, doma sa mi ale cez obed nepocura. Neviem ako na to.
poradite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
13.7.15 09:50

Pasivně. prostě nepomáhat. a nebo s davem - další děti, které to dělají sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
13.7.15 09:54

@Patricia223 Mám stejně starého prcka a naprosto stejná situace. Někdy se oblékne a obuje sám, jindy mi tvrdí, že je na to malý a chce pomoct, takže oblékám a obouvám i s miminem na ruce :roll: Snažím se být pasivní a i doufám, že ho to trkne v kolektivu… Zatím to funguje tak, že v kolektivu natvrdo řekne jinému dítěti a to ho obuje :jazyk:
A po obědě má taky plínu na spaní a často i pročůranou. Zatím ve školce nebude spát, ale taky to musím nějak řešit. Těším se tu na rady zkušenějších :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
13.7.15 10:23

Moje děti se taky někdy nechtějí oblékat samy :roll: umí, ale jsou vychytralí a chtějí pomoct :roll: když spěchám, tak pomůžu. Když chci, aby se oblíkli, tak nachystám věci a jdu do kuchyně chystat snídani a volám na ně co dobrého bude (něco co mají rádi), třeba chlebík s marmeládou a že ho dostane jen, kdo bude oblečený, to se pak mohou přetrhnout, kdo bude v kuchyni dříve :mrgreen: sice to někdy skončí tričkem s obrázkem na zádech :roll: ale to tolik neřeším, v tu chvíli je pro mě důležité, že jsou oblečení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
13.7.15 11:42

S tim počůráváním ve školce - jedině se domluvit s učitelkou aby na něj dohledla aby se opravdu vyčůral před spaním, u nás to bylo to samé - jak šli hromadně na záchod tak se tam jen ometala kolem a nevyčurala se a každý den se počůrala do postele :zed: přece tu hodinku vydrží i v noci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
13.7.15 12:23

S tym obliekanim je to podla mna u syna len lenivost.
Lakam ho na dobrotky a stejne sa neoblecie a krici a place ze to nevie.
Tak k nemu pridem a ukazujem mu ako na to a pomaham mu s tym.
Ale to predsa do nekonecna takto nejde. Neviete ako to zvladnut este inak?
Pripadne nejake vychytavky ako sa mu to bude obliekat lepsie?
Plienka na noc mi este tak moc nevadi, ale v tej skolke skusim poprosit ucitelku,
aby na neho dohliadla aby sa vycural. Neviem ale ci bude ochotna ucitelka aj v statnej skolke…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
13.7.15 12:26

Mě učitelka chodila i budit kvůli čůrání :D podotýkám ve státní - bylo to přes léto takže jsme obešli 3 státní a nebyl problém nikde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.7.15 12:34

Jsem asi matka drsoňka, ale když jsem potřebovala, aby se naučil, tak jsem mu „utíkala“. Obula jsem se s tím, že odcházím a to byl fofr. Teď už pomoc nechce, protože ví, že to je marný. Ale dělala jsem to postupně - kus jsem oblékla a kus sám, jak jsem zjistila, že to umí, tak jsem přestala pomáhat. Plus jsem pomáhala slovně. Oni jsou vychytralí, jak pomůžeš, tak prostě chtějí, i když to umí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML