Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Můžeš zkusit třeba Modin, je to doplněk stravy, ale nevím co máš za jiné léky, aby se to netlouklo, mě zabral do 14 dnů.
Odkud jsi? Máš rozjeté úzkosti. Pracuji v organizaci pro lidi s psychickými potížemi v Jihomoravském kraji. Ale i v jiných krajích by se nějaké podobné služby našly. Potřebuješ to probrat s odborníkem a možná by to bylo i na dočasné antidepresiva. Jak spíš? Rozhodně už nic nečti na internetu, většina z nás by se našla všude. Můžeš mít třeba jen rozhašené minerály.
Dobrý den,
Jsem ze Zlínského kraje. Ano, vím, ze to jsou asi úzkosti nějaké slabší, ale nemám to pořad. Většinou me to přepadne na 2-3 hodinky denně. Spím dobře - 8 hodin. Můj problém je ten, ze na tohle nejsem zvykla - nikdy v životě sem to nezažila a proto nevim, jak s tím pracovat. Potřebovala bych se to naučit - jak meditovat a podobně.
Cist na netu je blbost. Ja taky kdyz neco hledam, tak vzdycky najdu nejakou katastrofu a ne a ne se toho zbavit. Reseni je nehledat takove veci na internetu. Zkus zatnout zuby a kdyz na tebe pujde uzkost, tak se na ten internet nepodivat. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Jsem ze Zlínského kraje. Ano, vím, ze to jsou asi úzkosti nějaké slabší, ale nemám to pořad. Většinou me to přepadne na 2-3 hodinky denně. Spím dobře - 8 hodin. Můj problém je ten, ze na tohle nejsem zvykla - nikdy v životě sem to nezažila a proto nevim, jak s tím pracovat. Potřebovala bych se to naučit - jak meditovat a podobně.
však Zlínský a Jihomoravský kraj jsou vedle sebe, nemohla by ti „slunečnice“ nějak pomoci?
Zkus mrknout tady http://nepanikar.eu/zlinsky-kraj-6/ a stáhni si tu appku na mobil, je fajn. Že dobře spíš, je super zpráva. Určitě se jedná jen o nějakou epizodu, co brzy přejde. Zajdi si k obvodní na krev, úzkosti umí spustit i štítka např. Z výše uvedených organizací se můžeš někomu ozvat, pokud nebudeš „jejich“, nasměřují tě.
@stinga píše:
však Zlínský a Jihomoravský kraj jsou vedle sebe, nemohla by ti „slunečnice“ nějak pomoci?
Leda by zakladatelka pobývala na území JMK. Jinak by to na dojíždění k nám měla z ruky. A my, ač terénní služba, za hranice kraje taky nevyjíždíme, pouze do psychiatrické nemocnice v Kroměříži.
Ano, dekuju moc. Na krev sem byla před 2 dny, dneska si mám zavolat na výsledky. A jsem přihlášena k psychologovi, ale až 23. března, tak do té doby to snad nějak přežiju.
Dnes už je mi lépe, dekuju moc, pomohla mi tato diskuze a taky jsem se bavila s mou známou a říkala, ze po covidu měla úzkosti několik týdnu a pak najednou zmizely a doporučila mi Zinek, Hořčík ![]()
Teď beru ještě nějaké prášky na prokrveni mozku od doktorky, aby se mi tolik natočila hlava a bez toho motaka je to taky hnedka lepší.
Jak sem říkala, můj problém je spis ten, ze s uzkostmi neumím pracovat, tudíž když to přijde, tak je to těžké se z toho dostat.
Navíc sem teď neměla moc možnost dělat věci, co dělám rada, jelikož mám své dny, zablokována zadá a podobně ![]()
Moc dekuju za všechny rady.
Držím palce, ať se to brzo zlepší. Jinak u schizofrenie je typické to, že nemáš kritický náhled na změny ve svoji psychice…ve chvíli, kdy si uvědomuješ, že se něco děje a schopná s tím nějak pracovat to spíš ukazuje na nějakou neurózu, což není takový problém…Ale samozřejmě uvidíš, co psycholog ![]()
Ahoj, náhodou jsem narazila na tuto diskuzi. Prozivam úplně to stejné! Chci se zeptat, jak ti je? Zlepšilo se to?
@Michamick ahoj,taky ted resim po covidu podobne problemy. jak jsi na tom ty?